keskiviikko 12. helmikuuta 2014

CV pohdintaa

J: Mä tajusin tässä jokin aika sitten, että pitäisi alkaa metsästää kesäksi (tai vaikka koko loppuelämäksi) töitä ja ensimmäinen tehtävä olikin cv:n päivittäminen. Viimeksi se oli päivitetty syyskyyssa 2011, joten oli korkea aika lisätä sinne vähän työkokemusta. Olen viimeksi hakenut työpaikkaa ja ollut työhaastattelussa huhtikuussa 2011, joten voitte vaan arvata, että tiedot ei ihan ollut ajantasalla.

Ensimmäiseksi ongelmaksi muodostui kuva. Mulla on varmaan tuhansia kuvia itsestäni, mutta ei varmaan yhtään cv:hen kelpaavaa. Kävin vähän läpi Picasan kansioita ja hihittelin täällä yksin vaihtoehdoille..


Mites olisi kuva, jossa mulla on suu auki tai irvistän..?


..Tai asukuva, jossa pää on rajaantunut pois?


..Ehkä joku sellainen, jossa oon joko tarkoituksella tai vahingossa vääntäytynyt ihmeelliseen asentoon?


..Tai ehkäpä peilipose?

En taida mitään näistä kuvista kuitenkaan sinne laittaa.. Mitä mieltä olette, pitääkö cv:ssä edes olla kuvaa? Entä laitatteko kaikki mahdolliset työt cv:hen? Mä mietin, että kannattaako mainita esimerkiksi kesätyötä vuodelta 2002 tai lyhyitä pestejä esim. Cittarin siivoojana? Laskin, että jos laitan kaikki tuollaiset lyhyetkin hommat, niin tulee yhteensä melkein 20 paikkaa. Se ehkä kertoo siitä, että koskaan en ole työstä kieltäynyt. Olen mm. kerännyt mansikoita, ollut kahvilamyyjänä pari kesää, koonnut puhelimia Nokialla yhteensä yli vuoden, pessyt cittarissa lihakoneita, istuttanut taimia puutarhalla, laittanut hälyttimiä tuotteisiin, ollut viikon puhelinmyyjänä (never again), pakannut Erisanin rasvoja, Marlin mehuja ja Oraksen hanoja, vaihtanut vaippoja päiväkodissa, opettanut alakoulussa, vahtinut lapsia kuntosalin lapsiparkissa, ollut vuoden au pairina, joulukorttien lajittelussa ja hoitanut vieraiden perheiden lapsia. Niin ja olen kirjoittanut blogia, eikö monet laske bloggauksenkin työksi? 

Toivon, että tämä on todellakin viimeinen kerta, kun haen jotain muuta kun oman alan työtä. Kyllä nytkin kelpaisi vaikka sijaisuus jossain päiväkodeissa, mutta ne paikat on kiven alla kesäisin. Nyt talvella pääsisi halutessaan melkein joka viikko töihin jonnekin, mutta ei aika riitä. Olin äsken melkein lupautumassa loppuviikoksi sijaiseksi, mutta sitten iski paniikki kaikkien tekemättömien hommien takia ja luovuin ideasta. Ehkä olen nyt tämän kevään todella rahaton ja saan kaikki opiskelujutut tehtyä.. Kyllä niitä töitä ehtii sitten myöhemmin tehdä ;) Loppukevääksi ja kesäksi pitäisi kyllä keksiä jotain. Kuka haluaa mut töihin? Kuten edellä mainitsin, teen mitä vaan paitsi puhelinmyyntiä!

16 kommenttia:

 1. CV on kyllä täälläkin päin ihan päivittämättä ja jo useamman kuukauden ollut "työn alla" :D
  Itse en ole tuota kuvaa koskaan edes ajatellut laittavani, eikä kyllä mun mielestä sen pitäisi vaikuttaa siihen, saako paikkaa vai ei.
  Ite oon aina laittanut kaikki ihan pikku töistä lähtien, niin ainakin antaa vaikutelman siitä että kaikki hommat kelpaavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, tosta on vähän ristiriitasta tietoa, että pitäiskö ne kaikki laittaa :) Ja oon kyllä samaa mieltä, se kuva ei sais vaikuttaa todellakaan siihen, ketä työhön valitaan!

   Poista
 2. Itsekin päivitin jokin aika sitten CV:n, joka oli vuodelta 2009 :D Oon kanssa tuskaillut tuon kuva-asian kanssa. Toisinaanhan sitä oikein pyydetään, toisinaan ei ja sillon sen ei pitäisi vaikuttaa. Mutta uskon, että vaikuttaa siitä huolimatta. Noiden kaikkien entisten työpaikkojenkin listauksen kanssa tappelin pitkään, koska jotenkin ei vain tuntunut järkevältä listata niitä kaikkia. Itseäni auttoi kun googlailin hyviä CV-ohjeita ja niissäkin mainittiin juurikin noista edellisistä työpaikoista. Kannattaa pistää ainoastaan ne, jotka jollain tavalla liittyy tai edes vähän sivuaa sillä hetkellä hakemaasi paikkaa.

