keskiviikko 9. lokakuuta 2013

mun treenit

R: Ajattelin pitkästä aikaa kirjoitella vähän urheiluun ja treenailuun liittyviä kuulumisia. Treenijuttuja tulee harvemmin kirjoiteltua, vaikka se treenailu arkeen kuuluukin. Keneltäkään tätä blogia vähänkään säännöllisemmin seuraavalta ei varmaan ole jäänyt huomaamatta, että aloin taas pelaamaan korista joukkueessa muutaman vuoden tauon jälkeen. Viimeksi pelasin joukkueessa kaudella 2010-2011, sekin oli lähinnä sellaista että treenattiin ehkä kerran kahdessa viikossa ja käytiin vaan pelaamassa pelit. Tällä kaudella meillä on joukkueen kanssa treenit kaksi kertaa viikossa ja siihen pelit päälle viikonloppuisin. Kaksi treeniä viikossa tuntuu tosi pieneltä, kun muistelee niitä lukioaikoja kun treenejä oli oikeasti 6-7 kertaa viikossa ja pelit siihen päälle. Silloin kuitenkin siihen treenaamiseen oli aikaa ja pääsi treenaamaan aamuisinkin, kiitos koulun korisvalmennuksen. Nyt kun käy töissä ja opiskelee, niin tuo kaksi kertaa viikossa (plus pelit) on ihan riittävä, varsinkin kun salitreenailullekin pitää jäädä aikaa.


Olenkin ottanut tavoitteeksi, että liikkuisin viikossa noin 4-6 kertaa, niin että treenaisin/pelaisin koripalloa 2-3 kertaa viikossa ja kävisin salilla myös sen 2-3 kertaa viikossa. Lisäksi haluaisin ehtiä vähintään kerran viikossa lenkille, silleen että tekisi pitkän hölkkä/kävelylenkin ja sen päälle kunnon venyttelyt kotona. Koristreeneissä ei tule venyteltyä ja salillakaan ei viitsi tehdä pitkiä venyttelyjä heti treenin jälkeen. Viikossa pitää aina olla vähintään yksi lepopäivä, jolloin saa hyvällä omalla tunnolla olla tekemättä yhtään mitään!

Tähän asti olen ihan hyvin pysynyt mun liikkumistavoitteessa, mitä nyt kahtena viikkona syyskuussa ehdin salille ainoastaan yhden kerran. Rock your bodya edeltävänä viikkona jätin tarkoituksella salilla käymiset siihen yhteen kertaan, mutta muistaakseni sitä edeltävänä viikkona motivaatio/aika ei yksinkertaisesti vaan riittänyt salille lähtemiseen. Olenkin päättänyt että väkisin en ala sinne salille raahautumaan, vaan sen pitää olla hauskaa! Useimmiten se onneksi onkin hauskaa ja sinne lähtee ihan mielellään, mutta joskus on vaan parempi lähteä salin sijaan lenkille tai ihan vaan ulos. Mun kohdalla foursquare toimii muuten hyvänä motivaattorina salilla käymisessä. Olen nimittäin kirjautunut foursquaren kautta Motivukselle yhteensä 52 viikkona putkeen. Viimeisen vuoden aikana ei siis ole ollut yhtään sellaista viikkoa, että en olisi käynyt salilla, aika hyvin! Sillon vuosi sitten olin ensin Lontoossa ja sen jälkeen kipeänä, siksi ehti tulla yksi viikko väliin jollon en käynyt salilla. Onhan mulla käytännössä reissujen takia tullut välillä yli viikon taukoja, mutta vähintään kerran jokaisen kalenteriviikon aikana olen salilla käynyt. Saa nähdä miten kauan mun putki jatkuu!


”Oikean” liikunnan lisäksi viime aikoina on tullut harrastettua ihan älyttömästi hyötyliikuntaa. Mä kävelen melkeen joka päivä työmatkat (yhteensä n. 5km) ja kävelen muutenkin usein paikasta toiseen. Joskus kun on töitä, treenit ja käy vaikka samana päivänä kaupassa, niin kilometrejä voi kertyä reippaasti päälle 10 ihan huomaamatta. Olen kyllä miettinyt pyörän hankkimista, mutta olen aina tykännyt ennemmin kävellä kun pyöräillä, en oikeen edes tiedä miksi. Joskus kyllä mietin että mitä järkeä kävellä, kun pyörällä saman matkan taittaisi paljon lyhyemmässä ajassa.. Kävely on jotenkin niin terapeuttista, ihana kävellä, kuunnella musiikkia ja samalla miettiä asioita.

Kävin muuten tänään vaa'alla ja yllätyin. Mun ei todellakaan ole tavoitteena laihtua, mutta huomasin vaa'alla käydessä, että olen tässä syksyn aikana laihtunut jo muutaman kilon. Pelkään että mun kovalla vaivalla viime talvena ja keväänä hankkimani lihakset lähtee kaikki pois, kun ei ehdi salille yhtä usein kun ennen. Pitäisi muistaa syödä tosi paljon ja oikeanlaista ruokaa. Siitä tulikin mieleen, että pakko käydä tänään kaupassa, jääkaappi on ihan tyhjä!

Miten te treenailette? Fiiliksen mukaan vai tiukemman ohjelman mukaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti