tiistai 9. heinäkuuta 2013

mansikoita ja mustikoita


R: Aamupalarahka ei ole koskaan maistunut yhtä hyvältä, kun viime perjantaina. Löydettiin ihan mökin vierestä pienestä pusikosta paljon metsämansikoita ja mustikoita, joita kerättiin rahkan joukkoon. Oli ihan mielettömän hyviä! Talvella ehti jo tottua pakastemustikoiden makuun, en edes muistanut miten hyvältä tuoreet mustikat maistuu. Ja metsämansikoita en ollut syönyt varmaan moneen vuoteen..

Pitäisi käydä ostamassa (tai keräämässä jostain) mansikoita pakastettavaksi. Viime vuonnakin mietin, että pitäisi pakastaa mansikoita, mutta se unohtui, pian pitäisi toimia ettei tänä vuonna käy samalla tavalla. Mustikoita sain pakastimeen ihan kivasti viime vuonna, mutta ne eivät kovin kauan kestäneet.. Onneksi meidän porukoilla on aina tosi paljon mustikoita, niin ei ole joutunut ostamaan kaupasta niitä naurettavan hintaisia pahanmakuisia pakastemustikoita.. Pitääkin ottaa tämän viikon tavoitteeksi ne mansikat, sitten voi talvella syödä niitä ja muistella kesää 2013! Taitaa muuten tämä marjojen säilöminen olla merkki siitä, että olen tulossa vanhaksi.. Tai sitten ihan vaan siitä, että olen pihi, enkä halua maksaa naurettavan paljon parin sadan gramman pakastemansikkapussista.

Nyt vähän erilaisen kesäherkun pariin, nimittäin pesemään uusia perunoita.Voisin elää kesällä melkeen pelkillä uusilla perunoilla (ja sillillä), mansikoilla, mustikoilla, herneillä ja muilla kotimaisilla vihanneksilla. Nam! Oletteko te pakastaneet jo mansikoita?

10 kommenttia:

 1. aah nam, kuola valuu näitä katsoessa :D

  VastaaPoista
 2. meillä onneks pakastettu ni riittää aina talveks mansikoita! oon nii onnelline niist:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on kyllä kiva :) Pieniä asioita, jotka ilostuttaa talvella.

   Poista
 3. en oo koskaan pakastanut mitään marjoja, mutta tosiaan, tämä vuosi voisi olla erilainen :D kun kuitenkin tulee koko talven ajan ostettua niitä marjoja (pahoja) kaupan pakastealtaasta, niin miksei toimisi ajoissa, saisi herkullisempia rahka-aamupaloja myös talvella ja säästäisi siinä samalla ;) hihii tänä vuonna mansikoita pakastamaan!=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ehdottomasti kannattaa, jos niitä syö paljon talvella :)

   Poista