keskiviikko 29. tammikuuta 2014

are you sisters? are you twins?

R: Me ei täällä blogissa kovinkaan usein tuoda esille sitä että ollaan kaksosia, identtisiä kaksosia. Ulkopuolinen tai blogiin ensimmäistä kertaa eksyvä ei heti välttämättä edes tajua, että ollaan kaksoset. Ja kommenteista päätellen kaikki eivät välttämättä heti edes huomaa, että tällä blogilla on kaksi kirjoittajaa. Mutta, sain ihan loistavan postausiden kaksoisuuteen liittyen, kun eräs tyttö kysyi meiltä, että asutaanko samassa kämpässä! Ajattelinkin että voisin kertoa hauskoja kysymyksiä/tilanteita, joihin kaksosena usein törmää.

Yksi melko yleinen kysymys ihan oikeasti on se, asutaanko yhdessä. Tai ei ehkä enää nykyään, mutta sillon kun vasta muutettiin lapsuuden kodista pois, niin monet kysyivät muutetaanko yhdessä jonnekin. Jos totta puhutaan, niin se ei ole ikinä edes käynyt mielessä. Ei edes sillon, kun ei kumpikaan seurusteltu.. Kyllä me yksi kesä asuttiin saman katon alla muutama vuosi sitten ja pakko myöntää että se oli ihan hauskaa, mutta en mä silti ikinä ajatellut että se voisi olla mikään pysyvä ratkaisu. Kyllä ne 20 vuotta samassa huoneessa riitti.. Toki jos tilanne olisi toinen, jos asuttaisiin vaikka Helsingissä, jossa vuokra-asuntojen hinnat on kamalia ja yksiöt pieniä, eikä kumpikaan seurustelisi, niin miksi ei..

kuva täältä

Usein meiltä kysytään myös, luetaanko toistemme ajatuksia ja onko meillä joku telepaattinen yhteys. No hmmm, mitä luulisitte? Kukaan ei pysty lukemaan toisen ajatuksia. Totta kai toisesta huomaa helposti asioita, kun on oppinut tuntemaan toisen niin hyvin, mutta niinhän voi käydä kenellä vaan. Ja joo, pelottavan usein telepaattinen yhteys toimii niin, että toinen alkaa jutella asiasta, mitä toinenkin on vasta ajatellut, mutta niinhän saattaa käydä kenelle vaan. Meillä on samanlaiset ajatusmaailmat ja ollaan luonteeltamme tosi samantyylisiä, siksi usein tuntuu että toinen ymmärtää tosi helposti ja että aina ei tarvitse edes jatkaa lausetta loppuun kun Jenna jo tietää mistä puhun.

Hauskinta on ne tilanteet, kun jotkut ihmiset, jotka ovat aiemmin tunteneet vaan toisen meistä, tapaavat myös toisenkin (varsinkin jos se tapahtuu sattumalta). Yliopistolla on nyt muutaman kerran käynyt näin. Yhtenä päivänä Jenna oli huomannut miten joku oli lounaalla katsonut häntä vähän pitkään (aka tuijottanut), se oli ollut mun työkaveri joka oli ilmeisesti hieman hämmentynyt siitä miten samalta näytetään. Mä olen kyllä sanonut, että ei kannata ihmetellä, jos joskus en vastaa moikkaukseen, se en välttämättä olekaan mä kampaamokäynnin jälkeen, vaan mun hyvin samannäköinen sisko! Kerran mä näin Jennan yliopistolla ja vaihdettiin muutama sana, hänen kaverit vaan tuijottivat vieressä ja ihmettelivät miten samalta näytetään.

