tiistai 4. kesäkuuta 2013

kesäistä treenailua

R: Mä olen viime aikoina vähän kyllästynyt perinteiseen salitreeniin. Kyllästyminen johtuu ihan kyllä vaan tästä kesästä, ei millään jaksaisi lähteä salille, kun ulkona on niin kaunis sää. Varsinkin kun Suomen kesä yleensä on mitä on, ikinä ei voi tietää millon alkaa taas sadekausi, niin ei malttaisi tuhlata aurinkoisia päiviä salilla. Ja onneksi ei tarvitsekaan! Ulkona voi tehdä vaikka mitä treenejä. Mä itse olen tosi huono käymään perus lenkeillä, mutta porrasjuoksut, vedot ja pitkät kävelylenkit on mun mieleen. Lisäksi tykkään tehdä lihaskuntoa ja haastaa itseni. Asetin joskus tavoitteeksi, että kesällä saan pitkästä aikaa vedettyä leuan. Nyt se onnistuu jo (melkeen) täydellisesti, joten seuraava askel on viisi leuanvetoa putkeen.

Leuanvetojen lisäksi olen innostunut taas punnertamaan. Olen viime aikoina aina lenkkien päätteeksi, tai ihan vaan tv:n katselun ja datailun välissä, tehnyt punnerruksia. Latasin jo aikoja sitten kännykkään "50-punnerrusta" applikaation, jonka avulla mun pitäisi saada lopulta tehtyä 50 miesten punnerrusta putkeen. 50 punnerrusta putkeen tuntuu aika kovalta tavoitteelta, mutta olen kyllä huomannut että nopeasti sitä voimaa tulee ja jaksaa paremmin.


Lihaskunnon ja lenkkeilyn lisäksi houkuttaisi aloittaa jokin kokonaan uusi laji. Törmäsin netissä kivaan sivustoon, Sportsetteriin*. Muistelisin lukeneeni jostain blogista tästä (tai vastaavasta) joskus aiemmin jo, mutta unohdin asian sillon. Sportsetter on liikuntapalveluja myyvä sivusto, joka toimii ihan älyttömän hauskalla idella. Sivustolle rekisteröidytään, tehdään profiili jossa kerrotaan omasta kunnosta ja lempilajeista. Sen jälkeen (ja sen jälkeen kun palvelusta on maksettu) saa neljä kokeilupassia erilaisiin lajeihin. Erilaisia lajivaihtoehtoja on tarjolla melko paljon ja omat kokeilupassit siis määräytyvät asuinpaikan ja omien mieltymysten mukaisesti. Jäsenenä saa 4 kokeilupassia kuukaudessa ja yhden passin voi halutessaan vaihtaa kuukauden kuntosalikorttiin. Hinta riippuu siitä, ottaako kesto- vai kuukausijäsenyyden, mutta kuukausijäsenkin maksaa vaan alle 30 euroa kuukaudessa. Lisää tietoa palvelusta saa täältä.*

Mun mielestä toi hinta ei tunnu kovinkaan pahalta, varsinkin jos testaisi kokeilumielessä vaikka vaan kuukauden. Kamalasti houkuttelisi kokeilla! Pitää houkutella Jenna kokeilemaan tätä mun kanssa sitten kun hän tulee takaisin Suomeen. Onko jollain kokemusta tästä palvelusta?


Aloin miettiä, mitä urheilulajeja tai liikuntamuotoja haluaisin nyt kesän aikana kokeilla. Ensimmäisenä tuli mieleen Flow-park! Olen halunnut sinne siitä asti, kun se avattiin Turkuun, mutta jostain syystä aina on jäänyt menemättä. Lisäksi puistojumpat kiinnostaisi, olin yhtenä aamuna lenkillä Kupittaan puistossa ja siellä oli puistojumppa menossa, näytti hauskalta. Tästä muuten tuli mieleen, että mun ihana ystävä Elina vetää Helsingissä Rastilan leirintäalueella puistojumppaa kesällä keskiviikkoisin, menkää ihmeessä sinne, se on ihan ilmaista huvia! Täältä Turusta on ehkä vähän pitkä matka lähteä Helsinkiin asti jumppaamaan, mutta muuten kyllä olisin ehdottomasti joka keskiviikko siellä.

