perjantai 7. helmikuuta 2014

heippa ripset!

R: Tein yhden tosi vaikean päätöksen ja päätin luopua mun ripsenpidennyksistä. Otin ne viime maaliskuussa, joten melkeen vuoden olen ehtinyt jo elää ripsien kanssa. Mä olin koko ajan ihan supertyytyväinen näihin ripsiin, siksi olikin tosi vaikea päättää luovunko niistä nyt vai vasta joskus hamassa tulevaisuudessa.. Viime aikoina mulla on alkanut öisin kutittaa silmät ja aamulla ne on olleet vähän turvonneet ja punaiset, tajusin että se johtuu varmaan pidennyksistä. Toinen vaihtoehto voi olla tämä talvi. Mun iho kuivuu talvisin aina tosi paljon, joten kuiva ja kutiava silmänympärysiho ja ripsenpidennykset ei sekään ole mikään paras yhdistelmä. Päädyin siis pitkän pohdinnan jälkeen siihen, että parempi ottaa pidennykset pois kokonaan. Pelkäsin että seuraavan huollon myötä saisin jonkun pahemman allergisen reaktion ja se ei todellakaan olisi hauskaa.. Lisäksi tiesin, että en voi kuitenkaan näitä ikuisesti pitää, joten nyt ehkä oli senkin puolesta hyvä aika luopua näistä (ainakin hetkeksi).

 photo ripset1.jpg

Ripsistä luopuminen on koko ajan meneillään, pian on jo neljä viikkoa viimeisestä huollosta. Kuvista näkee, miten hyvässä kunnossa ne vielä on. En ole vielä päättänyt, annanko näiden tippua omaa tahtiaan, vai käynkö jossain poistattamassa viimeiset ripset. Vähän mietittyttää miltä mun ripset näyttää muutaman viikon päästä, jos jäljellä on enää yksittäisi pitkiä ripsikuituja.. Mua pelottaa kyllä ihan kamalasti miltä mun ripset näyttää ilman pidennyksiä, varmaan tosi kaljulta! Mun ripset ei alunperinkään olleet mitkään kovin paksut ja tuuheat, joten "kaljut silmät" vaatii varmaan pientä totuttelua. Tajusin kuitenkin, että pärjäsin ensimmäiset 25-vuotta elämästäni ilman näitä pidennyksiä, joten enköhän mä pian taas totu omiin ripsiini. Ja ainahan pidennykset saa uudelleen, jos välttämättä haluaa. 

Kyllähän pidennykset helpotti arkea ihan mielettömästi, kun ei tarvinnut aamulla laittaa ripsiväriä tai pelätä että ripsivärit leviää sateella. Oli ihana aamulla herätä ja näyttää heti laittautuneelta!  Toisaalta, on pidennyksistä aina sillon tällöin ollut vähän haittaakin. Ripsien kanssa pitää varoa ettei hiero silmiä (liikaa) ja mahallaan nukkuminenkin oli vähän hankalaa, kun piti pelätä ripsien puolesta. Mä tosin nukuin usein mahallaan ripsien kanssa ja hyvin ne aina pysyi. Yksi syy tuon mahdollisen allergian lisäksi näistä luopumiselle oli myös raha. Vaikka tällä hetkellä olenkin töissä ja sen puolesta olisi varaa käydä huollossa 3-4 viikon välein, niin silti alkoi vähän turhauttaa se, miten paljon rahaa näihin kului. En oikeastaan halua edes miettiä, miten paljon kulutin näihin melkeen vuoden aikana. Vaikka onhan niitä turhempiakin asioita, johon rahat voi tuhlata. Perustelinkin usein pidennyksiin tuhlaamista sillä, etten tuhlaa mm. baareiluun tai kampaajakäynteihin, kuten monet muut.

 photo ripset2.jpg

Päätin että jos joskus vielä otan ripset, niin otan ne ehdottomasti taas Cecilissä. Reetta teki tosi hyvää jälkeä aina ja ikinä ei joutunut pettymään ripsiin! Olen kuullut (ja nähnyt) kauhutarinoita huonoista ripsienlaittajista, onneksi itse en sellasta ikinä joutunut kokemaan. Sekin teki tästä ripsistä luopumisesta vielä vaikeampaa, kun tykkäsin aina niin paljon käydä Reetalla ripsihuollossa ja höpöttelemässä!

Nyt mun pitäisi taas löytää joku hyvä ripsiväri. Käytin ennen pidennyksiä lähes aina Kanebon 38-ripsiväriä, voi olla että ostan sen taas. Annoin pidennysten oton jälkeen ripsivärini Jennalle, joten pian pitäisi mennä ripsarishoppailemaan! Lisäksi olen harkinnut, että testaisin jotain ripsiseerumia, onkohan sellaisita mitään hyötyä? Olen lukenut kehuja niistä, mutta toisaalta olen myös lukenut kauhutarinoita kaikista lääkeaineista mitä ne sisältää. Onko teillä kokemuksia ripsiseerumeista?

