tiistai 3. joulukuuta 2013

cranberry(ish)

Me päästiin Inspiration bloggaajina mukaan Indiedaysin ja Chambordin kampanjaan, jonka tiimoilta saimme suuunnittella oman drinkin. Chambord on peräisin ranskasta, se on elegantti likööri joka sopii hyvin juomasekoituksiin, eli drinkkeihin. Chambord Black Rasberry Liguer on tummanpunainen vadelmainen likööri, jossa maistuu hieman myös vanilja. Punaisesta likööristä on kiva tehdä vaikka jouluisia drinkkejä pikkujouluihin!

 photo chambord2.jpg
 photo drinkit1.jpg

Osallistuimme muutama viikko sitten Blogger's Inspiration Dayssa drinkkikouluun, jossa saimme tosi paljon hyviä vinkkejä drinkkien tekoon. Ehkä parhaiten mulla jäi mieleen se, että hyviin drinkkeihin ei oikeasti tarvita kovinkaan erikoisia aineita ja kotoa löytyvillä varusteilla pärjää pitkälle! Tärkeää drinkkien tekemisessä on viinamitta, kannattaa aina mitata paljonko alkoholia sinne drinkkiin menee. Ei sitten tule mitään ikäviä yllätyksiä myöhemmin, jos alkoholia onkin ollut oletettua enemmän.. Baareissa drinkkien teossa käytetään shakereita, mutta kotona sen voi korvata vaikka vahvalla kannellisella lasipurkilla. Sitruunan tai limen puristamiseen puristin on kieltämättä ihan kätevä, mutta kotioloissa sekään ei ole niin pakollinen. Jäitä on helppo tehdä pakastimessa, mutta vielä helpompaa on hakea niitä esim. jostain pikaruokalasta. Mä en ole koskaan testannut hakea jäitä mistään Hesestä, mutta kuulemma sieltä saa (esim. pientä maksua vastaan). Hyvä tietää!

 photo drinkit2.jpg
 photo drinkit3.jpg
 photo drinkit4.jpg
 photo drinkit5.jpg
 photo drinkit6.jpg
 photo drinkit7.jpg

Halusimme kokeilla drinkissämme jotain vähän erilaista ja päädyttiin karpalomehuun ja limeen. Lime sopii tosi hyvin yhteen vadelmaisen liköörin kanssa, mutta karpalomehu toi drinkkiin sopivasti makua ja teki siitä heti kiinnostavamman. Drinkki ei ole liian makea, vaan limen ansiosta sopivan kirpsakka ja ehkä vähän jopa hapan. Mä voisin lisätä limeä (tai sitruunaa) melkeen jokaiseen juomaan, tykkään tosi paljon sen mausta ja tuoksusta. Tähän drinkkiin käytimme puolikkaan limen mehun, mutta vähempikin saattaa riittää, ihan miten itse tykkää. Jäitä kannattaa käyttää ihan runsaasti, jotta juoma pysyy kylmänä. Jos haluaa drinkkiin vaihtelua, jäät voi murskata!

 photo 314e6407-fa23-4cff-b3a0-383564e5ad04.jpg

Chambord Cranberry

4cl Chambord likööriä
10cl karpalomehua
lime
jäitä

Kasaa matala lasi vähintään puolilleen jäitä (meillä oli sydämen muotoisia!). Mittaa joukkoon likööri, purista puolikkaan limen mehu ja täytä lasi karpalomehulla. Sekoita hyvin. Leikkaa limestä viipale koristeeksi ja aseta pillit siihen limen viereen, siten juodessa limen maku korostuu vieläkin paremmin. Jos satut olemaan taiteellisella tuulella, niin limen kuoresta voi taiteilla koristeen lasin reunaan raastamalla kuoresta suikaleita. Nauti vastuullisesti hyvässä seurassa!

Me ollaan mukana leikkimielisessä kilpailussa, jossa bloggaajat saivat suunnitella omat drinkkinsä ja joista te saatte nyt valita suosikkinne. Omaa suosikkia voi äänestää Chambord Suomen facebook-sivulla. Meidän drinkki löytyy täältä. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan arvotaan Långvikin lahjakortti, joka oikeuttaa yöpymiseen kahdelle kylpylähotellissa (1 yö) sisältäen Buffet-aamiaisen ja vapaan pääsyn kylpylään. Arvo 155 euroa. Kilpailu on käynnissä 29.-19.12. Muistattehan nauttia alkoholia vastuullisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti