lauantai 5. lokakuuta 2013

maailmankartta haaveilijalle

R: Törmäsin Inkan blogissa pari päivää sitten hauskaan Mapboxin karttaan. Palvelun avulla voi tehdä kartan vaikka omista matkakohteista tai haaveista. Kartasta voi tehdä ihan omannäköisen ja sen voi sitten jakaa kavereille vaikka facebookissa! Mä itse tykkään pitää kirjaa matkakohteistani, joten oli pakko heti alkaa listaamaan kaikkia omia matkakohteita karttaan.


Kuten huomaa, niin en ole pahemmin reissannut Euroopan ulkopuolelle, yksi yksinäinen täplä, New York, vaan tuolla jenkeissä. Euroopassa yksittäisistä maista on (Suomen lisäksi) eniten tullut reissattua yllättäen Englannissa ja seuraavaksi eniten Kreikassa, jossa olen käynyt neljästi. Yhteensä olen laskujeni mukaan käynyt 25 maissa, tuntuu paljolta, mutta sehän on ihan minimaalinen osa kaikista maailman maista. Tätä tehdessä aloin pohtia miten kamalan paljon maailmassa on vielä sellaisia maita ja kaupunkeja, joihin haluaisin. Ehdottomasti haluaisin pian päästä tutustumaan Kööpenhaminaan ja Berliiniin. Euroopan maista myös Kroatia houkuttelee kovasti. Pitäisi varmaan vähän vähentää Lontoon reissuja ja sen sijaan mennä johonkin ihan uuteen kaupunkiin. Mutta kun Lontoo on Lontoo.


Euroopan ulkopuolisista maista eniten houkuttelee Australia, mutta en näe sitä kovinkaan realistisena haaveena tässä elämäntilanteessa. Opiskelijabudjetista on vaikea säästää niin paljon että ausseihin saakka pääsisi ja jos sinne asti lentäisi, niin sieltä ei kyllä heti voisi kotiin tulla.. Ehdottomasti sinne joskus vielä haluan, mutta se kyllä tarkoittaa kovaa säästämistä ja muiden reissujen vähentämistä moneksi vuodeksi. Tiedän että se olisi säästämisen arvoista, mutta vielä tällä hetkellä on niin paljon muitakin must see -maita, että taidan tuon Australia haaveen jättää vähäksi aikaa. Olen myös alkanut haaveilla keväisestä New Yorkista. Talvinen New York oli myös ihana, mutta kyllähän jokainen kaupunki näyttää parhaat puolensa hyvällä säällä. Onneksi jenkkeihin saa nykyään melko edullisia lentoja.. Miettikää miten siistiä olisi, jos voittaisi lotossa ja voisi reissata ihan mihin vaan. Jos olisi kamalasti rahaa ja voisi matkustaa mihin vaan, niin osaisikohan sitä arvostaa samalla tavalla? Ei välttämättä, mutta oishan se ihan siistiä.. Mistä matkakohteista te haaveilette?

Olen muuten tosi pitkään haaveillut sellasesta isosta maailmankartasta, jonka saisi seinälle. Sellaisesta, johon voisi aina nuppineuloilla merkitä kaikki paikat, joissa on käynyt ja kaikki paikat, joista vielä haaveilee. Muistan että jo lapsena leikittiin mamman ja pappan luona karttapallolla, sitä oli hauska tutkia. Ja oli hauska pyörättää sitä ja sitten leikkiä matkustavansa sinne, mihin sormi osoittaa kun pallo pysähtyy. Jos voittaisin lotossa, niin tekisin oikeasti niin. Mun tuurilla päätyisin varmaan johonkin Grönlantiin.. Vaikka oishan sekin siisti joskus kokea! 

10 kommenttia:

 1. Kovalla työllä kyllä pääsee Ausseihinkin lähtemään kun vaan säästää omasta arkielämästä :) se vain vaatii sitoutumista. ja aussit on sen arvoinen paikka. samalla kannattaa mennää uuteen-seelantiin. vitsit mäkin haluaisin maailmankartan seinälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu varmasti pääsis, jos pystyis säästää. Mutta mun harjoittelijan palkalla ei kyllä säästetä, jos meinaa laskut maksaa, syödä ja tehdä muita välttämättömiä ostoksia. Ehkä sitten kun on "oikeassa" työssä.

   Poista
 2. Australiassa ois ihana käydä! Ehkä vielä joskus :)

  VastaaPoista
 3. Makialta näyttää sunki reissukartta! Ja tuota omaa haavekarttaa en uskalla edes alkaa väsätä, se olis varmaan mustana noista pisteistä. :D Just tänään ollaan puhuttu koko päivä kaikista haavereissuista ja suunniteltu tulevaa. Hmm, pitäsköhän sitteki tehä se haavekartta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin laitoin nyt vaan noi "suurimmat" haaveet, jos kaikki must see paikat laittais ni ois tosiaan aika mustan pisteistä :D

   Poista
 4. Pakko mennä heti tekemään haavekartta! Tällä hetkellä haaveilen matkasta Etelä-Ruotsiin ja Kööpehaminaan. Silta lienee inspiksen lähteenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tehdä :) Mäkin haluaisin katsoa Siltaa, kaikki on kehuneet sitä!

   Poista
 5. Oi! Mä just mietin että olispa hauska jos tuollainen ois!
  Kiitos vinkistä, täytyy käydä heti tekemässä!

  Siis lontoo kun lontoo todellakin, tuntuu että siitä ei saa tarpeekseen ikinä!

  http://carefreecasualness.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan, teitkö jo omasi? :) Ja siis Lontoo, en tiedä mikä siinä on, mutta jotenkin se vetää aina puoleensa.

   Poista