sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Hanko maasta, mereltä ja ilmasta

J: Käytiin eilen Hangossa! Päivä oli mitä mahtavin, aurinko paistoi koko ajan eikä oikeastaan tuullut yhtään. Olen viimeksi käynyt Hangossa joskus nuorena juhlimassa juhannusta, siitä reissusta ei tosin pahemmin ole muistikuvia.. Olen kuullut kuitenkin niin paljon hyvää Hangosta, että sinne oli ihan pakko päästä!


Matka Salosta Hankoon kesti reilun tunnin. Jätettiin auto Casinon rantaan ja käveltiin sieltä rantaa pitkin itäsataman kautta Hangon vesitornille. Sisäänpääsy maksoi 2€ (opiskelijalta 1e). Ylös pääsi kätevästi hissillä.. Vaikka hississä vähän pelotti ja ylhäällä tuuli aika kovin, niin maisemat olivat kyllä ehdottomasti vierailun arvoiset! Sieltä näki kiikareilla pitkälle merelle ja aivan vesitornin juurella sijaitsi myös Hangon kirkko, jossa alkoi juuri sopivasti jonkun häät ja ihasteltiin (tai lähinnä mä ihastelin) sieltä ylhäältä käsin morsiamen mekkoa.


Vesitornilta jatkettiin takaisin sinne itäsatamaan, sillä haluttiin käydä Suomen eteläisimmässä ravintolassa Hangon Portissa.. Sinne pääsi kätevästi pienellä lautalla satamasta. Muutamana minuutin matka maksoi 2€ hengeltä, ei siis paha. Me ei suunnitelmista huolimatta koskaan päästy maistamaan ravintolan ruokia, sillä Teemun mummi soitti ja kertoi tehneensä ruokaa meille. Pieni purjeveneiden ympäröimä saari oli kuitenkin näkemisen arvoinen ilman ravintolassa käyntiäkin ja Teemun mummon tekemät safkat olivat varmasti ihan yhtä hyviä, kun mitä tuolta olisi saanut..


Oli kyllä ihana päivä. Taidan taas todeta varmaan kymmenennen kerran tässä viime aikoina, että Suomi on kyllä kaunis näin kesällä. Vaikka välillä (lue: aina) matkakuume vähän vaivaakin, niin kyllä kesällä sitä lievittää kotimaan matkailu. Taas tuli nähtyä ja koettua vaikka mitä uutta. Niin ja todettua myös, että kaupunki kuin kaupunki on parhaimmillaan, kun sitä ihailee yläilmoista! Hankoon haluan ehdottomasti uudestaan pian ja seuraavalla kerralla otan biksut ja pyyhkeen mukaan ja leiriydyn sinne valkoiselle hiekkarannalle. Voittaa varmasti esimerkiksi Bulgarian täydet turistirannat 100-0!

11 kommenttia:

 1. Näyttääpä upealta paikalta! <3 Tuonne on vielä joku päivä päästävä!!

  VastaaPoista
 2. Suomi-matkailu on kyllä jees! Kesälomasta saa niin paljon enemmän irti, kun lähtee pikku reissuille eikä vaan jumita kotona viikonloppuja. Tuntuu edes vähän siltä, kuin olisi oikeastikin lomaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Sunnuntaina me oltiin ihan vaan täällä Salossa ja jotenkin koko päivä oli ihan blääääh eikä tuntunut yhtään niin "lomalta" :)

   Poista
 3. Mennään tonne joskus ottamaan aurinkoa!

  VastaaPoista
 4. Söpö toi vika kuva!:)

  VastaaPoista
 5. upeat kuvat! on Suomi vaan niin hieno maa <3

  VastaaPoista
 6. Hihii meikäläinenkin kävi alkuviikosta Hangossa! ^^

  VastaaPoista