keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

muutama sana muumeista


R: Monet tätä blogia pidempään lukeneet varmaan muistavatkin mun muumimuki "harrastuksen". Mukeja on tullut keräiltyä jo monta vuotta ja on niitä jo ihan älyttömän paljon tuonne kaappiin kertynytkin, varmaan noin 40. Suurin osa muumimukeista on ihan arkikäytössä, mutta jotkut harvinaisemmat, tuotannosta poistuneet ja kausimukit on ihan vaan koristeina. Muumimukit on ihan parhaita aamukahvin juontiin, muki on sopivan iso, mutta ei kuitenkaan niin iso että kahvi jäähtyy heti. Sain vähän aikaa sitten Jannelta yllärinä tämän uuden kesämukin, olin ihan unohtanut että se on ilmestynyt. Petyin vähän tämän mukin kuvaan, se on sama molemmilta puolilta. Tylsää. Muistaakseni aina ennen molemmilla puolilla on ollut eri kuva.

Viime aikoina mua on alkanut vähän rasittaa, miten usein uusia muumimukeja ilmestyy. Kausimukeja ilmestyy pari kertaa vuodessa, talvella ja keväällä. Sen lisäksi on kaikenlaisia keräilymukeja (mm. Stockan juhlamuki) ja sitten niitä ihan perinteisiä hahmomukeja. Ja tietenkin aina kun ilmestyy uusi muki, niin vanhan tuotanto lopetetaan, jolloin se vanha on "pakko" viimeistään ostaa kokoelmaan. Pientä rahastusta ehkä..? Vaikka eipä kukaan niitä uusia pakota ostamaan.. Edelleen olen kuitenkin melkeen kaikki ilmestyneet mukit hommannut, varsinkin erikoisemmat. Onhan ne kivoja ja hienoja, joskus myöhemmin saattaisi harmittaa jos joku erikoisuus olis jäänyt ostamatta. Toisaalta, eiväthän ne oikeastaan mitään erikoisuuksia enää edes ole, kausimukejakin tehdään tosi paljon, tuskin kukaan halukas jää ilman. Muistan kun joskus muutama vuosi sitten se muki piti ihan oikeasti ostaa kesällä, jos sen halusi. Nyt niitä edellisen kauden mukeja löytyy alennuksesta talvellakin.. Jos aion jatkaa tätä muumimukien keräilyä, niin pitäisi kyllä keksiä joku parempi säilytyspaikka niille, tuonne keittiön kaappiin ei mahdu enää yhtään. Tai sitten tyydyn vaan näihin vanhoihin, jos tuotantoon (kuvitukseen) ei jakseta enää panostaa..

Tiedän, että monia ei kiinnosta tämä aihe yhtään, mutta onko lukijoissa paljon muumukifaneja? Mitäs mieltä olette tuosta uudesta mukista? Entä onko joku muukin kyllästynyt siihen, miten usein uusia mukeja ilmestyy?

16 kommenttia:

 1. Minäminäminä!!! :D mua ärsyttää lähinnä se etten raaski ostaa ite kauheesti mukeja, ja siks jää aina sesongit hankkimatta :/ yleensä ostan niitä vaan itelleni esim synttäreinä ja jouluna. Talvimukeja voi sentää pyytää joululahjaks ;) mut kesämukit jää miltei aina saamatta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mäkin olen jo monena vuonna saanut sen talvimukin joululahjaksi :) Kesämukin olen joskus saanut poikaystävältä yllärinä kuten nyt, joskus ostanut itse. Yhtään ei ole onneksi jäänyt hankkimatta ;)

   Poista
 2. Mää oon ihan samaa mieltä sun kanssa, tuntuu niin rahastukselta! Keräsin muumimukeja varmaan jonku seittemän vuotta ja nyt niitä on kaapit pullollaan, mutta en oo varmaan neljään vuoteen ostanu uusia ollenkaan, ellei oo tullu oikeesti niin hieno että on ollu pakko. Kuvat on muuttunu ihan tosi paljon yksinkertaisemmiksi kuin aikaisemmin, ja muutenkin tuntuu että suunnitteluun ei juuri käytetä aikaa, ja siitä kertoo varsinkin se, että sama kuva isketään molemmille puolille!

  Mullaki on onneksi varastossa jotain vanhoja harvinaisuuksia, joiden suunnitteluun on käytetty paljon aikaa ja harkintaa, ja ne jaksaa aina hymyilyttää. Olis varmaan fiksua siirtää ne arkikäytöstä syrjään, mutta toisaalta sillä tavalla pääsen nauttimaan niistä paremmin, joten oon käyttäny niitä kuin mitä tahansa muuta mukia.

