torstai 20. kesäkuuta 2013

Juhannusta paossa jo vuodesta 2010

J: Mua ei kyllä harmita yhtään, etten ole tällä hetkellä Suomessa juhlimassa juhannusta. Mökkeily on kivaa, festarit on kivoja, mutta niistä voi nauttia muutenkin. Yleensä juhannus on tarkoittanut yhtä ylimääräistä vapaapäivää, jolloin on ollut hyvä lähteä vaikka reissuun.. Mua ei olekaan viimeiseen neljään vuoteen näkynyt siellä Suomen maaperällä paistelemassa makkaraa lonkerotölkki kädessä tai telttailemassa räkäkännissä festareilla. Hah, ihan kun näitä kumpaakaan tapahtuisi joskus muuten. No missäs mä sitten olen ollut?


2010 Milano. Haluttiin Riikan kanssa juhannusta pakoon, joten varattiin Ryanairin halvat lennot Italiaan. Oltiin kumpikin käyty Italiassa jo aikaisemmin, mutta ei Milanossa. Oltiin kolme yötä reissussa ja päälimmäisenä kaupungista jäi mieleen kuumuus, metrolakko, turistit ja autoista huutelevat miehet.. Kaupunki oli kuitenkin todella nätti ja rakastuin matkan aikana entistä enemmän pitsoihin, mm..


2011 Tallinna. Mä stressasin vielä varmaan viikkoa ennen, että mitä tekisin juhannuksena. Lopulta varattiin kaverin kanssa laivamatkat ja varmaan Tallinnan rumin hotla ja vietettiin mukavat pari yötä Virossa. Juhlittiin hieman, syötiin sitäkin enemmän ja tietty shoppailtiin.


2012 Itävalta. Lähdin muutama päivä ennen juhannusta Saksaan ja junailin sieltä Itävaltaan Salzburgiin moikkaamaan kaveriani, joka oli Linzissä au pairina. Oltiin pari yötä Salzburgissa ja juhannusaattona istuttiin puistossa nauttimassa auringosta ja halvasta viinistä.. Sieltä jatkettiin matkaa kaverin kotikylään, jossa pääsin tutustumaan itävaltalaiseen arkeen ja tapasin sukulaisiani (kuva). Itävallasta jatkoin vielä Unkariin. josta sitten lensin Turkuun. Ensimmäinen yksin tehty pidempi reissuni ja oli kyllä avartava kokemus.

2013 Englanti. Vielä en tiedä mitä tuleva viikonloppu tuo tullessaan. Täällä ei juhannusta juhlita, joten tämä blogi ei hiljene ;) Blogeja lukiessa ja fb:tä selatessa sain sen käsityksen, että kaikki ovat tällä hetkellä mökillä/festareilla, joten taidan joutua höpöttelemään täällä yksinäni. Joka tapauksessa toivotan oikein ihanaa juhannusta kaikille!!

10 kommenttia:

 1. Mua taas yllättäen harmittaa kovasti olla poissa Suomesta :D Hesarin sivuilta lueskelin juhannusruuhkista ja kaipailin sinne, mikähän mua vaivaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot outo :D Mulla saattaa kyllä vaikuttaa sekin, että reilu viikon päästä tiiän olevani kuitenkin siellä Suomessa. Mitäs suunnitelmia sulla on?

   Poista
 2. Mä täällä lueskelen ;) töitä koko juhannus.. ja muutenkin jumissa Kouvolassa, kun kaikki muut vkloput jossain poissa, niin ei voi nyt lähtee mihinkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta hyvä olla nyt töissä kun mä en ole siellä vielä ;)

   Poista
 3. No mun piti viime kuussa lähteä takas Suomeen... Et saa nyt nähdä :D Kyllä mä kesän aikana takas meen (pakkokin kun seuraava aupair on jo valittu). Huomenna kyl juhlimaan jussia johonkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa :D Toivottavasti oli kiva juhannus, vaikka vähän satoikin!

   Poista
 4. Aivan mahtava tää sun juhannuspako-konsepti! Mulla on mielessä kyteny vastaavanlainen vappupako-suunnitelma, mutta toistaiseksi oon feilannu sen kans aika pahasti. Noh, ehkä ens kerralla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pitää katsoo mihin sitä ensi vuonna päätyy :D Oli kyllä tänä vuonna vähän ikävä Suomeen ja mökille <3 Onneksi pian pääsee!

   Poista