sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Tasan vuosi sitten..

J: Muistatteko vielä, että mä asuin vielä pari kuukautta sitten Englannissa? Ainakin omasta mielestä tuntuu siltä, että siitä on jo ikuisuus kun tulin takaisin Suomeen. Niin paljon kaikkea on sen jälkeen tapahtunut. Uusi kämppä ja kaupunki, uusia töitä jne..
Tasan vuosi sitten mulla oli edessä elämäni tähän asti suurin muutos. Olin juuri kotiutunut uuteen maahan, uuteen kaupunkiin ja uuteen perheeseen au pairiksi. En tuntenut ketään, kotiin oli ikävä ja eniten mietitytti, että miten mun ja Teemun kaukosuhde käynnistyy. En todellakaan olisi ensimmäisenä päivänä uskonut mitä kaikkea vuosi tuokaan tullessaan. Tavoitteena oli oppia mahdollisimman paljon englantia, reissailla, leikkiä pari tuntia päivässä lasten kanssa, juoda joka päivä Starbucksin take away -kahvia, kierrellä joka viikonloppu pitkin Lontoota, käydä juhlimassa..


Mutta mites se vuosi meni? Toki mä kävin Lontoossa, en kuitenkaan joka viikonloppu. Sen sijaan matkustelin muualla Englannissa, hengailin liikaa ihanien suomalaistyttöjen kanssa ja puhuin liian vähän englantia, näytin Lontoota kaikille suomesta tulleille ystäville (laskin muuten, että yhteensä kaksitoista kaveria tai perheenjäsentä kävi mua moikkaamassa, niistä muutama kävi kahteen kertaan ja Riikka & Teemu jopa kolme kertaa!), vietin reilusti yli sen pari tuntia päivässä lasten kanssa ja välillä vähän tapeltiinkin. En oppinut englantia niin paljon kun luulin, enkä luonut ystävyyssuhteita joka puolelle maailmaa. Sen sijaan opin todella paljon itsestäni, itsenäistyin aivan huimasti ja sain ihania kavereita!


Näin parin kuukauden jälkeen mä kaipaan koko ajan enemmän ja enemmän Englantiin ja varsinkin St Albansiin. Enää en muuttaisi sinne asumaan, vaikka mahtava vuosi olikin. Voisin käydä lomalla, kävellä vähän tuttuja katuja ja moikata sinne jääneitä kavereita.. Itseasiassa olen taas yrittänyt bongailla halpoja lentoja Lontooseen, mutta en voi varata ennen kun tiedän tarkemmin syksyn opiskeluista. Niistä puheenollen, huomenna pääsen taas pitkästä aikaa Raumalle! Toivottavasti tuleva vuosi menisi yhtä nopeasti kun tämä kulunut.. ;) Uusia haasteita on edessä, gradukin pitäisi aloittaa.. Jännää olla taas opiskelija! 

1 kommentti:

  1. Siis mul on iha jäätävä ikävä englantii :( Olis nii siistii jos pääsis vaik joskus kesäks asuu lontosee ! Yhyy tahdon! kans kattellu lentoi täs sillo tällö mut pakko pääst viimeistää kevääl sinne :D

    VastaaPoista