torstai 23. tammikuuta 2014

21,0975

R: Paljastinkin blogin facebook-sivulla jo yhden asian, mitä ollaan Jennan kanssa jo jonkin aikaa suunniteltu. Me mennään juoksemaan puolimaraton! Idea taisi tulla jouluaattona, kun käytiin lenkillä. Ei oltu moneen vuoteen käyty yhdessä lenkillä ja sillonkin ihan sattumalta kävelylenkki vaihtui hölkkälenkiksi. Yhdessä oli hauska juosta ja yllättävän helposti jaksoi koko matkan, vaikka viimeisestä lenkistä oli kulunut pitkään.. Sillon jo jompikumpi taisi heittää puoliksi vitsillä, että pitäisikö mennä kesällä juoksemaan puolimaraton. Me ei kumpikaan ikinä ollaan oikeen tykätty lenkkeilystä, mutta nyt olisi tarkoitus yrittää löytää se sisäinen juoksija.. Tai jos sitä ei löydy, niin sitten itketään ja juostaan.

Uutena vuotena muutaman skumppalasillisen jälkeen Jenna taisi keksiä, että mitä jos lähdettäisiin St Albansiin Englantiin juoksemaan puolimaraton. Sillon päätettiin että me muuten lähdetään sinne ja nyt vihdoin sain lennotkin varattua. Onhan se ihan mielettömän siistiä päästä upeisiin maisemiin juoksemaan, varsinkin kun samalla pääsee Lontooseen! 

Näissä maisemissa taittuu helposti reilu 21km

Lenkkejä on nyt takana muutamia, mutta ikäväsi tuli pakkaset keskeyttämään mun hyvin alkanen juoksijan uran. Koripallon ansiosta peruskunto meillä molemmilla on ihan ok tasolla ja salilla käymisen ansiosta jaloissakin on onneksi vähän voimaa ja kroppa muutenkin kunnossa, joten ihan nollasta ei kuitenkaan lähdetä. Pakkasilla mua ei saa ulos juoksemaan, pitää varmaan harkita juoksumattoa salilla jos kova pakkanen jatkuu vielä pitkään. Koristreenejä/pelejä meillä on nyt tammikuussa ollut kolme kertaa viikossa ja sen lisäksi salilla on tullut käytyä kolmesti viikossa, joten ei tässä lenkille olisi oikeen edes ehtinyt. Pitäisi kuitenkin nyt yrittää lisätä se 1-2 lenkkiä/viikko treeniohjelmaan ja sitten keväämmällä tietenkin enemmän. Suurimmaksi ongelmaksi taitaa nyt kuitenkin muodostua se, millon ehtii lepäämään tarpeeksi! Kun ei oikeen mitään treenejä haluaisi jättää välistä. Onneksi heti helmikuusta alkaen meillä on vähän vähemmän pelejä, niin ehtii lenkkeilemään. Vaikka on ne pelitkin ihan hyvää kunnon kohotusta!

Meidän lenkkeilyt menee joskus vähän pelleilyksi, joten saa nähdä mitä tästä tulee..

Päätettiin että kirjoitellaan nyt säännöllisesti (vähintään 1-2 kertaa kuukaudessa) juoksutreenikuulumisia ja pidetään teidät ajantasalla, miten tämä homma etenee. Me puhuttiin jo nyt, että ei varmaan aseteta mitään aikatavoitteita, pääasia että päästään maaliin ja ettei tarvitse matkan aikana kävellä. Mä olen aina tykännyt enemmän juosta lyhyitä matkoja ja spurtteja (sellaista mitä koriskentällä tulee tehtyä..) niin saa nähdä miten pian iskee epäusko! Jenna on meistä ehkä vähän "kokeneempi" juoksija, hän on sentään joskus juossut säännöllisesti 10km lenkkejä (jos muistan oikein..), itse en ole kovin usein juossut niin pitkiä lenkkejä. Tiedän että aluksi treenatessa suurin ongelma tulee olemaan se, että pitää osata juosta tarpeeksi hitaasti pidempiä matkoja. Mä olen just sellanen lenkkeilijä, että vedän ihan täysillä sen 5km lenkin ja sitten kerään itseäni seuraavan vartin jossain eteisen lattialla. Onneksi olen luonteeltani sellanen, että en ihan helposti luovuta, joten eiköhän se 21,1 km mene vaikka konttaamalla.

Yksi huono puoli siinä on, että juostaan ulkomailla. Ei saada ketään kannustamaan! Olisihan se kiva, jos siellä reitin varrella olisi kavereita tsemppaamassa. Vai kuka lähtisi kannustamaan 8.6 St Albansiin? Ja kertokaa hei puolimaraton (tai maraton) kokemuksia!

8 kommenttia:

 1. hei jee! :D tsempiä treeniin ja innolla luen kuulumisia matkanvarrelta ;) omat treenit on nimittäin vähän jäännyt kun ei täällä ole vielä tullut paria hassua lenkkiä enempää juostua... kauhee hinku on jo lenkkipolulle ja kunhan tää flunssa helpottaa niin pääsee kunnolla metsästämään tän paikan lenkkipolkuja :) mutta tosiaan, huikee juttu että lähette treenaamaan puolikkaalle ja vielä huikeempaa että meette juoksemaan sen ulkomaille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo joskus pitää poistua mukavuusalueelta ja haastaa itsensä ;) Toivottavasti pääset pian taas juoksemaan, siellä on varmaan ihania maisemia!

   Poista
 2. MINÄ LÄHDEN KANNUSTAMAAN - tai ainakin haluaisin!! :D

  VastaaPoista
 3. Mä juoksin pari vuotta sitten puolikkaan Finlandia Marathonissa ja vaikka ei tuttuja juuri ollutkaan kannustamassa, niin muut katsojat kyllä kannusti kovasti. Mä muistan ikuisesti kun 18 km:n kohalla pää ei meinannu jaksaa enää mukana, niin katsojana ollut tuntematon nainen katto mua suoraan silmiin ja tsemppas mut jatkamaan :D Eli toivoa on, että brititkin tulee sankoin joukoin kannustamaan tuntemattomia! :D Tsemppiä teille juoksuihin! Jään mielenkiinnolla seuraamaan teiän etenemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä, eiköhän tuollakin ole joku aina kannustamassa ;) Kiitos tsempistä, sitä varmaan tarvitaan vielä!

   Poista
 4. Jei! Voidaan käydä joskus yhdessä lenkillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä sun kanssa uskalla kun oot tollanen hullu juoksija :D Ehkä jos lupaat mennä mun vauhtia ;)

   Poista