sunnuntai 15. syyskuuta 2013

halvan hotellin metsästystä

R: Mä en olekaan kertonut vielä teille, että ostettiin Jannen kanssa lennot Lontooseen joulukuulle. Lähdetään mun harjoittelun jälkeen, joulukuun puolen välin aikoihin Lontooseen yhdessä vajaaksi viikoksi, niin kivaa! Kenellekään ei varmaan ole jäänyt epäselväksi että Lontoo on mun suosikkikaupunki, kiva päästä näyttämään sitä Jannellekin. Lasken jo melkeen päiviä meidän reissuun, harmi vaan että siihen on vielä vähän liian kauan.. Lennot saatiin edullisesti Norwegianilta, nyt pitäisi vielä löytää hotelli. Ajattelinkin nyt kirjoittaa muutaman sanan halpojen hotellien etsimisestä.


Hotels.comista* katson yleensä ensimmäisenä millaisia hotelleja olisi tarjolla. Olen tilannut hotels.comin uutiskirjeen, jota kautta usein saa esim. alennuskoodin jolla voi saada -10% tai muuten vaan alennuksia. Lisäksi olen liittynyt Welcome Rewards -kanta-asiakasohjelmaan, jossa voi ansaita ilmaisia öitä, siksi valitsen aina hotels.comin, jos sen tarjoama hinta on suunnilleen sama  kun muualla. Hotels.comissa on tosi laaja valikoima hotelleja ja mun mielestä sivut on kivan selkeät, toivoisin kyllä hakuehtoihin vaihtoehtoja, jossa voisi hakea esim. ainoastaan ensuite-huoneita. Lontoossa kun jollekin saattaa käydä ikävä yllätys, perillä vasta huomaa että huoneessa ei olekaan omaa vessaa. Yleensähän monilla suomalaisilla (varsinkin ei-budjettimatkailijalla) oletuksena on, että hotellissa huoneissa on oma kylppäri, mutta Lontoossa näin ei aina ole.


Joskus selaan hotelleja myös Ebookersilta*, nytkin siellä on kampanja jossa saa hotellin hinnasta koodilla TAKE5OFF -5% alennusta. Sen lisäksi meneillään on syysale*, jossa hotelleja voi saada jopa -50% alennuksella. Ebookersin valikoima ei kuitenkaan ehkä ole ihan yhtä hyvä kun monilla muilla sivustoilla, mutta sivut on toimivat ja hyvällä tuurilla voi kampanjoiden ansiosta löytää tosi halvalla hotellin. Varattiin tätä kautta muistaakseni Jennan kanssa hotelli sillon joskus monta vuotta sitten kun oltiin Milanossa ja saatiin se ihan tajuttoman halvalta laatuun nähden. Ebookersilta tykkään selata enimmäkseen lento+hotelli-paketteja, mutta harvemmin sitä kautta tulee varattua, lähinnä haaveiltua.


Trivago onkin varmaan tuttu monelle. Itse sivuston kauttahan hotelleja ei pysty varaamaan, mutta sieltä näkee mikä varaussivusto tarjoaa alimman hinnan haluamallesi hotellille. Mä käytän tätä joskus, mutta aina sillon tällöin halvimman hinnan tarjoaja on joku ihan randomfirma, josta ei löydy oikeen mitään tietoa/kokemuksia. Sillon luotan ennemmin "tuttuihin ja turvallisiin" varaussivustoihin.


Booking.com on mun mielestä aika samantapainen kun Hotels.com. Tätäkin olen aina sillon tällöin käyttänyt ja joskus olen huoneen tätä kautta varannutkin, ei valittamista! Hinnat on helposti nähtävillä eri huonetyypeille, mutta kaipaisin siihen selaussivulle jotain tarkempaa tietoa hotellin sijainnista, esim. noin 8km keskustaan, joka on edes vähän suuntaa antava. Nykyään kyllä tunnen aika hyvin Lontoon kaupunginosat, että sen puolesta selailu on helpompaa, mutta vieraamman kaupungin kohdalla tällasta tietoa kaipaisi.

Myös Hostels.com ja Hostel World on hyväksi havaittuja, varsinkin jos etsii budjettimajoitusta! Molemmat sivustot on helppokäyttöisiä ja hintojen vertailu on helppoa. Tykkään kun näkee nopeasti miten paljon maksaa esim. kahden hengen huone jaetulla kylppärillä verrattuna kahden hengen huoneeseen, jossa on oma kylppäri. Plussaa myös siitä, että näillä sivustoilla voi usein varauksen yhteydessä maksaa vaan varausmaksun ja loput sitten paikanpäällä.

Yleensä aina hotellia varatessa vertailen kauan eri hotellien hintoja, käyn hotellien nettisivulla katsomassa paljonko sitä kautta varaamalla maksaisi, luen arvosteluja (mm. täältä) ja pohdin mitä ihan oikeasti haluan reissulta. Lontoossa mä en tarvitse sellaista hotellia, jossa tarjoillaan aamupalaa, koska kivoja kahviloita on joka nurkalla, mutta jossain muualla on kiva päästä aamuisin hotellin aamiaiselle, ettei tarvitse heti alkaa etsiä syötävää.. Joskus riittää se, että on katto pään päällä, joskus haluaa jonkun vähän kivemman, jossa on mm. oma kylppäri. Nyt tulevalle Lontoon reissulla ajateltiin varata sellainen, jossa on oma kylppäri, on se kuitenkin kivempi tolleen vähän pidemmällä reissulla. Lisäksi mietittiin, että olisi kiva saada sellainen hotelli jonka lähellä olisi metroasema ja sijainti saisi muutenkin olla sellainen, että edes johonkin voisi kävellä. Meillä on usein Lontoon reissuilla ollut hotelli siinä Paddingtonin aseman lähellä, se on kyllä kivaa aluetta kun mm. Hyde Parkiin ja Oxford Streetille (eli shoppailemaan) pääsee kävellen. Olisiko teillä kokemuksia joistain kivoista, melko edullisista hotelleista Lontoossa? Mistä te yleensä varaatte hotellit?

*=mainoslinkki.

2 kommenttia:

  1. Hyödyllinen postaus, kiitos :) Just pari viikkoa sitten käytin Hostelworldia, tuntui tosi riskittömältä kun piti maksaa vain se varausmaksu etukäteen. Hinta oli edullisin minkä löysin ja hostellista/huoneesta sai aika hyvät infot. Varmaan tulee käytettyä toistekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että oli hyötyä :) Juu se on kyllä hyvä kun ei tarvitse heti maksaa, jos vaikka jotain kävisikin..

      Poista