tiistai 7. tammikuuta 2014

Postikortti Tallinnasta

J: Vihdoin kuvia meidän Tallinnan reissulta. Kamera oli esillä ehkä parin tunnin ajan, kun kierreltiin kaupungilla ennen huoneen saamista. Kierrettiin vanhaa kaupunkia ja käytiin ylhäällä näköalapaikalla. Tajusin tätä kirjoittessa, että mun Tallinna tietämys on jostain todella syvältä, en edes tiedä tuon näköalapaikan nimeä. Help?? Tässä kuitenkin vähän kuvia päivältä. Illalla pääosin shoppailtiin, käytiin syömässä ja aamulla lähdettiinkin jo kahdentoista laivalla takaisin Helsinkiin. 

Tallinna oli ihan jees, mutta voisin lisätä sen niiden kaupunkien listalle, joihin haluan seuraavaksi kesällä. Nyt oli hieman kylmä ja tuuli, mutta onneksi ei sentään satanut. Todettiin myös, että tuollainen yhden yön reissu on liian lyhyt. Jäi liian vähän aikaa ihan vaan hengailuun ja kahviloissa istuskeluun. Kaikenlisäksi saatiin odottaa Viru-hotellilla huonetta melkein tunti siinä jonossa!! Ihan hullua. En koskaan enää mene tuollaisiin massahotelleihin, meni maku. Meidät kyllä upgreidattiin parempaan huoneeseen, mutta eipä paljon auttanut kun tällainen maisemien ihailija joutui tyytymään seitsemännen kerroksen maisemiin suoraan toisen talon seinään. Olin jo ehtinyt haaveilla niistä 20 kerroksen huimista näkymistä. No, aina ei voi voittaa ;) 

Hotellin lisäksi Tallinnassa petti shoppailumahdollisuudet! Olin ihan innolla odottanut Bershkan, Pull&Bearin ja Stradivariuksen aleja, mutta pelkkiä rättejähän sieltä löytyi. Parhaat oli viety päältä ja kevään uutuudet eivät olleet vielä kaupoissa. Se on ehkä alennusmyyntien ärsyttävin vaihe.. Mieltä (ja kaulaa) lämmitti onneksi tämä huivi, jonka löysin New Yorkerista. Oli muuten kiva yllätys, kun sekin on nykyään Tallinnan keskustassa! Ennen, tai ainakin viimeksi kun mä olen siellä käynyt, se oli vaan vähän kauempana sijaitsevassa ostoskeskuksessa. Taisin viimeksi olla siellä kaksi ja puoli vuotta sitten, joten ei ihme jos paikat olivat vähän muuttuneet. Toivon, ettei seuraavaan visiittiin menisi yhtä kauan aikaa. Tallinna on kuitenkin aika helmi ja noin lähellä. Jos  siis sinne menee ajan kanssa ja osuu vähän paremmat kelit.. Kuka aikoo matkustaa Tallinnaan vuoden 2014 aikana?

7 kommenttia:

 1. Upea postaus ja kuvat! Itse olen käynyt Tallinnassa muutama vuosi sitten ja ainakin se kesäinen Tallinna oli tosi viihtyisä :) vuonna 2014 haluaisin todellakin matkustaa, mutta en ehkä ihan ykkösenä Tallinnaan. Matkaisin mieluusti johonkin sellaiseen paikkaan josta olen haaveillut jo pidemmän aikaa, esim. Pariisiin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariisi olis varmaan ihana myös! Mä en ole koskaan käynyt siellä, voisi olla yksi munkin kohteista vuonna 2014 ;)

   Poista
 2. Todellakin (taas) 2014 Tallinnaan! Jotenkin tykkään siitä kaupungista, erityisesti kesällä on jotenkin niin hyvä fiilis siellä. Ja ne vanhan kaupungin rakennukset, ja toi näköalakukkula (ellen oo ihan väärässä, niin se on ehkä Toompea?), mielettömän kaunista! :) Ja mikä parasta, Tallinnaan on aika halpaa ja helppoa matkustaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko Toompea, kun Velmakin niin sanoi. Mikä onkaan, on kyllä nätti paikka:) Harmi vaan, että aina liian täynnä ihmisiä ;) Ei saa rauhassa keskittyä kuvailuun ;)

   Poista
 3. Toi paikka on Toompean mäki. Mä olen menossa varmasti tänäkin vuonna Tallinnaan matkan helppouden ja halpuuden takia. Muiden matkakohteiden valinta taas ei ole ihan yhtä helppoa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta :) Oot kyllä oikeassa, matkakohteiden valinta on liian vaikeaa.. Haluaisin joka paikkaan, mutta aika ja rahat ei riitä kun pariin matkaan :(

   Poista
 4. kivoja kuvia olet ottanut. todellakin pitäisi päästä tänä vuonna Tallinnassa käymään, ehkä vasta kesällä.

  VastaaPoista