lauantai 4. tammikuuta 2014

London Tower & Winter Wonderland

R: Ehdin vihdoin käymään läpi loputkin Lontoon reissun kuvista, joten palataan meidän reissun neljänteen päivään, eli sunnuntaihin. Janne halusi ehdottomasti päästä käymään London Towerissa ja mä suostuin mukaan sillä ehdolla, että en joudu itse maksamaan sisäänpääsymaksua.. Mä olen enemmän sellanen fiilismatkailija, tykkään kävellä pitkin kaupunkia, ihastella kuuluisia maamerkkejä ja nähtävyyksiä, mutta en kovinkaan usein tykkää mennä käymään missään nähtävyyksissä. En koe, että saisin nähtävyyksistä irti sen pääsymaksun verran ja usein olenkin tosi nopeasti nähnyt kaiken haluamani. Okei, on tietenkin poikkeuksiakin (esim. Eiffelin huipulle oli upeaa päästä ja Ateenassa Akropolis-kukkula oli ihan must see), mutta useimmiten ilmaiset nähtävyydet riittää.

 photo tower1.jpg
 photo tower9.jpg
 photo tower2.jpg
 photo tower3.jpg
 photo tower4.jpg
 photo tower5.jpg
 photo tower6.jpg
 photo tower7.jpg
 photo tower8.jpg
 photo tower8oik.jpg

Lopulta vierailu Toweriin oli ihan mielenkiintoinen. Olen käynyt usein Lontoossa, joten oli kiva nähdä jotain kokonaan uutta kerrankin. Aiemmin olin aina ihastellut Toweria ihan vaan ulkoapäin, nyt pääsin näkemään mitä muurin sisäpuolelle kätkeytyi. Oli hauska nähdä myös kuuluisat Kruunun jalokivet, joita säilytetään Towerissa. Kruunut ja varsinkin ne timantit ja jalokivet oli tosi upeita. Harmi ettei siellä saanut ottaa kuvia! Myös maisemat muurilta oli tosi hienot, vaikka olikin sumuinen päivä. Oli hauska nähdä niin vanhaa ja upouutta ihan vierekkäin. Kuuluisa pilvenpiirtäjä Shard ja Towerin muurit sopivat hyvin samaan kuvaan.

 photo winter1.jpg
 photo winter2.jpg
 photo winter3.jpg
 photo winter4.jpg
 photo winter5.jpg
 photo winter6.jpg
 photo winter7.jpg
 photo winter8.jpg
 photo winter9.jpg

Towerista jatkettiinkin matkaa hotellille, jossa pakattiin yhden yön tavarat ja suunnattiin toiseen hotelliin, josta erillinen postaus löytyy täältä. Illalla otettiin suunnaksi Winter Wonderland, joka pystytetään aina talvisin Hyde Parkiin. Sieltä löytyy vaikka mitä, tosi paljon ruokakojuja, pelejä, karkkimyyjiä, myyntikojuja, huvipuistoalue jne. Kannattaa ehdottomasti käydä, jos sattuu talvella Lontooseen! Me kierreltiin varmaan pari tuntia tuolla, yritettiin voittaa iso pehmonalle korispelistä (ei voitettu, syytän huonoja koreja), ostettiin herkkuja ja ihasteltiin joulufiilistä ja ihmisvilinää. Koko illan satoi vähän vettä, eikä sää muutenkaan ollut kovin hyvä, mutta paikka oli silti ihan täynnä ihmisiä. En edes halua ajatella, miten paljon ihmisiä olisi ollut paremmalla säällä.

Illalla käveltiin vielä melkeen autiossa Lontoon keskustassa. Oikeasti hassua miten hyvin sunnuntai-iltana monet kadut hiljenee kauppojen sulkeuduttua. Regent's Streetilläkin oli tosi hiljaista ja mm. monet ruokapaikat oli jo kiinni. Onneksi Leicester Square ei kovin aikaisin hiljene, joten päästiin syömään ja viettämään iltaa. Oli muuten aika mahtavan kokoinen toi Jannen burgeri, maistuis mulle nyt!

6 kommenttia:

 1. Awww I wanna go to London too! You are lucky! Have a nice time there.

  VastaaPoista
 2. Mää tunnistin itteni tosta sun tekstistä heti, oon nimittäin just samanlainen ja rahat menee melkein poikkeuksetta hukkaan jos pitää maksaa jostain nähtävyydestä. London Eye on kuitenkin semmonen mistä oon alkanu salaa haaveilla, ja sinne on varmasti joku Lontoon-reissu vielä päästävä. Oli myös mielenkiintoista kuulla tuosta Towerista, en oo koskaan aatellu että siellä vois käydä mutta nyt alko ehkä ihan ministi tehdä mieli mennä sinne, ehkä jos joskus sattuu mukaan joku kaveri, joka innostuu siitä enemmän ku minä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla etten ole ainut ;) Tower oli kyllä ihan hauska kokemus, mutta kuitenkin sellanen mihin en enää uudelleen menisi :D

   Poista
 3. Ihania Lontoo kuvia xx

  VastaaPoista