  Toivotaan, että tuo suunnittelu lähtis vähän parempaan suuntaan. Tai ehkä lompakkojemme valossa voidaan toivoa just päinvastaista! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en uskaltaisi arkikäytössä pitää niitä harvinaisuuksia, olen vähän ylisuojeleva niiden suhteen ;) Mä toivon että tulisi jotain oikeasti hienoja mukeja, joihin haluaisin laittaa rahaa.

   Poista
 3. Juu, tutulta kuulostaa. Jos ei minua niin ainakin avomiestä ottaa koko muumeilu jo toden teolla päähän. Mutta ihan tosi, jatkuvasti olis joku muki ostettavana, kun aina on tullut uusi jollasta ei itsellään vielä ole. Rasittavaa, sillä ei oikeastaan edes ehdi odottelemaan uutta mallia kun sellainen jo ilmestyy. Ja eihän niitä kukaan tosiaankaan pakota ostamaan, mutta koita siinä sitten tasapainotella ääripäiden välillä kun on niin koukussa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mun mielestä yksi uusi muki vuodessa riittäisi, sitä varmaan myytäisiinkin ihan hyvin kun ihmiset eivät ehtisi kyllästyä..

   Poista
 4. mä tykkään noista kovasti, mutta en ihan keräilyyn asti. ostan välillä, lähinnä jos muki on mielestäni jotenkin erikoisen ihana/söpö/vaaleanpunainen/siinä on pikkumyy haha.

  ja mulle noi on ärsyttävän liian pieniä aamukahviin :D pitää täyttää kolme kertaa. siispä lähinnä käytössä iltateen juomiseen tai johonkin iltapäiväkahviin, aamulla pitää saada kahvia isosta, vähintään kolmen desin mukista.

  mutta joo, markkinoille tuodaan usein, arabia tajusi markkinaraon ja keräilijät ja nyt tunkee sitä mukia jatkuvasti kauppoihin :D itsekin tämän ilmiön huomannut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, pikkumyy on mun suosikki :) Mulle onneksi riittää aamuisin muumimukin kokoinen kahvi, vaikka harvemmin se siihen yhteen mukilliseen jää!

   Arabia tosiaan on tajunnut että muumit myy, mutta jotenkin sellanen fiilis että se jatkuva uusien mukien ilmestyminen voi pian alkaa kyllästyttää ihmisiä ja myynti ei enää kasvakaan samaa tahtia.

   Poista
 5. tykkään kyllä muumimukeista,mutta ihan liian usein tulee uusia, jotka on "pakko" ostaa!

  VastaaPoista
 6. Just oli lehdessä juttu kuinka Muumilla ahastetaan ja viimevuoden tulos on ollu taaas huikee! Mulla on kanssa noita mukeja joku 30, nykyään on tullut sit haalittua Starbucksin sesonkeja kun ne on vähän isompia ja musta muumimuki on liian pieni teelle.

  -Klara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no en ihmettele jos tulos on huikea :D Ne Starbucksin mukit on kyllä kivoja :)

   Poista
 7. Uusia muumimukia tulee liian usein, kaikkea ei sitä viitsitä törsätä, kun yksikin muki jo maksaa aika paljon. Minun mielestäni niillä mukeilla olisi varmaan enemmän arvoa (ja tunnearvoa) jos mukeja ilmestyisi harvemmin :/

  Hurja, kun sulla on niin paljon mukeja.. mitä jos myytkin ne kaikki, ja pääset ulkomaille muumimukien rahoilla näin kätevästi. Houkuttelevaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tosiaan tunnearvoa olisi enemmän! Ja hei, mä oon oikeasti joskus laskenut miten paljon saisin jos myisin ne, mutta en kyllä ehkä raskisi luopua niistä ;)

   Poista
 8. Mullakin on varmaan yli 30 muumimukia, ihan hullun paljon - enää ei mahdu kaappeihin :D Osa on omassa kämpässä ihan arkikäytössä ja loput kököttää porukoilla hyllyssä täysin käyttämättöminä. Korkattiin kesämukeja kuuden vuoden ajalta tossa juhannuksena, niin kaikilla oli oma tunnistettava mukinsa eikä tarvinnut koko aika ottaa uutta käyttöön.
  Ja oon kyllä ihan samaa mieltä, että liian kovalla tahdilla tulee uutukaisia. Tuntuu, että koko aika olis joku uusi muki kaupoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä paha kun kaappeihin ei mahdu :D Toi on kyllä muumien hyvä puoli, että tunnistaa ainakin omansa kun kaikissa on eri kuva..

   Poista