sunnuntai 5. tammikuuta 2014

kahvihetkien piristäjä

R: Mun aamuiset kahvihetket sai vähän piristystä, kun saatiin yllättäen Jannen vanhemmilta joululahjaksi Pauligin Cupsolo Verus -kapselikahvinkeitin. Joskus vuosi sitten haaveilin ihan tosissani tuollaisesta kahvinkeittimestä, mutta ei kuitenkaan ikinä ostettu. En nytkään aluksi jaksanut olla koko laitteesta kovin innoissani, se tuntui niin kamalan hankalalta käyttää (en jaksanut opetella) ja lisäksi mun ensikosketus koneeseen oli se, kun eräänä aamuna puoli seitsemältä Janne teki sillä kahvia, eikä ollut muistanut sulkea makuuhuoneen ja keittiön välisiä ovia.. Kapselikeittimiä käyttäneet varmaan tietävät, että ne pitävät melko kovaa ääntä ja se ääni kuulostaa vielä kymmenen kertaa kovemmalta jos siihen herää kesken unien.

 photo kahvi2.jpg
 photo kahvi1.jpg
 photo kahvi4.jpg

Mutta, nyt mä olen alkanut jo tykkäämään tästä keittimestä. Tämän mukana tuli muutamia erilaisia kapseleita, mutta ostettiin itse heti espresso-kapseleita, että saa tehtyä meidän molempien suosikkia, cappuccinoa. Tähän mennessä olen testannut monia erilaisia kahveja ja cappuccino onkin ehdottomasti mun suosikki. Myös moccachino oli yllättävän hyvää, mutta tosia makeaa. En mä sitä aamuisin joisi, mutta herkuksi sopii kyllä hyvin!

 photo kahvi5.jpg
 photo kahvi3.jpg

Parasta tässä on ehdottomasti se, että saa nopeasti keitettyä yhden kupillisen kahvia. Meillä käy usein aamuisin niin, että jos mennään eri aikoihin töihin, niin molemmat keittää omat kahvinsa ja aina vähän yliarvioi sen, miten paljon sitä kahvia ehtii juomaan. Mäkin keitän aina 3-4 kuppia (eli vajaa 2 muumimukillista), mutta ehdin yleensä juomaan hädintuskin sitä yhtä kupillista. Toisaalta, tavallista kahvinkeitintä tulee edelleen käytettyä niinä aamuina, kun kahvia ehtii rauhassa juomaan pari kolme kupillista. Kapselit on kuitenkin kalliimpia kun tavallinen suodatinkahvi, joten en ehkä tekisi kapselikoneella montaa kupillista aamuisin.

Mulla tämä kahvinkeitin ei kuitenkaan ole mikään kahviloiden korvaaja, vaikka tällä saakin tehtyä melkeen yhtä hyvää kahvia kun keskiverrossa kahvilassa saa. Tämä on ennemminkin sitä arjen luksusta! Jos haluan kahvilaan niin menen sinne yleensä kaiken muun kun sen kahvin vuoksi. Kahvilassa käyn sen tunnelman ja fiiliksen (ja leivosten..) vuoksi, en yleensä sen kahvin vuoksi. Eli mun vähäisiä kahvilakäyntejä tämä kone ei korvaa, mutta eiköhän kotoisat kahvihetket lisäänny tämän ansiosta. Tällä koneella voi muuten tehdä muutakin kun erikoiskahveja, saatiin mm. paketti Tazza-kaakaokapseleita ja Chai Latte -kapseleita. Chai Lattea maistoinkin jo, se oli ihan hyvää mutta tosi makeaa. Seuraavalla kerralla pitää varmaan lisätä maitoa.  

Kuka tulisi meille kahville? Tai teelle! Tai kaakaolle!

4 kommenttia:

 1. Toi vehje on aivan loistava :) ostin omani noin puoli vuotta sitten ja olen kyllä tykännyt! Lempparit on ehdottomasti tazza kaakao ja latte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole vielä maistanut kaakaota, kun en muutenkaan kovin usein juo ;) Mutta kivasti voisi piristää kylmiä iltoja!

   Poista
 2. mulla on tohon glögiä <3 mä olin nuuka ja ostin vanhan mallin kun sai muistaakseni 30 euroo halvemmalla, kun ei ne tekniset tiedot mun ymmärtääkseni mitenkää eronnu toisistaa, mut vau toi valkonen on kyllä hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, glögiä! Ensi jouluksi haluan ;) Mä en tiennyt että toi on joku uusi malli, kun saattin lahjaksi! Itse en ehkä olisi raaskinut edes ostaa tota.. Ja joo, valkonen on ihana!

   Poista