11 kommenttia:

 1. "Vaikka onhan niitä turhempiakin asioita, johon rahat voi tuhlata." - No ei kyllä oikeastaan ole, varsinkin kun ottaa huomioon miten paljon ripsien laitto maksaa, ja siitä miten pienestä asiasta on kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mieti nyt vähän pidemmälle. Kyllä mun mielestä omaan ulkonäköön panostaminen ja arjen helpottaminen on huomattavasti järkevämpi "rahareikä" kun vaikka alkoholi, johon monet käyttävät viikottain helposti sen verran, kun mulla meni ripsiin kerran kolmessa viikossa.

   Poista
  2. Tää voi kuullostaa tyhmältä, mutta iso osa mun itsetunnosta perustuu ulkonäköön. Siihen, miltä musta tuntuu mun kropassa. Ja ripsipidennykset saa ainakin mulle aikaan huolitellun ja kauniin olon! Se tunne kun on huollattanut harvat ja ''suttuiset'' ripset ja saa taas silmät takaisin päähän, se varmasti näkyy myös ulospäin!:) Samoin kuin kivat vaatteet, uusi kampaus jne. Tottakai itsetuntoani nostaa myös ei-materialistiset asiat, kuten opiskelussa/työssä onnistuminen, jne mutta suuri osa itsetuntoa on myös se miltä näytän. Hyvä olo näkyy ulospäin, ja tuo itsevarmuutta ja hyvää mieltä itselle ja muille!:)

   (Ripsihuolto maksaa sitäpaitsi kkdssa paikkakunnasta riippuen 30-70 e. Kuten itsekin sanoit, monella se raha menee jos alkoholiin/tupakkaan ja en ymmärrä millä logiikalla oman terveyden pilaaminen olisi vähemmän turhaa kuin omaan hyvään oloon panostus. :) )

   Poista
  3. Kauheeta kun piti oikeen monta kertaa lukea tämä sun kommentti ja varmuuden vuoksi vielä tuo ensimmäinen kommentti uudelleen, että et kai oo toi sama ensimmäinen kommentoija, että en kai ymmärtänyt sitä kommenttia alunperin väärin/lukenut huonosti :D Hah, pitäis mennä nukkumaan.. Mutta joo, tosi samoilla linjoilla olen sun kanssa, tiiän hyvin mitä tarkoitat tolla ololla, jonka siistit ja vasta huolletut ripset tuo! Ja tosiaan, onhan niitä vaikka mitä huonompiakin tapoja käyttää rahaa, varsinkin toi tupakka! Siihenkin menee helposti se 5e (?) päivässä, niin jokainen voi laskea mitä kuukaudessa..

   Poista
 2. Itse luovuin pidennyksistä viime syksynä, koska aloin myös saada allergiaoireita. Alkuun harmitti ihan tosi paljon ja omat ripset oli niin lyhyet etten saanut niihin kunnolla edes ripsiväriä. Käytin Neulashia enkä tiedä johtuiko siitä vai jostain muusta, mutta jo parissa viikossa alkoi ripset toipua entiselleen. Enää ei kaduta, että luovuin pidennyksistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla tällainen kokemus, toivottavasti omat kasvaa pian takaisin :)

   Poista
 3. Voin tästä asiasta vaikka inboon kirjoitella paremmin, mutta älä hanki sellaista seerumia - ripset uusiutuu muutenkin nopeasti. Kun seerumia käyttää ripsipidennysten jälkeen, ei voi oikeasti edes tietää, että auttaako se vai ei, koska ripset uusiutuvat tasaisiin tahtiin jokatapauksessa ja ovat todella nopeasti entisensä. :)
  Olen nähnyt sen omin silmin monien asiakkaiden kohdalla ja mitään seerumeita ei siihen tarvita.
  Ripsariksi suosittelen hankkimaan Lorealin ikiklassikkon - kaskipäisen ripsarin, jonka valkoisella osalla saa pituutta ja sitten vaan päälle mustaa ripsaria. Se todellakin toimii. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä lisäyksenä - testasin tossa joku aika sitten alaripsiini yhtä Glo Mineralsin ripsaria ja se oli myös todella hyvä. Ei sotkenut yhtään ja lähti siististi pois. Otan sitä varmaan Cecilin valikoimiin ripsipidennysten ripsarin oheen esim. kynsiasiakkaita ajatellen. :)

   Poista
  2. Joo mä muistelinkin että olisit joskus sanonut jotain tuollaista seerumeista.. Vaikea kyllä uskoa että ne kaikki seerumikehut olisi ihan keksittyjä, varsinkin kun olen lukenut sellaisiltakin ihmisiltä kehuja, jotka eivät ikinä edes ole pidennyksiä pitäneet. Mutta olen kyllä todella skeptinen tuollaisten suhteen, varsinkin kun ne on ilmeisesti lääkeaineiden takia jossain kiellettykin, että pitää nyt harkita viitsiikö sellasta ostaa.

   Poista
 4. Mun on pakko suositella Oriflamen Hyper Stretch -ripsiväriä: https://fi.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=24306

  Sain ko. ripsarin lahjaksi eikä mulla ollut mitään odotuksia sen suhteen, mutta nyt siitä on tullu ihan lemppari. Mulla on luonnostaan pitkähköt ja ohuet ripset, mutta kaks kerrosta tuota ripsiväriä ja mun ripset yltää melkein kulmakarvoihin! :D Saa siis todellakin näkyviin ne ripsen kaikkein näkymättömimmätkin osat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Ehkä tota vois joskus testata :)

   Poista