torstai 23. toukokuuta 2013

"Hinta noussut: Lontoo - Helsinki". Hyödyllisiä vinkkejä halpojen lentojen varaamiseen!

J: Olen tässä viime aikoina tehnyt vähän tutkimusta. Aihe on varmaan monille mieluinen, eli mistä löytää halvimpia lentoja! Olen nyt viimeisen vuoden aikana kytännyt lentoja enemmän kuin koskaan, vaikka onkin tullut lenneltyä aika "vähän". Enimmäkseen hakuni ovat olleet Lontoo-Helsinki, mutta välillä on ihan mielenkiinnosta tullut katseltua muitakin reittejä.. Yleensä ennen varaamista käytän monta päivää halvimpien lentojen etsimiseen, sillä miksi maksaa enemmän jos jostain saa halvemmalla? Tässä vähän mun huomioita.. 


Aloitetaan Poptravel.fi:stä, joka on ollut tähän saakka mun suosikkini. Sivuille on helppo syöttää haluamansa kaupungit, tässä tapauksessa käytin Lontoota ja Helsinkiä ja päivä on se, jolloin olen todennäköisemmin lentämässä Suomeen. