perjantai 31. tammikuuta 2014

työskentelyä kotona..


R: Mun työpöytä näytti tänään tältä. Mä olen saanut totutella siihen, että saan halutessani tehdä töitä myös kotona. Aiemmissa työpaikoissani se ei ikinä ole ollut mahdollista, mutta nykyisessä työssä on melkeen sama missä hommia teen, sillon kun ei ole tapaamisia tai kun en käsittele tiettyjä aineistoa. Olenkin muutamana päivänä tehnyt töitä kotona ja siinä on kyllä etunsa. Parasta on kun aamuisin ei tarvitse meikata ja lähteä minnekään. Varsinkin tällaisina päivinä kun tänään (ulkona sataa lunta ja on kylmä), on ihan luksusta kun saa istua jumpin päällä tekemässä töitä. Olen myös tehokkaampi kotona, aloitan usein innolla päivän hommat jo samalla kun juon aamukahvia.

Toisaalta työpaikalle menossa on etunsa, tulee sellanen hyvä rytmi päivään. Ja näkee ihmisiä. Ja ei tarvitse itse laittaa lounasta! Taidan jatkossakin tehdä suurimman osan ajasta töitä työpaikalla, mutta olen kyllä tyytyväinen, että mulla on mahdollisuus halutessa tehdä töitä myös kotona. Tykkäättekö te tehdä töitä kotona vai työpaikalla? Tajusin muuten äsken, että olen jo kuukauden ollut tässä työssä. Hullun nopeasti menee kyllä aika. Tähän asti ainakin olen ollut ihan supertyytyväinen, että kaikkien mutkien kautta ajauduin harjoitteluun yliopistolle ja sitä kautta tähän työhön. Mutta, nyt olen kyllä ihan supertyytyväinen siksi, että on perjantai ja viikonloppu. Meillä on tänään illalla peli  ja ennen sitä pitäisi vielä ehtiä kauppaan, joten taidan tästä pian nousta, syödä ja laittaa itseni valmiiksi. Hauskaa perjantaita!

5 kommenttia:

 1. oi miten ihanan blogin löysin täältä! Jään kyllä ehdottomasti seuraamaan teitä!:)<3

  VastaaPoista
 2. Moikka!
  Olen tämän kevään abi ja suunnitelmissa olisi hakea Turun yliopistoon lukemaan sosiaalipolitiikkaa. Etsin lisätietoa ja päädyin tänne blogiin, koska taidat itse opiskella sitä kyseisessä yliopistossa vielä kaiken lisäksi! :) Sosiaalipolitiikka kuulostaa todella mielenkiintoiselta ja monipuoliselta aineelta. Ainut asia mikä mietityttä on työtilanne valmistumisen jälkeen ja enemmänkin se, että millaisiin tehtäviin sillä koulutuksella voi hakea? Saako oman alan töitä helposti jo opiskelujen alussa vai vasta loppusuoralla ja mitä sivuaineita kannattaa ottaa sosiaalipolitiikan kylkiäisenä.
  Kiitos, etukäteen vastauksesta!

  T: Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiva kuulla että sosiaalipolitiikka kiinnostaa! Mä tosiaan opiskelen Turun yliopistossa sosiaalipolitiikkaa nyt viidettä vuotta, tällä hetkellä tosin olen töissä, gradu on enää tekemättä. Sosiaalipolitiikka on mielenkiintoista ja monipuolista, opiskelut antaa laajat mahdollisuudet työskennellä erilaisissa asiantuntijatehtävissä tai esim. tutkijana. Sosiaalipolitiikan opiskelijat eivät siis valmistu mihinkään tiettyyn ammattiin, mutta valtiotieteiden maisterin tutkinnolla voi hakea erilaisiin asiantuntijatehtäviin esim. valtiolle, kuntiin jne.

   Opiskeluihin kuuluu pakollinen harjoittelu, mun kanssa samaan aikaan harjoitteluseminaariin osallistui opiskelijoita, jotka olivat suorittaneet harjoittelun mm. Kelan tutkimusosastolla, THL:ssä, työeläkelaitoksella, tilastokeskuksella.. Mahdollisuuksia on siis monia. Itse suoritin harjoittelun yliopistolla, jota kautta pääsin nykyiseen työhöni, tutkimusavustajaksi hankkeeseen, jossa työskentelen yliopistolla, mutta yhteistyössä kaupungin työelämäkuntoutuksen ja TE-hallinnon kanssa. Olen opiskellut sivuaineena valtio-oppia, sosiologiaa ja taloussosiologiaa. Oikestaan tosi monesta sivuaineesta on hyötyä, kannattaa miettiä mihin joskus ehkä haluaisi päästä töihin ja sen mukaan valita sivuaineita. Monet työllistyy ehkä vasta harjoittelun myötä oman alan töihin, vaikka opiskelu olisi vielä kesken. Opintojen aikana täällä Turussa voi olla vähän hankalampi saada oman alan töitä, sillä suuri osa tätä ammattitaitoa vaativista paikoista on pk-seudulla. Mutta esim. Kelaan tai kaupungille (sostoimistot/etuuskäsittely) pääsee kai melko "helposti" jo opiskeluaikana vähän hakemaan kokemusta.

   Poista
  2. Jos tulee mieleen jotain kysymyksiä tai et tajunnut jotain, niin kysy ihmeessä, vastaan niin hyvin kun osaan ;)

   Poista