keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Kaunis kotikaupunkini ja kamerapohdintaa

J: Otin tänään kameran mukaan ja lähdin pienelle iltakävelylle kauniisiin Aurajoen maisemiin. Olen monesti kävellyt illalla kotiin ja harmitellut, kun kamera ei ole mukana. Ulkona on näin syksyisin todella kaunista! Varsinkin siinä vaiheessa, kun ilta alkaa hämärtyä ja aurinko on juuri laskenut.

  photo 7_zpsb4decc63.jpg photo 6_zpsb53608dc.jpg photo 5_zps73eb0cfb.jpg photo 4_zps24673bc5.jpg photo 1_zpsf25bf80f.jpg

Mä kyllä tykkään syksyisistä illoista, mutta mun kamera ei.. Tänään käytin Riikan Sigman 18-200mm objektiivia ja sen kanssa tuli sentään vähän siedettävämpiä kuvia kuin omalla vanhalla Canonin kittiputkella! Mulla on nyt varmaan kolme vuotta ollut se Canonin 450D ja koko ajan ollut suunnitelmissa ostaa siihen parempi objektiivi.. Välillä lainaan Riikan 70-200mm, mutta se on oikeasti varmaan maailman epäkäytännöllisin jos lähtee vaikka viikonlopuksi jonnekin. Kaiken lisäksi tehtiin Riikan kanssa viime viikonloppuna aika jännä huomio: mun kameralla otetut asukuvat ihan samoilla asetuksilla ja objektiivilla on paljon huonompia kuin Riikan, vaikka meillä molemmilla tosiaan on se Canonin 450D! Olen alkanut haaveilla uudesta kamerasta, tai lähinnä tästä. Toisikohan joulupukki?? Onneksi mun uudessa Lumiassa on sentään loistava kamera, kun olen nykyään laiska raahaamaan järkkäriä mukana.. ;)

Millä kameralla te kuvailette? Oisko mun aika jo ostaa uusi?

13 kommenttia:

 1. Me ollaan kotona kamerafriikkejä! Multa löytyy myös Canon 450D, poikaystävältä Nikonin joku malli (oisko 3100?), olympuksen vesipokkari, canonin normipokkari ja nyt mä haaveilen järkkärin rinnalle minijärkkäriä. Vaikka kameroita löytyy niin harmittavan vähän niitä tulee kannettua mukana :/ Saati kehitettyä kuvia, vaikka myös canonin toimiva filmijärkkäri ja lomographyn fisu löytyy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sitä minijärkkäriä tulisi kannettuna! Kiitos muistutuksesta, mullakin on se lomo jossain ja liian vähän on tullut käytettyä :(

   Poista
 2. onpa nättejä kuvia :) ! jos haluut jonkun pienen helpon ja kevyen niin olympus pen-pl5 on ollut mun mielestä ainakin hyvä! ei se tietty järkkäri ole, mutta kyllä sillä aika laadukkaita kuvia saa. ja just toi koko on ihan mieletön plussa kun kantaa kameraa mukana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :> Pitää kyllä vertailla niitä pienempiä kameroita! Pidän tuon mielessä..

   Poista
 3. Upeita kuvia. Ite otan kuvani ihan jollai perus kameralla... Mutta ehkä vielä joskus raaskin/saanaikaiseksi ostettua järkkärin :)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. No niin on! Pitäisi useamminkin käydä kuvailemassa..

   Poista
 5. Ihania kuvia :-) Samainen kamera löytyy täältäkin, mutta on mielestäni mennyt aika huonoon kuntoon joten mieli hamuaisi minijärkkäriä!

  VastaaPoista
 6. Minulla on ollut nyt pari vuotta tuo Nikonin D3100 ja olen ollut kyllä todella tyytyväinen. Hetki sitten ostin siihen huuto.netistä halvalla tuon Sigman 18 - 200mm mutta en ole ollut siihen oikein tyytyväinen. Tuntuu että kuvat on huonolaatuisempia kun mitä kitti objektiivilla otetut. Onhan siinä tosin zoomia vaikka millä mitalla mutta...
  Minijärkkäri tavallaan myös houkuttelisi, tulee kannettua paljon mukana tuota omaa mohlokameraa ja sen huomaa hartiakivuista. :/ Mutta samat pohdinnat itsellä mielessä siis... pitänee katsoa mihin ratkaisuun päätyy :)

  VastaaPoista