perjantai 22. marraskuuta 2013

Kaksi yhden hinnalla ennen ja nyt

R: Törmäsin blogeihin ensimmäistä kertaa kesällä 2008. En mä sillon tajunnut mitä blogit on, tai että kuka tahansa voi perustaa oman blogin. Lueskelin niihin aikoihin säännöllisen epäsäännöllisesti muutamaa blogia ja lopulta marraskuussa 2008 päätin, että mäkin haluan aloittaa oman blogin. En muista kävikö missään vaiheessa mielessä, että kirjoittaisin sitä yksin, taisin heti ehdottaa Jennalle että aletaan kirjoittaa yhdessä. Nimenkin keksin melko helposti ja bloggeriin oli helppo luoda uusi blogi. Taisin siis aika hetken mieliotteesta luoda tämän blogin.


Kesä ja syksy 2008

Aluksi ideana oli kirjoittaa blogiin kuulumisia, joskus asuja ja sellaista, mitä muissakin blogeissa olin nähnyt. Muistan vielä ensimmäisen kuvankin, jonka itsestäni laitoin blogiin. Se oli otettu Pariisissa, jossa käytiin silloisen poikaystävän kanssa vähän ennen blogin perustamista. Välillä oikeen harmittaa, että blogin alkuaikojen ensimmäiset postaukset eivät taida enää olla tallessa. Muistaakseni kopioin ne joskus tietokoneelle, mutta en ole varma onko tiedosto enää missään  tallessa. Bloggerin arkistoista löytyy tällä hetkellä postauksia alkuvuodesta 2010 alkaen.

Kun aloitettiin tämä blogi, asuttiin molemmat Jennan kanssa Turussa ja seurusteltiin. Tälläkin hetkellä asutaan molemmat Turussa poikaystäviemme kanssa, mutta aika monen mutkan kautta ollaan taas takaisin tässä tilanteessa. Tai okei, Jennalla niitä mutkia on vielä enemmän. Mä asuin vähän aikaa Salossa, erosin, muutin Turkuun, tapasin Jannen, muutin monta kertaa Turussa ja lopulta päädyin asumaan Jannen kanssa. Jenna muutti opiskelujen perässä Raumalle, sieltä Saloon, tapasi Teemun, lähti au-pairiksi Englantiin ja lopulta päätyi Teemun kanssa asumaan Turkuun.  


Syksy 2009

Alkuvuosi 2010

Kun aloitettiin tämä blogi, oltiin molemmat vähän aikaa sitten jääty työttömiksi Nokialta, kiitos 2008 alkaneen talouskriisin. Piti miettiä, mitä haluaisi opiskella. Jenna halusi opettajaksi ja mä löysin jostain yliopiston opinto-oppaasta sosiaalipolitiikan. Kevät meni töitä tehdessä ja lukiessa ja kesällä saatiin molemmat mieluista postia, syksyllä alkaisi opiskelut! En voi uskoa että siitäkin on jo pian 4,5 vuotta, kun tulin ensimmäistä kertaa yliopistolle ja olin ihan pihalla kaikesta.

Kun aloitettiin tämä blogi, lukijoita oli ehkä 20 päivässä. Nyt luku on ”hieman” suurempi. Vuosien aikana ollaan kirjoitettu tuhansia postauksia, saatu kymmeniä tuhansia kommentteja, ladattu blogiin tuhansia kuvia jne. Silti blogissa on vaan pieni osa meidän molempien elämästä. Tämä blogi on paikka johon voin kirjoittaa, jos löydän kivat uudet kengät. Tai jos haaveilen matkasta. Tänne voin kertoa reissuistani ja ladata kuvia, joista muut voi saada inspiraatiota. Täällä voin jakaa reseptin, joka muuten unohtuisi. Täällä voin kertoa mitä mulla oli tänään päällä, eikä kukaan ihmettele miksi niin teen. Tänne jaan iloisia asioita, mutta joskus myös avaudun jos jokin asia ärsyttää. Vaikka pääsääntöisesti blogi on iloisille asioille, niin tiedän että tänne voin kirjoittaa myös jos joku ärsyttää. Ja yleensä sen jälkeen olo paranee. Tätä kautta olen tutustunut uusiin ihmisiin ja löytänyt inspiroivia uusia blogeja.

