torstai 30. toukokuuta 2013

nettishoppailun plussia ja miinuksia

R: Kirjoittelin alkuviikosta, miten olen saanut päähäni että tarvitsen ihan ehdottomasti keltaiset kengät. Vähän aikaa selailin eri nettisivuja ja tulin siihen tulokseen, että ehkä voin uhrata kymmenen euroa ja tilata Nellyltä ne keltaiset ballerinat. Toivottavasti on nopea toimitus, haluan ne jo! Nettishoppailussa on se huono puoli, että ostoksia joutuu aina odottamaan niin kauan.. Yleensä mä haluaisin kaiken aina nyt heti. Vaikka odottaminen onkin joskus rasittavaa, niin tilaan silti nykyään netistä vaikka mitä. Aloinkin miettiä nettishoppailun plussia ja miinuksia..Plussat, miksi netistä kannattaa tilata:

+Valikoimaan on helppo tutustua rauhassa, ilman jonoja ja sillon kun itsellä on aikaa.

+Nettikaupoissa valikoima on usein tosi laaja ja uudet trendit saa yleensä tilattua netistä ennen kun ne löytyvät Suomesta kaupoista. Esimerkiksi Asos on tästä syystä kiva, uutuksia tulee usein ja valikoima on älyttömän iso. Niin ja pienillä paikkakunnilla asuville nettishoppailu mahdollistaa sen, että vaatteita saa helposti muualtakin kun Seppälästä..

+Tavaroiden hintoja on helppo vertailla eri nettikauppojen välillä tai tähän tarkoitukseen tehtyjen sivuostojen (esim. vertaa.fi) avulla. Usein ulkomailta tilatessa hinnat voivat muutenkin olla vähän halvempia kun kaupoissa Suomessa.

+Monissa nettikaupoissa on usein alennuskampanjoita tai alekoodeja. Nykyään netistä löytyy sivustoja, jotka kokoavat yhteen kaikki mahdolliset nettikauppojen tarjoamat edut ja alennukset. Yksi tällainen on alennussankari.fi. Sieltä on helppo tarkistaa millaisia tarjouksia esimerkiksi omat suosikkikaupat tällä hetkellä tarjoavat.

+Postikulut ja palautus on nykyään melko usein ilmaisia, joten tuote on helppo tilata kotiin ja sovittaa kotona esimerkiksi erilaisiin asuihin yhdistettynä. Saa rauhassa miettiä ja peilalla, kannattaako tuote pitää vai palauttaa.

+Netistä saa tilattua vaikka mitä. Oikeasti, mitä netistä ei löytyisi..?Miinukset, miksi netistä tilaaminen on joskus vähän rasittavaa:

-No ne pitkät toimitusajat! Vähintään 2-3 arkipäivää joutuu odottamaan lähes aina, joskus kauemminkin.

-Ei saa sovittaa tuotetta etukäteen. Joskus tuote voikin oikeasti näyttää ihan eriltä kun kuvassa, jolloin pitää alkaa säätämään palauttamisen kanssa.

-Ja edelliseen liittyen, palauttaminen on joskus hankalaa. Rahojen saaminen takaisin voi kestää, jos maksu on suoritettu etukäteen ja onhan siitä aina vähän ylimääräistä vaivaa kun palautus pitää viedä vaikka Postiin.

-Ikinä ei tiedä mitä paketista paljastuu. Näille on kyllä usein naurattu, joskus paketista on paljastunut kenkien sijaan pikkarit ja paidan tilalle onkin tullut itseruskettavavoide. Näitä kuitenkin sattuu, onhan ne paketteja pakkaavatkin vaan ihmisiä..

-Helppous on sekä plussa, että miinus. Oikeasti, miten helppo onkaan klikkailla tuotteita ostoskoriin, valita maksutavaksi lasku ja maksaa "sitten joskus". Yllättäen niitä ostoksia saattaakin kertyä paljon.. Tämän vuoksi mä maksan tilaukset aina heti. Hyvin hyvin harvoin teen niin, että otan laskulla, vaan yleensä sitten jätän tilaamatta jos ei heti ole varaa maksaa.

Suurin syy, miksi mä ostan netistä on se, että saa rauhassa vertailla hintoja ja tutkia valikoimaa. Ja ne alennuskoodit tietenkin, usein on halvempi tilata netistä kun ostaa kaupasta, varsinkin jos ei tarvitse maksaa postikuluja. Suurin syy, miksi mä en osta netistä, on kyllä se pitkä toimitusaika. Näissä kollaaseissa on muuten tänä vuonna tehtyjä ostoksia ja kaikki niistä on sattumalta ihan perinteisesti kaupasta ostettu. Miksi te shoppailette tai ette shoppaile netissä?

1 kommentti: