maanantai 10. kesäkuuta 2013

päivän rantaloma Englannissa

J: Nyt luvassa kuvasatoa Brightonista! Lauantai oli ihan älyttömän nätti päivä, onneksi lähdettiin tuonne. St Albansissa oli kuulemma ollut paljon huonompaa.. Brighton oli muutenkin tosi upea, rakastuin kyllä jälleen kerran. Kerta toisensa jälkeen luulen löytäväni uuden suosikkipaikan täältä ja sen jälkeen löytyy aina joku vielä ihanampi. Brightonissa parasta oli ehdottomasti ranta ja tietty se meri.  Rakastan merta, siitä tulee aina niin kesäfiilis! Pääsin uittamaan varpaitani jääkylmään Atlanttiin ja pelkästään jo siitä kesäfiilis kasvoi huomasti.


Vähän harmittaa, etten muistanut ottaa yhtään kiveä matkamuistoksi. Viimeksi Eastbournen reissulta lähti pari kiveä mukaan, ne saa nyt riittää. Rannalla kävelyn jälkeen käytiin tuolla Brighton Pierillä, jossa oli pieni huvipuisto. Tytöt innostui laitteista ja mä niiden kuvailusta. Tuli jo huono olo pelkästä laitteiden katselusta, oon selkeesti tullut vanhaksi!


Brightonissa on suosittu Nordic Bar, jossa kaikkien suomalaisten on tiety pakko käydä juomassa lonkerot. Lonkero oli harmi kyllä päässyt loppumaan ja me ei sitä saatu, sen sijaan juotiin ihan älyttömän hyvät ruotsalaiset siiderit. Saakohan sitä Suomesta? Lyö Kopparbergin tai Rekordeligin ihan sata nolla! 


Siiderien jälkeen iski nälkä, joten päädyttiin pienen kiertelyn kautta Jamie Oliverin ravintolaan syömään. Oli muuten hyvää ja koko paikka oli ihan mahtava! Istuttiin ulkona terassilla ja olisi voinut luulla, että ollaan jossain italialaisessa pikkukylässä! Ruoka oli hyvää, jälkkäri vielä parempaa ja palvelu ihan mahtavaa. Olin kuullut aikaisemmin vähän negatiivista Jamie Oliverin ravintoloista, mutta onneksi tytöt vei mut tonne ja sain ennakkoluuloni pois! Ihan loistavaa, voin suositella. Vähän kyllä harmitti, ettei itse Jamie tullut meille tarjoilemaan ;)


Bongattiin ruuan jälkeen postikortista tuollainen ihan mahtava rakennus ja haluttiin nähdä se! Mesta löytyikin aika helpolla ja pakko myöntää, etten vieläkään tiedä mikä kyseinen paikka oli.. Aika upea kuitenkin ja ilta-auringossa oli kiva kuvailla Millan itselaukaisimen kanssa.. Pian kuvailun jälkeen tuli vilu, sillä aurinko alkoi laskemaan. Otettiinkin suunnaksi juna-asema ja St Albansiin menevä juna. Myöhästyttiin ekasta varmaan puolella sekunnilla ja jouduttiin odottelemaan onneksi vain parikymmentä minuuttia seuraavaa. Junamatka sieltä kotiin kesti sen hieman alle parituntia ja meni tosi nopeesti. Menopaluu Brightoniin St Albansista maksoi  £16, joten Lontoosta pääsee vielä halvemmalla. Ihan mahtava päiväreissu kohde Lontoossa majaileville, suosittelen!! Varsinkin näin kesällä, en mä tiedä menisinkö tuonne vaikka talvella!

Iskeekö Brighton?

6 kommenttia: