perjantai 7. kesäkuuta 2013

mansikkainen kesäherkku


R: Bongasin Pirkka-lehdestä helpon ja yksinkertaisen "jogurttijätskin" ohjeen ja pakkohan sitä oli testata. Tuli muuten hyvää, ihan mielettömän hyvää. Ihan täydellinen kuuman kesäpäivän herkku, tätä tulee varmaan tehtyä kyllästymiseen asti kesällä.

n. 200g turkkilaista jogurttia
500g pakastemansikoita
vanilliinisokeria
sokeria
(minttua)

Soseuta jäiset mansikat ja jogurtti blenderissä. Lisää vanilliinisokeria ja sokeria oman maun mukaan, paljon ei tarvitse laittaa, koska mansikoista tulee hyvin makua. Mansikoiden tulee olla jäisiä, vaikka tälleen kesällä on tuoreitakin saatavilla. Jäiset on mansikat on se juttu, niiden ansiosta tästä tulee ihanan kylmää ja jätskimäistä. Tämän ohjeen mukaan tulee noin neljä annosta, mutta me kyllä syötiin Jannen kanssa kahdestaan melkeen kaikki heti. Kahdelle ihmiselle pienempikin annos olisi riittänyt, meinasi tulla brain freeze. Huono puoli tässä on se, että kaikki on pakko syödä heti, että koostumus pysyy hyvänä. Vaikka voihan tätä ehkä yrittää pakastaakin. Mä olen yrittänyt etsiä erilaisia jogurttijätskien ohjeita netistä ja tässä on kyllä se hyvä puoli, että tämän voi syödä heti. Monissa ohjeissa jätski pitää laittaa liian pitkiksi ajoiksi pakastimeen jäätymään ja eihän sellaista kukaan jaksa odottaa. Oletteko te tehneet itse jogurttijäätelöä?

6 kommenttia:

 1. Haha! Yritin tehdä samaa viime perjantaina äidin ja isin luona, mutta vähän mokasin. :D luin ohjeesta, et yks purkki jogurttia ja heitin sen blenderiin. Sit ihmettelin ku se oli niin löysää. No, selvis, et olin heittäny koko kilon sitä jogurttia, koska äiti oli ostanut ison purkin sitä. Ois voinu tietfy lukee ne grammamäärät ohjeesta... :D No, hyvää tuli joka tapauksessa, vaikka sitä pystyikin pillillä juomaan. :D

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaa törkeen hyvältä ja helpolta! Pakko kokeilla :)

  VastaaPoista
 3. Näyttää tosi hyvältä, pitää kokeilla joku päivä :)

  VastaaPoista
 4. Nam kuinka hyvältä näyttää!:) Täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla:)

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Näyttää hyvältä, tätä pitäis kokeilla!

  VastaaPoista