torstai 9. toukokuuta 2013

Unelmien opiskelupaikka, Oxford

J: Apua, mun on nyt reilu puolitoista viikkoa pitänyt postailla Oxfordin kuvia teille ja nyt vasta sain aikaiseksi sen! Tosin vähän tiivistetyn version päivästä ;) Kävin siis siellä kolmen suomalaisen ystäväni kanssa, ketkä olivat tulleet moikkaamaan mua Lontooseen. Hypättiin lauantaina aamulla bussiin ja matka Oxfordiin kesti reilu pari tuntia. Liput varattiin ennakkoon megabusilta ja saatiin menopaluu noin £15. Ei siis ollenkaan paha. Voin suositella!

Rakastan korkeitapaikkoja ja kaupunkien ihastelua lintuperspektiivistä, joten suunnattiin ihan ensimmäisenä Carfax Toweriin, joka on siinä ihan keskustassa kävelykadun päässä. Oikeastaan aivan keskellä koko kaupunkia, sitä ei oikein voi missata! Sisäänkäynnin tosin voi, jos ei tiedä, että sinne ylös saa kiiveitä. Olin kuitenkin lukenut siitä aikaisemmin netistä, joten tiesin mihin oltiin suuntaamassa. Sisäänpääsy oli £2,20 ja sen maksettua pääsi kipuamaan kapeita kierreportaita ylös torniin. Tuli vähän mieleen St Albansin kellotorni.. Näkymät oli ihan mahtavat! 


Tornin jälkeen haluttiin nähdä yksi kuuluisimmista Oxfordin yliopiston kampuksista, Chrict Church, jossa muuten on kuvattu Harry Pottereita. Ei kuitenkaan nähty kuvauspaikkaa, eli ruokasalia, vaan kyseinen rakennus ulkoapäin. Siellä ollessa alkoi sopivasti sataa ja palattiin takaisin keskustaan. Mentiin sateelta turvaan kivaan ravintolaan ja vedettiin kunnon hampparimätöt ja siiderit. Niiden voimalla jaksoi taas kierrellä! 


En ihan pysynyt perässä, että mitkä kaikki yliopistot bongattiin ja mikä rakennus oli mikäkin. Huono turisti. Mun suosikki oli kuitenkin "The Radcliffe Camera", eli tuo pyöreä rakennus. Ihan vaan nimesä takia, sillä Camera tarkoittaa latinaksi huonetta ja mä jotenkin luulin, että tuo nähtävyys olisi joku kamera. Jepjep.
Älkääkä nyt ymmärtäkö väärin, koko Oxford oli mahtava juuri näiden yliopistojen takia. Tuntui, kun olisi ollut aivan eri maailmassa kun katsoi porttien takana oppilaiden pelaavan krikettiä tai tulevan koululaukkujen kanssa vastaan. Ei kukaan oikeasti voi opiskella tuolla. Se olisi kyllä haaveiden täyttymys mullekin, mutta tällä hetkellä ei aivan kielitaito ja varsinkaan rahat siihen riittäisi.


Paluumatkalla vallattiin kaksikerroksisen bussin etupenkit ja nautittiin kauniista maisemista. Lontooseen päästyä alkoi sataa, mutta bussin ikkunasta oli kiva ihailla Lontoon maisemia ja ikkunoita pitkin valuvia vesipisaroita.

Oxford oli ihan mukava kaupunki, mutta jos pitää verrata sitä Cambridgeen (niin kuin monet aina tekee) niin kyllä se Cambridge nousee ehdottomasti mun suosikiksi. Sinnekin muuten halusin päästä joskus uusiksi, mutta enpä taida enää ehtiä. Aika loppuu kesken! Nyt suunnittelen tässä samalla reissua Liverpooliin ja kenties jonnekin muualle. Vielä liikaa nähtävää, liian vähän aikaa!

Onko Oxford tuttu muille?

8 kommenttia:

 1. ooooo ihana oxford :) olin siellä kielimatkalla neljä vuotta sitten ja se oli aivan ihana paikka! rakastuin koko kaupunkiin, kun se vaan oli niin kaunis.

  itsekin näin sielä jotain pikkulapsia kulkemassa sellaisissa mustissa kaavuissa niiden opettajan perässä niin tuli kyllä jännä olo :D olispa suomessakin tuollainen oikeasti akateeminen ilmapiiri :(

  lähden itse uni of warwickiin opiskelemaan tänä syksynä ja en malta odottaa, että pääsen englantiin taas pitkästä aikaa :D pitänee uudestaan käydä visiitillä oxfordissakin kun ehtii! nää kuvat kyllä sai kaipaamaan sitäkin kaupunkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi siistiä, Englantiin opiskelemaan! :) Oxford oli kyllä kaunis. Kannattaa käydä siellä uusiksi!

   Poista
 2. nää matkapostaukset sieltäpäin maailmaa on ihania :) jotenkin kiva oppia vähän tuntemaan englantia paremmin, varsinkin kun sinne olisi mahdollisimman pian tarkoitus päästä reissaamaan! varsinkin lontoo on ollut mun haaveissa pitkään, mutta olisi kiva muutakin maata vähän ehkä nähdä:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäät :> Jos Lontooseen menee, niin sieltä on helppo reissailla muuallekin Englantiin! Bussit on tosi halpoja!

   Poista
 3. näyttää taas niin kivalta :))

  VastaaPoista