perjantai 11. lokakuuta 2013

Instagram Lumiaan ja muita kokemuksia Lumia 925:sesta

J: Kirjoittelin jokin aika sitten, että hankin uuden puhelimen, Nokia Lumia 925:sen vanhan Nokia N8:ni tilalle. Lupailin kirjoitella sillon vähän kokemuksia puhelimesta ja nyt niitä tulee.. Laite on ollut mulla käytössä nyt reilu kolme viikkoa ja olen edelleen ihan rakastunut siihen!

Puhelin on juuri sopivan kokoinen, tarpeeksi ohut ja kevyt, eikä näyttö ole liian iso, niin kuin mielestäni jossain uusimmissa puhelimissa. Mulle oli tärkeää, että puhelinta voisi pitää vaikka taskussa tarvittaessa, eikä sen kuljettamiseen tarvittaisiin mitään valtavaa säkkiä. Takakuori on valkoinen, mutta sekin oli valittavissa. Muita värejä oli musta ja harmaa. Suojakuorta mulla ei vielä ole, niitä ei oikein ole saatavilla! 


Puhelimen kamera on 8,7 megapixelin pure wiew-kamera Carl Zeiss linssillä varustettuna. En tiedä mitä se tarkoittaa ihan oikeesti, mutta se on aivan loistava. Ei kuitenkaan uuden monsterikameran (Lumia 1020) tasoa, mutta todella hyvä. Laitoin esimerkiksi eräs päivä kuvia koneelle sekä puhelimesta että ihan järkkäristä ja myöhemmin en enää huomannut, että mikä on kummallakin otettu.. Tähän saattaa tosin liittyä myös mun huono kamera.. ;) Lumiastani löytyy myös Nokia Smart Cam, jota en tosin ole vielä oikein testaillut. Sen avulla voisi poistaa esimerkiksi kuvista liikkuvia kohteita tai muuten vaan muokata haluamallaan tavalla. Se kuulostaa aika loistavalta, pitäisi kyllä lukea ohjeet ja perehtyä sen käyttöön!

Käyttöjärjestelmä on Windows Phone 8. Mä en ollut ennen käyttänyt Windows-puhelimia, mutta pääsin todella nopeasti jyvälle käytöstä. Olenkin kokenut Windowsin tosi käteväksi ja helppokäyttöiseksi. Päänäytölle saa kaiken tarvitsemansa (kuten Facebook, sähköposti ja Wordament..) ja loput höytyy yhden näytön hipaisun päästä. Kännykän mukana tuli Office, joten nyt onnistuu esimerkiksi sähköpostin liitteiden avaaminen ja pidempien tiedostojen lukeminen vaikka autossa. Lisäksi puhelimeen on ladattu valmiiksi kaikki euroopan kaupunkien kartat, joten se helpottaa liikkumista suomen rajojen ulkopuolellakin, kun nettiä ei ole saatavilla. Olisipa mulla ollut palvelu jo Englannissa pyöriessä, olisin välttynyt monelta eksymiseltä ;)

Mikä tärkein, sain sittenkin puhelimeeni sen Instagramin! Tai en sitä oikeaa ohjelmaa, mutta latasin Instagraphin, jolla voin ladata kuvat Instagramin palveluu ja Metrogamin, jolla voin seurailla muita käyttäjiä. Ei se tietenkään sama ole kun Instagram ja mä olen ainakin huomannut heti vähän ongelmia noissa molemmissa palveluissa (kuvat ei aina lataannu, en pysty poistamaan kuvia tai klikkailemaan hashtageja yms), mutta parempi sekin kun ei mitään ;) Mä odotan todella, että windows puhelimiin saisi pian sen ihan oikean Instagramin..Siihen saakka yritän pärjäillä tällä. Mun nimimerkki on muuten jenna_nie, tulkaa stalkkailemaan!


Ainoa huonopuoli on puhelimessa sen akun kesto. Kuten varmaan muissakin älypuhelimissa, sitä saa olla latailemassa iha päivittäin. Jos olen koko päivän liikenteessä ja käytän puhelinta, akku saattaa loppua jo ennen iltaa. Ihan normaaleina päivinä lataan sen aina öisin. Yhden kerran on käynyt niin, etten laittanut puhelinta yöksi lataamaan ja aamupäivästä se sammahti. Onneksi olin kotona, sillä en pärjäisi enää muualla ilman puhelintani ;) Elämäni on helpottunut huomattavasti, kun sähköpostit, fb-viestit, whatsapp-viestit, ja tekstarit tulevat kaikki suoraan siihen näytölle ja pystyn vastaamaan niihin reaaliajassa. Eli olen siis melkein koko ajan tavoitettavissa, aika pelottavaa!

Ps. Kuvat ovat tietenkin Lumialla otettuja eikä niitä ole muokattu muuta kun vähän rajaamalla.

6 kommenttia:

  1. hienot värit kuvissa!

    VastaaPoista
  2. Kannattaa ladata 6tag-niminen ohjelma, paras Instagram-korvike Lumioille :)

    VastaaPoista
  3. Lumialle on nyt saatavilla oikeakin Instagram, joskin vasta beta versio, mutta kehittynee siitä pian ihan normiversioksi.

    VastaaPoista