Talvi ja kevät 2011

 Kevät ja kesä 2012

Tästä blogista ja ennen kaikkea teistä lukijoista on tässä vuosien aikana tullut iso osa meidän elämää! Vaikka me ei kirjoiteta blogia niin ahkerasti kun monet muut (vrt. kaksi kirjoittajaa postaa yhteensä 0-2 kertaa päivässä vs 1 kirjoittaja postaa 1-3 kertaa päivässä) tai vaikka me ei ravintoloissa kuvata jokaista ruoka-annosta tai päivittäin jokaista asua, niin blogi on silti mielessä lähes päivittäin. Mun mielestä on niin ihana istua illalla alas ja kirjoittaa kuulumisia blogiin. Mutta, mä en koskaan haluaisi elää blogin ehdoilla. Mä en haluaisi että mun on ”pakko” ottaa kuvia kahvilassa, reissussa tai ihan arkena, koska mulla on blogi. Usein jätänkin kameran kotiin, koska ei kaiken tarvitse päätyä blogiin. Teoriassa tiedän, miten tästä blogista tulisi vielä suositumpi, kaupallisempi ja miten kävijämäärä lisääntyisi. Ollaan Jennan kanssa usein puhuttukin tästä aiheesta ja ei haluta että me alamme elää blogin ehdoilla, vaan blogin pitää elää meidän ehdoilla ja bloggaamisen on oltava hauskaa ja blogin on oltava meidän tyyliä.

Blogin kirjoittamiseen pätee sama sääntö kun moneen muuhunkin asiaan, teen sitä niin kauan kun se on hauskaa. En mä salillekaan lähde, jos se ei tunnu hyvältä. Sama blogin kanssa, jos joskus ei kiinnosta, niin sitten ei ole pakko postata. Onneksi useimmiten bloggaaminen on mukavaa ja tosi antoisaa. Parasta on ihanat lukijat ja kommentit! On niin kiva kuulla kehuja blogista ja on ihana kun joku kertoo lukevansa tätä. Siksi me halutaankin nyt kiittää teitä kaikkia ihania lukijoita! Seuraavien päivien ajan Kaksi yhden hinnalla viettää synttäriviikkoa. Luvassa on mielettömän kivoja arvontoja ja myös parhaita paloja menneiltä vuosilta! Kannattaa pysyä kuulolla huomisesta aamusta alkaen!

8 kommenttia:

 1. Ihana fiilis kun muistan varmaan noista jokaisen kuvan! Jos vaan on ollut aijemminkin täälä bloginpuolella.. Hurjaa että oonkin seuraillu teitä varmaan ainakin -09 vuodesta asti! Piti jo kommentoida aikasemmin blogiawards-kuviin (mutta kännykkä kiukutteli) että harmitti etttä koti vie niin paljon aikaa nyt, olisin ehdottomasti halunnu tulla törmäämään just teihin!
  '
  <3

  VastaaPoista
 2. Mä tykkään juuri sen takia teiän blogista, kun ei oo väkiste väännetty juttua jokaisesta ateriasta mitä on syöty ja mainosteta kaiken maailman wc-papereita ja kasvorasvoja. Teiän postauksia on kiva lueskella, kun niitä ei oo aina kirjotettu jonkun testaukseen saadun tuotteen ympärille, minkälaisia postauksia varsinkin tässä joulun alla alkaa olemaan paljon... Ja nyt kun innostuttiin kehumaan, niin täytyy vielä sanoo, että teiän blogin nimi on ehkä nerokkain minkä tiiän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan! :) Tulipa hyvä mieli tätä postausta lukiessa. Kiitos teille ihanasta blogista! :)

   Poista
 3. Samat tuntemukset täällä kuin klaralla.:D Ihanaa muistaa suurin osa noista kuvista, kun itsekkin lukenut teidän blogia vuodesta 2009! Teidän blogi kuuluu niihin blogeihin, joita luen sen takia että se on niin "aitoa" ja ettei teillä oo 50% vaan jotain mainoksia mistä tällä hetkellä suurin osa blogeista koostuu. Myös teidän molempien vaatetyylit uppoo muhun ja oonkin saanu teiltä paljon inspiraatiota vuosien varrella! Jatkakaa samaan malliin.:)

  VastaaPoista
 4. Sama juttu kuin ylemmilleäkin kommentoijilla! Just siks pidän ja luen teidän blogia ettei tää oo samanlainen kuin muut ja tää on aito :-) Yks ehdottomista lemppareista!

  VastaaPoista
 5. Nostan hattua teille arvon neidit! ;) On mahtava nähdä miten kaksi mimmii on pitäneet loistavaa blogia jo näin pitkään yhdessä! Arvostan <3


  VastaaPoista
 6. oi vitsi oli kiva lukea noi teidän "tarinat" ja muutenkin nähdä teistä vähän vanhempaa kuvamatskua ;)
  ja synttärionnea blogille! ja aivan oikealla asenteella vedätte:)

  VastaaPoista
 7. ihania yhteiskuvia teistä ja jatkakaa samaan malliin blogianne!

  VastaaPoista