Olisi kiva kokeilla myös frisbee-golfia, ilmeisesti niitäkin ratoja on nykyään paljon Turussa. Mä en kyllä rehellisesti sanottuna oikeen edes tiedä miten koko laji toimii, pitääkö olla omat frisbeet mukana jne.. Pitäisi ottaa selvää! Kovinkaan paljon en ole valmis rahallisesti uhraamaan näille mun lajikokeiluille, mutta onneksi ilmaiseksikin voi tehdä vaikka mitä! Antakaa jotain vinkkejä, mitä lajeja kesällä kannattaisi kokeilla?

*=mainoslinkki

10 kommenttia:

 1. Hmm. Poikaystäväni harrastaa frisbeegolfia, hän on kyllä hankkinut frisbeet ostamalla. Frisbeetä on erilaisia, joku frisbee sopii aloittelijalle, joku taas kokeenneemmalle, niissä on jotain vähä painoeroja, joku frisbee heittää paremmin kauemmaksi tai joku frisbee on lyhyemmälle matkalle varten, tai kiertää paremmin yms... Hän on katsonut youtubes videoita, nii näkee vähä heiton tekniikkaa. Oikee valmentajaa ei sil ollu kertakaan, ainakaan vielä. Ehkä voisit lainata joltain kaverilta frisbeetä jostain aluksi..

  Frisbeegolfis menee sillee et yrittää heittää frisbeetä mahdollisimman lähelle koria, tavoitteena mahdollisimman vähän heittoja korille asti, nii sitä parempi ja sit kun o päässy korille asti, nii jatketaan seuraavaa rataa. Laske samalla sun osalta kaikkien ratojen heittojen määrä yhteensä, nii katsotaan, voititko alittamalla kaverisi heittojen määrän :) Harjoitusta vaan. Itse oon kokeillut vaan yhden kerran viime kesällä :D

  Tämän enempää täst lajist en kyl tiiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, olen vähän myöhässä näiden vastausten kanssa ;) Unohtui..

   Poista
 2. hei kiitti tosta rastilan puistojumppavinkistä ;D me nimittäin asutaan tässä ihan lähellä ja lähes joka päivä tulee leirintäalueen ohi lenkkeiltyä ;p pitääkin käydä kokeilemassa jumppa joku kerta!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko käynyt siellä jo? Kaverin mukaan siellä on välillä ollut jopa 100 jumppaajaa!

   Poista
 3. Suosittelen kyllä tota Flow-parkkia! Olin siellä joskus pari kesää sitten ja oli kyllä hauskaa.:) Ja seuraavana päivänä kyllä tuntu kanssa joka paikassa, että oli jotain liikuntaa harrastanut.;D

  VastaaPoista
 4. Frisbeegolf on kivaa :) Kiekot täytyy tietenkin hommata itse, radat tarjoaa vaan ne korit ja heittojen alotuspaikat. Yks tärkee vinkki: Laita pitkät housut. Ainakin Salossa on järjettömästi nokkosia siellä ja ite olin ekalla kerralla shortseissa, ei hyvä. En tiiä turun radoista, mutta Salossa on ainakin helppo alottaa :) Kannattaa ottaa mukaan joku joka jo sitä harrastaa, voi opettaa vähän tekniikkaa ja lainata kiekkoja, niin ei tarvitse itse heti ostaa (kiekot maksaa 10-20e/kpl ja niitä ois hyvä olla useampi erilainen).

  Ei FG kyllä älyttömän liikunnallista oo, heität, kävelet kiekon luo, heität jne. Kuumana päivänä tulee toki hiki :D Jyväskylässä siinä puhuttiin jo liikunnasta kun radan korkein kohta oli mäkihyppytornin/laskettelurinteen huipulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok :) Ja ei sen aina niin liikunnalista tarvis ollakaan, kunhan on hauskaa ja saa olla ulkona!

   Poista
 5. Mä haluisin kokeilla frisbeegolfii vaikuttaa kivalta:) mäki mietin pitääkö ne kiekot itse ostaa

  VastaaPoista