maanantai 5. elokuuta 2013

Fail!

R: Asukuvien ottaminen on joskus hankalampaa, mitä voisi uskoa. Joskus kaikki kuvat onnistuu heti, mutta useimmiten vaaditaan aikaa, kärsivällisyyttä ja vähän kykyä nauraa itselle, että kuvat onnistuu. Yleensä kuvissa on joku aina huonosti, jos valotus on hyvä niin silmät on kiinni tai jos ilme sattuu olemaan hyvä, niin asento on ihan outo tai joku varjo tulee väärästä suunnasta jne.. Tein viime viikolla heinäkuun asut-postauksen ja siinä samalla huomasin, että kuvien joukossa oli huomattavasti enemmän niitä epäonnistuneita. Yleisimpiä syitä kuvien epäonnistumiseen oli..


..Silmät kiinni! Tämä on niin perus, Jenna aina nauraa kun mulla menee silmät kiinni vähintään joka toisessa kuvassa.


..Kuvaaja oli etuajassa. Perus, mä vielä asettelen hiuksia, hametta tai jotain ja Jenna on ottanut jo kymmenen erittäin viehättävää kuvaa..


..Kuvaaja ei osu (tai vaihtoehtoisesti kuvattava on siirtynyt sekunti ennen kuvan ottoa). Tällaisia löytyi ihmeen paljon, mitäköhän näissä on kuvattu? Suomen kaunista luontoa?


 ..Näytän hamsterilta. Mä oikeasti näytän hamsterilta (tai joltain muulta jyrsijältä) yllättävän monessa kuvassa. Cooool.


 ...Pönötän. Eli seison suorana kameran edessä ja luulen näyttäväni hyvältä. Yleensä näissä kuvissa ei tavallaan ole mitään vikaa, mutta ne on hemmetin tylsiä, sellaisia jollaisia mä en ainakaan jaksaisi katsella blogeissa päivästä toiseen.


..Teen jotain hyvin omituista. Mitä ihmettä näissä kuvissa tapahtuu? 


..Sääilmiöt kiusaa. Tuulee niin kovin että hiukset ei pysy paikallaan, aurinko paistaa suoraan tai varjot peittää puolet naamasta. 


..Jotkut ruumiinosat näyttää pelottavan suurilta tai oudolta. Noi kädet, ne näyttää pidemmiltä kun jalat. Yleensä selityksenä on kuvakulma, mutta joskus kyllä mietityttää että onko mun perse ihan oikeasti noin iso.. Mun polvista en edes sano mitään.

Mutta hei, kukaan ei ole täydellinen ja kukaan ei voi aina onnistua kuvissa. Vai voiko? Aina ei myöskään tarvitse olla niin kriittinen itseään kohtaan.. Vaikka nämä kuvat onkin niitä epäonnistuneita asukuvia, niin silti näitä on hauska katsella ja näille on hauska nauraa. Joskus mua oikeen harmittaa että ne oikeasti rumat tulee usein poistettua heti kamerasta, ne vasta hyvää viihdettä olisikin. Miettikää miten paljon epäonnistuneita kuvia jäi muistoksi filmikameralla kuvatessa, niitä kun ei voinut poistaa ennen kun näki lopputuloksen. Kuvien perusteella 2000-luvun ihminen on varmaan kauniimpi kun edellisten sukupolvien ihmiset, kun päivänvalon näkee usein enää ne onnistuneet yksilöt. Aika tylsää!

P.S Huomasitteko tämän postauksen? Nyt saa halvalla teetettyä niitä onnistuneita (ja miksei epäonnistuneitakin) kuvia oikeiksi valokuviksi.. 

22 kommenttia:

 1. Wow! I love your blog! You are so beautiful, you have amazing style! :))

  Follow? :)
  Visit my blog dyverst.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Hauska postaus, mietin vähän aikaa sitten että itse voisi tehdä samanlaisen. Nimittäin niitä epäonnistuneita asukuvia kyllä löytyy koneen kätköistä :D Ainakin itse saa aina välillä kunnon naurut, kun katsoo kuvia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu tee samanlainen, näitä on kiva lukea :)

   Poista
 3. Haha ihanaa :D kyl se on tosiaan tullut huomattua, että minkään jotenkin yhtään luonnollisen kuvan aikaansaaminen on välillä hiukan liian vaikeaa itselläkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niinpä :D Joskus mietin että näytänkö oikeasti siltä kun useimmissa kuvissa, silmät kiinni, suu auki, hassu asento jne.. :DD

   Poista
 4. Ihana postaus! näitä "epäonnistuneita" kuvia löytyy varmaan kaikilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuskin kukaan on niin super-ihminen, että kaikki onnistuu..

   Poista
 5. Hahaa, tää oli niin hyvä! Mä oon meinannut tehdä vastaavan postauksen mut en ole saanut aikaiseksi. Tässä sen taas näkee, että eipä kellään taida ne asukuvat olla täydellisiä joka räpsyllä :D Niin tuttuja ilmiöitä tässä sun postauksessa, tarkennus pielessä, kuvaaja etuajassa, sääilmiöt häiritsee jne.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niinpä :D Tee ihmeessä samanlainen postaus, näitä on hauska lukea!

   Poista
 6. Ahah such funny photographs !! Love it !!!

  http://jungleofseams.blogspot.com

  VastaaPoista
 7. great!
  following you on GFC ^^
  wanna follow each other via Bloglovin too? <3

  VastaaPoista
 8. Mahtava postaus!! :D Tykkään, mukavasti höystetty huumorilla!

  VastaaPoista
 9. Nää "behind the seens" jutut on parhaita! Saa aina nauraa :D multa itseltäni löytyy enempi näit epäonnistuneit ku onnistuneita kuvia :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mullakin melkeen enemmän näitä epäonnistuneita :D

   Poista