Melkeen aina kun kerron uusille ihmisille, että mulla on (identtinen) kaksoissisko, ensimmäien kysymys on, oletteko samannäköisiä. Siihen on oikeasti vaikea vastata, koska ei me mun mielestä olla samannäköisiä! En mä ajattele Jennaa katsoessa, että näytän samalta. Jenna näyttää Jennalta, ei multa. Valokuvissa joskus huomaa samoja piirteitä, mutta en mä silti ajattele kuvissakaan että näytettäisiin tosi samalta. Meillä oli joskus nuorempana samanlaiset hiukset, en mä edes sillon ajatellut että näytettäisiin samalta. Monet myös kysyy, että onko hauskaa kun on kaksoissisko. Siihenkin on oikeasti vaikea vastata, kun paha kuvitella millaista elämä olisi, jos ei olisi kaksoissiskoa. Mä en kyllä ikinä kokenut sitä mitenkään huonona, päinvastoin. Onpahan ainakin aina ollut seuraa!

kuva täältä

Vuosien saatossa ollaan kuultu vaikka mitä hauskoja tarinoita, mistä ihmiset meidät tunnistavat. Koriskentältä on ehkä tullut parhaat jutut, koska siellä näytetään oikeasti ehkä eniten samalta, kun molemmilla on hiukset kiinni ja samanlaiset peliasut. Joku joukkuekaveri joskus kertoi tunnistavansa meidät kenkien värin perusteella. Jennalla on poskessa luomi, jonka perusteella monet kertovat tunnistavansa meidät, mutta sitäkin on ehkä vähän hankala siellä kentällä katsoa. Yhdessä vaiheessa oltiin kentällä aina "siskot", jos joku huusi sisko, niin tiesin heti että se saattaa tarkoittaa minua! Muistan kun joskus ihan junnuna joukkuekaverit käski meidän seistä vierekkäin ja he tutkivat näytetäänkö oikeasti samalta ja onko meillä mm. samanlaiset peput! Tietäisitte muuten miten usein vastustajat on kentällä mennyt sekaisin meistä, varsinkin sillon kun meidä pelinumerot oli 23 ja 33. Kun usein kuitenkin tulee numeron lisäksi katsottua myös ulkonäon perusteella että ketäs mä puolustinkaan. Ehkä tästä on joskus ollut etuakin! Nykyään tosi monet kaverit ja tutut sanovat, että aluksi oli ehkä vähän hankaluuksia tunnistaa meidät, mutta lopulta oppi tuntemaan jopa ihan kävelytyylin perusteella kumpi on kumpi.

Aika usein ainakin jossain ulkomailla joku kysyy, että ollaanko sisaruksia. Ja yleensä sen jälkeen, että oletteko kaksosia? Eeeei, muuten vaan näytetään samalta (kuulemma..). Tunnetteko te muita kaksosia kun meidät? Entä ollaanko me muka oikeasti niin saman näköisiä..?

10 kommenttia:

 1. Mun mielestä ootte aika eri näköisiä, ja en välttämättä arvaisi edes siskoiksi :) Muistan kun joskus blogissa oli teidän lapsuudenkuva, ja siinä olitte kyllä ihan samannäköiset! Itse tunnen muutamia kaksosia mutta en yksiäkään identtisiä.

  VastaaPoista
 2. Kun Jennalla oli vielä pidemmät hiukset ja olin vasta alkanu lukee teijän blogia, ni mun oli pakko jossain vaiheessa postausta kattoa, että kumpi tätä kirjottikaan jos katoin jotain kuvia :D oikeestaa sitten vasta kun Jenna leikkas hiuksensa niin erotin teijät :D

  Mä en tunne kaksosia, mutta tiedän mm. Jedwardin pojat:D ja mun luokal oli yks tyttö joka näytti isosiskonsa kanssa täysin samalta, niitä luultiinki usein kaksosiks.

  VastaaPoista
 3. Ajattelin, että ette oo identtisiä koska ootte mun mielestä niin eri näkösiä! Helposti oon alusta asti tunnistanu kumpi on kumpi :) Tunnen myös TÄYSIN identtiset pojat ja epäidenttiset (?) tytöt. Nuo pojat aiheuttaa aina hämmennystä enkä koskaan tiedä kumpaa moikkaan.. :D

  VastaaPoista
 4. Silloin koriskentällä mulla tosiaan oli vähän hämmennystä siihen, kumpi oli kumpi. Osasin erottaa teidät vain sen, kun Jennalla oli tummempi tukka :D Mutta nykyään pelkästään blogin kuvien perusteella erotan kyllä heti, kumpi on kumpi, en hiuksien perusteella. Teillä on mun mielestä eri näköä :)
  Mulla on kummityttö, jolla on identtinen kaksoissisko, toistaiseksi he näyttävät hyvin samanlaisilta nyt pikku-vauvoina :D

