lauantai 25. toukokuuta 2013

Welcome to Bairro Alto

R: Mun suosikki kaupunginosa Lissabonissa oli (tuon lyhyen loman perusteella) Bairro Alto, "yläkaupunki". Siellä on paljon ravintoloita, baareja, kapeita kujia ja värikkäitä rakennuksia. Paikoitellen rakennukset olivat ränsistyneitä, jengi kuivatti pyykkejä katujen varsilla ja seinissä oli graffitteja tai julisteita. Kokonaisuus oli just sellanen mistä pidän, sopivalla tavalla ränsistynyt ja ikinä ei tiennyt mitä seuraavalla poikkikadulla odotti (okei, todennäköisesti siellä oli ainakin muutama baari tai ravintola).

 photo ilta4-3_zpsade88e23.jpg
 photo ilta10-1_zps5556ca58.jpg
 photo ilta3-5_zpsfa0683cc.jpg
 photo ilta11-2_zps15123a85.jpg
 photo ilta8-2_zps8a2f2d68.jpg
 photo ilta6-1_zpsd60954a1.jpg
 photo ilta7-2_zps0fa45f00.jpg
 photo ilta9-1_zps2ffa3520.jpg
 photo ilta5-4_zps6027b6ee.jpg
 photo ilta2-7_zpsd3e20eb4.jpg
 photo ilta1-2_zpsfdbbc356.jpg

Me käytiin kahtena iltana syömässä Bairro Altossa, molempina kertoina ravintolan valinta onnistui hyvin. Ruoka oli hyvää ja melko edullista, varsinkin tälleen suomalaisen näkökulmasta. Ja oli muuten hyvä palvelu molemmissa paikoissa! Janne jätti vahingossa aurinkolasinsa illan päätteeksi ravintolaan ja tajusi sen vasta seuraavana päivänä. Pieni paniikki meinasi iskeä, kun kyseessä oli kuitenkin ray-banin lasit. Onneksi soitto ravintolaan paljasti, että tarjoilija oli löytänyt ne ja ottanut talteen. Joku muu olisi saattanut ottaa ihan omaan käyttöön tai myydä eteenpäin..

Monissa Bairro Alton baareissa oli alkuillasta happy hour eli drinkkejä sai puoleen hintaan. Ja ei juomat tosiaan olleet muutenkaan hinnalla pilattu, eli jos bilettämään haluaa niin kannattaa ehkä suunnata Bairro Altoon. Ei tosin käyty muualla, eli paha sanoa oliko muualla samanlainen meno. Meidän hotellin lähellä ei kyllä ollut oikeen mitään pubeja tai baareja, ainoastaan sellaisia "ulkoilmaterasseja", jossa oli siis vaan pieni kioski ja pöytiä ulkona. Viimeisenä iltana istuskeltiin sellaisessa ja oli ihan mielenkiintoista istua "terassilla" ison tien vieressä kun muualla ei ollut oikeen mitään elämää. Paikallisia siellä oli kyllä paljon!

Lissabonissa törmättiin yhteen vähän erikoiseen ilmiöön, huumekauppiaisiin. Niitä oli joka paikassa ja ihan mihin tahansa aikaan päivästä joku saattoi tulla tarjoamaan "hyvää kamaa". Mulle kukaan ei kyllä tarjonnut, ilmeisesti miehille sitä kaupattiin enemmän. Jannelle ja hänen veljelle yritettiin kaupata huumeita yhteensä varmaan kymmeniä kertoja reissun aikana. Mä kyllä yllätyin vähän, missään muualla en ole tällaiseen ilmiöön törmännyt, ei edes Amsterdamissa joka on tunnettu huumeistaan.. Portugalissakin tosin taitaa olla ihan laillista pitää hallussa (ja käyttää) pieniä määriä huumeita (kannabista?), mutta kyllä tuolla kaupattiin ihan kovempiakin huumeita (ilmeisesti ainakin kokaiinia). Tälleen suomalaisen näkökulmasta huumeiden kauppaaminen turisteille kadulla oli tosi outoa, toivottavasti kukaan turisti ei ole niin tyhmä että helpon saatavuuden myötä ostaa huumeita.

Huh, tulipas päihdepitoinen postaus tälleen lauantai-illan "kunniaksi". Mä kyllä vietän ihan päihteetöntä iltaa tänään Klaanin (Jenna koukutti mut) parissa. Tänään on ollut vähän laiska päivä, mutta onneksi joskus saa ollakin.. Ainakin sain taas pari pisamaa lisää kun istuin parvekkeella auringon paisteessa monta tuntia lukemassa kirjaa!

4 kommenttia:

 1. Meki käytiin Lissabonissa ollessa Bairro Altossa illalla, ja se meininki eros kyllä aika paljon suomalaisesta baarimenosta, paitsi ehkä sitä örvellystä lukuunottamatta. Oli hauska miten porukka todella seisoskeli siellä kaduilla tuntikausia, ja haki välillä lisää juomaa baareista.

  Päiväsaikaan tykkäsin tuosta enemmän kuin illalla. Ja ei muuten kukaan koskaan tullu meillekään tyrkyttämään huumeita, eli ehkä vaan miehille, outo juttu! (mutta tietty hyvä meidän kannalta)

  VastaaPoista
 2. Mäkin oon käynyt Lissabonissa pari vuotta sitten tyttökavereiden kanssa, ja illat meni silloin aika pitkälti Bairro Altossa. Ihan nasta ja tunnelmallinen paikka, koska porukkaa oli kivasti kaduilla. Lopulta mulla tosin paloi hermot portugalilaisten miesten lääppimis- ja pokausyrityksiin.

  VastaaPoista
 3. mä rakastan kaikkia graffitikaupunkeja! nää kuvat on kauniita <3

  VastaaPoista
 4. Onpa ihanan näköistä ! Tuo, miten kuvailet paikkaa tuo kyllä auttamattomasti mieleen kaikki vanhan ajan elokuvat, joissa pyykkinarut on ripustettu talojen väliin - tunnelmallista (: Oon jo niin pitkään himoinnut Portugaliin lähtöä ja näistä postauksista saa kyllä rutkasti lisää motivaatiota !

  -Laura

  VastaaPoista