perjantai 6. syyskuuta 2013

Opiskelu voi olla hauskaa

J: Ajattelin vähän kertoa nyt mun opintojen etenemisestä. Jos ei kiinnosta, niin nyt on hyvä aika siirtyä toiselle sivulle. Aloitin siis nyt maanantaina neljännen vuoden opiskelut Turun Yliopistossa, luokanopettajakoulutuksessa, Rauman yksikössä. Kauhea sanahirviö. Samalla käyn terveystiedon aineopintoja täällä Turussa. Munhan pitäisi aloittaa nyt jo viides vuosi, mutta päätin viime vuoden vähän latailla akkuja ja lähdin englantiin au pairiksi. Sainkin kerättyä opiskelumotivaatiota oikein urakalla ja nyt oli ihan eri palata sinne koulun penkille kun vaikka kaksi vuotta sitten, jolloin motivaatio oli heti syyskuussa ihan nollissa.. Motivaatiota tarvitaan, sillä yritän tehdä nyt neljännen vuoden aikana ja suuren osan viidenneksi vuodeksi suunnitelluista kursseista ja tietenkin se terveystieto vie aikaa. Gradu pitäisi myös aloittaa. Parin viikon päästä on ensimmäiset tapaamiset ja siihen mennessä haluaisin keksiä aiheen. Ideoita ja ajatuksia on kyllä paljon, saa vaan nähdä onko mikään niistä toteuttamisen arvoinen.. Kuulette varmasti gradustressistä vielä joskus täällä blogissa ;) 

Ope-opiskelijan normaalia iltalukemista.. ;)

Tämän vuoden, tai ainakin syksyn, tärkein juttu on reilu viikon päästä alkava teemaharjoittelu. Meillä Raumalla se menee niin, että saadaan jokainen oma luokka, jota opetetaan se noin viikko. Saamme luokanopettajalta teeman, jonka tulee näkyä opetuksessa. Mun teemaksi tuli tapakasvatus ja pakko myöntää, etten voisi toivoa parempaa aihetta! Teen kaikenlisäksi harjoittelun 1. luokassa, jota vähän toivoinkin. Lyhyt aika se viikko on, ja monet ei-okl-opiskelijat eivät oikein ymmärrä, mitä järkeä siinä on.  Eihän viikossa voi mitään oppia? Opiskelijalle se on muiden opiskelujen ohella kuitenkin aika rankka rutistus, sillä mä ainakin olen sellainen, että haluan tuonne harjoitteluun suunnitella joka tunnin ajatuksella ja huolella. Sijaisena voi sitten ottaa vähän rennommin. Harjoittelun lisäksi meille kuuluu melkein sama aika tuntien seuraamista. Mä kävin eilen seuraamassa "oman" luokkani tunteja ja hauskoja pikkuisia siellä tuli vastaan ;) Yksi kysyi vikan tunnin jälkeen, että olenko tulossa sinne huomennakin. Aaww. Yritin selittää, että tulen teille harjoittelijaksi pian, mutta niille ekaluokkalaisille käsite harjoittelija on vielä ihan vieras. Saankin kunnian olla kyseisen luokan toinen opettajaharjoittelija, siistiä. Aikaisemmin olen ollut 5. ja 6. luokissa ja siellä oppilaat ovat jo enemmän ja vähemmän kyllästyneitä koko ajan vaihtuviin tyyppeihin siellä luokan edessä.

Kiireinen syksy on siis edessä. Toivottavasti edes puolet tämän hetkisesti motivaatiosta olisi tallella vielä esimerkiksi joulun koittaessa.. ;) Jos on muuten kysyttävää opiskeluista, niin antaa tulla vaan. Sain viime keväänä useammin mailin aiheeseen liittyen ja lopulta selvisi erään opon jakavan meidän blogin s-postia. Vastaan kyllä mielelläni kysymyksiin, ei siinä mitään! :) Välillä vaan meinaa unohtua se sähköposteihin vastaaminen. Ei laittakaa vaan uutta viestiä tai kommentoikaa tähän jos on jäänyt vastaus saamatta! 

Olisi kiva kuulla, miten muilla on lähtenyt opiskelut käyntiin!

4 kommenttia:

 1. Onko opettaja sulle kutsumusammatti? Itse opiskelen aineenopettajaksi, ja tuo viikon mittainen harjoittelu kuulostaa tosi kivalta verrattuna meidän useampien kuukausien puristuksiin. Pitääkö harjoittelija siis kaikki tämän yhden viikon harjoittelut? Sehän on just tehokasta, pääsee heti korjaamaan virheitä, joita on tehnyt edellisellä tunnilla. Meillä kun saattoi olla yksi tunti/viikko, niin virheensä ehti jo unohtaa siihen seuraavaan harkkatuntiin menneessä, heh. T. Kutsumustaan yhä etsivä ope

  VastaaPoista
 2. Hmm ja tarkoitin tietysti, kaikki yhden viikon tunnit :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa opiskeluvuotta ja harjoitteluviikoa!  http://omanelamanikuningas.wordpress.com/

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä opintoihin!

  http://www.lily.fi/blogit/40-hours-and-counting

  VastaaPoista