  Kaiken kaikkiaan, CV kannattaa pitää suht lyhyenä ja ytimekkäänä. Hakemuksia läpi käyvillä ei ole tuntikausia aikaa lukea sun jokaisesta pienestä pätkätyöstä, joten vaikutus tarvii saada tehtyä heti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, hyvä tietää etten oo ainoa, ketä ei päivitä cv.tä kovinkaan usein ;) Mäkin googlailin vähän noita ohjeita ja löytyi ristiriitaista tietoa. En mä kyllä noita kaikkia nyt laittanut ;D

   Poista
 3. Se kuva-asia on melkeinpä täysin rekrytoijasta kiinni. Toiset tykkää katsoa sen kuvan sen muun ohella kun toiset taas mieluummin keskittyvät niihin muihin juttuihin. Itse olen kuullut että jotkut rekrytoijat eivät pidä kuvallisista cv:stä koska se vie huomiota niistä hakijan ansioista ja saattaa joskus ns. 'peitellä' niitä. Yleensä se kai menee niin että mitä vähemmän kokemusta, sen parempi kuva siihen liitetään :D itse en ole liittänyt kuvaa omaan cv:heni, mieluummin annan muiden asioiden puhua puolestani työtä hakiessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, hyvä tietää.. Mä nyt laitoin kuvan, mutta vielä en ole mihinkään sitä cv:tä laittanut :D Eli vielä voi poistaa, riippuu vähän mihin haen ja pyydetäänkö sitä kuvaa.

   Poista
 4. I love your post!

  www.reflejosdemoda.com

  Relejos de Moda

  VastaaPoista
 5. Kuva kannattaa laittaa aina. Tuo persoonaa ja hakemus jää mieleen! Aiemmat työt tyyliin töitä vuosina --- työnantajilla ---. Muu sisältö epäolennaista mutta antaa kuitenkin aktiivisen kuvan. Tsemppiä työnhakuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiva kuulla että joku on sentään kuvankin kannalla :) Ja kiitos tsempistä, sitä tarvitaan! Ei tunnu edes löytyvän mitään paikkoja, johon voisin hakea.

   Poista
 6. mä laitan kuvan. kauppiksen cv-klinikalla kun oon käynyt, niin suositteli. no voi olla jotain tekemistä tän alankin kanssa, ehkä vähän pinnallisempi meininki voi olla kun jollain muilla aloilla, haha. mutta niin, ainakin kaupallisella alalla kuvallisia cv:tä kuulema suositaan, tiedä sitten miksi...

  ja noista työpaikoista, niin ite oon laittanut viisi viimeisintä. se oli myös vinkki sieltä klinikalta. ja jos haluaa kertoa vanhempia, niin sitten sinne loppuun esim. 2002-2006: mansikoidenpoimija, plaaplaaaplaa, jne. mun mielestä toi on selkeä ja kiva tapa, kuitenkin joskus rekrytoijat arvostavat sitä, että on ahkera ja valmis tekemään duunia kuin duunia.

  mulla on kauhea kesätyöpaniikki haha. kun ei täältä maailmalta noin vaan haeta töitä. tai haetaan, mutta haastatteluihin saapuminen on sitten eri juttu. koitan kuitenkin olla stressaamatta ja keskittyä nyt tähän kevääseen täällä vaan. kyllä niitä töitä ehtii sitten tehdä koko elämän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vinkeistä Senja :) Nauti nyt vaan ajasta siellä, kyllä niillä työpaikoilla on tapana järjestyä ;)

   Poista
 7. Kuvaa ei saisi vaatia, koska hakijat pitäisi valita muun kuin ulkonäön perusteella. Toki se on ok siellä olla, jos sen sinne itse haluaa laittaa. Ne aiemmat työpaikat voi ohittaa lyhyellä maininnalla tai sitten jättää ne kaikkein vanhimmat tai lyhyimmät (esim. alle 1 kk olevat) pätkät pois sieltä, jos lista alkaa kasvamaan liikaa.

  VastaaPoista
 8. Oletpa käynyt tosi monessa eri paikoissa töissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja niin, tuo ensimmäinen irvistyskuva olisi kyllä aika hauska CV:hen.. Sittenpähän työntantajat näkevät sinussa huumoritajuisena, tai sitten mitä lie ajattelevat heheh :D Kuvia on kyllä vaikea valita, mitä laittaa cv:hen! Tsemppiä seuraavaan työpaikan hakuun! :)

   Poista
  2. Kiitos tsempistä! Vuosien aikana on pariin paikkaan kerennyt ;) Heh, ehkä laitankin sen kuvan ;)

   Poista