keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

mökkihöperöitymässä

R: Oli kyllä kiva päästä mökkeilemään! Vaikka sää ei ollut enää yhtä hyvä kun viime viikolla, niin saatiin silti hyvin aika kulumaan. Onneksi sentään maanantaina pystyi ottamaan kunnolla aurinkoa ja kotiin tullessa ilahduin kun katsoin peiliin, en ollut tajunnut miten hyvin olen jo nyt alkukesän aikana ruskettunut. Tällä kertaa ei voinut ottaa koko ajan vaan rennosti, kun piti lukea tenttiin, mutta ehdittiin silti tehdä kaikkia "pakollisia" mökkijuttuja. Mökillä ollessa pitää..

..saunoa ja käydä uimassa vaikka vesi olisi liian kylmää

..grillata ja syödä kesäruokia (maissia, grillipihvejä, uusia perunoita, tomaatteja, halloumia, herkkusieniä..)

..käydä kävelyllä


...kuvata joka ilta auringonlaskua, joka joskus on ihan mieletömmän upea kun taivas on pilvetön ja meri tyyni. Sellaista täydellistä auringonlaskua ei (harmi kyllä) tälle reissulle osunut

..kuvata auringonlaskun lisäksi kaikkia mahdollisia kukkia ja kasveja

..keittää kahvit iltapäivällä ja syödä pullaa/kakkua/munkki tms.. Okei, tätä en ehkä noudattaisi jos mökkeilisin vähänkin useammin.


..lukea vanhoja Aku Ankkoja ja äitin naistenlehtiä

..pelata ikivanhaa Kimbleä. Oikeasti, tämä Kimble taitaa olla jostain 60-luvulta. Myös Labyrintti on ihan ehdoton mökkipeli. Pelattiin molempia taas.

..käydä Kemiön keskustassa ostamassa "ruokaa" eli käydä ajelulla, että saa jätskiä. Ja tällä kertaa oikeasti sitä ruokaakin.


Viimeinen kuva on muuten otettu joskus neljän aikoihin yöllä. Heräsin yöllä ja lähdin käymään vessassa (kyllä, ulkovessassa, ei mökillä mitään sisävessaa tarvita) ja huomasin että meri oli ihan tyyni. Tästä kuvasta ei edes huomaa, miten nätti maisema oli. Joka puolella oli ihan hiljaista, aurinko oli nousemassa ja meri oli tyyni, ei tuullut yhtään. Jos en olisi ollut niin väsynyt, olisin varmaan jäänyt kameran kanssa odottelemaan auringon nousua.

Olen kyllä niin iloinen, että meidän perheellä on mökki. Sen lisäksi myös Jannen perheellä on mökki, se on järven rannalla. Ihana kyllä että halutessaan pääsee erilaisiin maisemiin mökkeilemään. Mä olen aina tykännyt merestä ja merimaisemista paljon enemmän kun järvestä, varmaan kun olen tottunut lapsesta asti käymään mökillä meren rannalla. Meri on muutenkin jotenkin kivempi, tykkään siitä ajatuksesta että sama meri jatkuu maailman ääriin. Ja saaristossa on niin kaunista! Tykkäättekö te mökkeillä? Entä kumpi on kivempi, meri vai järvi?

10 kommenttia:

 1. ois miten ihana toi vika kuva! tosi kauniit mökkimaisemat teillä :) ja meri ehdottomasti! lapsuuden asuin meren rannalla, jotenkin mereen, sen tuoksuun ja kaikkeen on niin tottunut, ettei järvi tunnu yhtään samalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se meren tuoksu on kyllä paras! Joskus aamuisin kun kävelee aurajoen rannassa ja mereltä tuulee, niin sen tuntee turussakin :)

   Poista
 2. Tosi kivoja kuvia! :)

  VastaaPoista
 3. Jee pian päästään yhdessä mökkeilee!:)

  VastaaPoista
 4. Meressä vaan on sitä jotain! Vaikka toisaalta järvessä/lammessa on yleensä mukavampi uida, jos haluaa silleen ihan kunnolla vedellä :-D

  VastaaPoista