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä te ootte erinäköisiä, mutta silti pitää välillä miettiä, että kumpi oli kumpi. :D Kyllä niitä kaksospareja on välillä osunut vastaan ja joitakin puolikkaita (siis että toista kaksosista en ole nähnyt) esim. samassa koulussa, mutta ei sellaisia, että oikeasti tuntisin ne. Meillä lukiossa yhdet identtiset kaksospojat neuvoi opettajalle, että ne erottaa erivärisistä kengistä ja kai ne olisi jostain muustakin voinut erottaa, mutta en mä ainakaan kyennyt siihen. Mä olen miettinyt tuota telepatiajuttua, mutta olen kuitenkin huomannut yhden ihmisen kanssa, että toimii se meilläkin vaikkei olla kaksosia. :)

  VastaaPoista
 6. Täällä toinen identtinen kaksonen hei! Sinäänsä hauskaa, että aikoinaan teidän blogia päädyin lukemaan kaksoissiskoni kautta, jonka tietokoneen sivuhistoriasta löysin teidän osoitteen. Kolahti jotenkin kummasti heti ekalta lukukerralta ;)
  Se on kyllä tosi vaikea sanoa, että näytetäänkö samoilta, koska jotenkin sitä ei vaan itse tajua. Siskoni näyttää itseltään ja minä minulta, muiden mielestä jopa meidän äänet kuulostaa samoilta, joten kai se on myös toisten mielestä pakko uskoa. Aika usein kyllä tulee aiheutettua hämmennystä, jos esim siskoni kaverit luulevat minua häneksi ja tulevat innoissaan selittämään minulle jotain tms. Onhan näitä tilanteita, mutta tosi hauskaa on ollut lukea teidän blogia, kun jotenkin ymmärtää itse noi kaikki kaksosjutut paremmin :)

  VastaaPoista
 7. Mä olen mun pikkusiskon kanssa (kuulema) tosi samannäkönen ja monet aina kyselee, ollaanko kaksosia, mutta en kyllä sitä tajua, miks aina pitäis olla kaksonen jos on vähänkään samannäkönen sisarusten kanssa :D Mun mielestä te näytitte aluks todella samannäkösiltä, mutta nyt kun teidät "tuntee" (oon lueskellu teiän blogia jo useemman vuoden), niin ootte ihan erinäkösiä. Ja tällein blogin näkökulmasta, te tietenkin kirjotatte eri tavoin, niin tekstistä pystyy jo aistimaan, jos ei oo huomannu alussa kumpi on vuorossa :)

  VastaaPoista
 8. Mulla on pikkusisko ja pikkuveli, jotka ovat kaksosia mutta ne ei näytä kyl yhtään samalta. Mä kuulemma näytän enemmän mun pikkuveljeltäni mut en ite sitä niin huomaa :D

  VastaaPoista
 9. Tää nyt on vanha kirjoitus jo, mutta törmäsin tähän juuri. Olen identtinen kaksonen myös ja koen samoin kuin teidän tekstissä: olen itseni näköinen ja siskoni omansa näköinen. Sekoittumista tapahtuu juuri kuten teilläkin, toisen tuttavan törmätessä väärään siskoon. Todella tutun kuuloisia tilanteita, mutta myös kiusallisia.
  Minun on vaikea nähdä meitä toisiinsa sekoittuvina, vaikka toki samoja piirteitä löytyy. Jokaisen identtisen kaksosen lähipiiri erottaa parin helposti toisistaan! Ylhäällä joku mainitsi TÄYSIN identtisistä kaksosista, muistathan, että identtisillä on aina samat geenit, ei ole täysin identtisiä ja vähemmän identtisiä :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kommentti, oli hauska itsekin samalla "löytää" tämä postaus uudelleen ja lukea pitkästä aikaa :) Ja kiva kuulla sun kokemuksia!

   Poista