keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

paras kesäkaupunki


R: Monesti ollaan täällä blogissa mainittu, että Turku on kyllä ihan paras kesäkaupunki. Se tuli todistettua taas viime lauantaina, kun istuttiin iltaa jokirannassa. Ihmisiä oli liikenteessä ihan älyttömästi, kaikilla oli iloinen ja hyvä fiilis.

Myllysillan vieressä, keskustan puolella oli ihan mielettömän hyvä katumuusikko. En oikeen edes tiedä, mikä toi juttu oli. Ainakin siellä oli tosi paljon ihmisiä, yhteislaulua ja hyvä meno. Monet paikalla olevista tunsivat toisensa, mutta vähintään yhtä paljon oli sattumalta paikalle tulleita, oli nuoria ja vanhoja, kaveriporukoita ja pariskuntia. Jengi innostui tanssimaan, laulamaan ja artistille annettiin kolikoita. Oikeen harmitti, ettei itsellä ollut senttiäkään käteistä. Me istuttiin Jannen kanssa pidemmäksi aikaa kuuntelemaan tätä ja fiilistelemään tunnelmaa. Tietääkö joku turkulainen, mikä tämä juttu on? Onko paikalla aina sama muusikko? Muisteltiin, että myös vuosi sitten dbtl:n aikaan samalla paikalla olisi ollut jotain menoa. Harvemmin normaaleina viikonloppuina tulee käveltyä tuolla, onkohan siellä useamminkin jotain katutaiteilijoita? Oli kyllä hauska kokemus, ihan kun ei olisi Suomessa ollutkaan kun oli jotenkin niin erilainen ja rento fiilis.

Tänään ja huomenna onkin edessä muutto-orjana olemista, toivottavasti huomiseen iltaan mennessä oltaisiin saatu kaikki Jennan ja Teemun tavarat turvallisesti uuteen asuntoon tänne Turkuun. Niin hassua ajatella, että pian Jennakin asuu Turussa!  Vuoden aikana ehti jo aika hyvin tottua siihen, että välimatkaa on muutama tuhat kilometri ja nyt sitä onkin enää reilu kilometri.. Hassua.

6 kommenttia:

 1. Viikonloppuna oli jokirannassa kyllä huippu fiilis sekä perjantaina, että lauantaina :)

  VastaaPoista
 2. Turku on kyllä hassu kaupunki siinä mielessä että kesällä se on kaunis kun kukkanen ja oikeen henkii hyvää fiilistä. Talvella taas aina tuntuu satavan räntää suoraan päin naamaa eikä voi tuijotella kun tietä ettei mulahda johonkin lätäkköön... :D

  P.S. Happy Joe-siideri on best! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On Turku talvellakin kaunis, jos sattuu olemaan hyvä sää.. Mutta tosiaan se merituuli ja sen mukana tuleva sade/lumi/räntä on yleensä aika perseestä :D

   Poista
 3. nätti yhteiskuva teistä! :))

  VastaaPoista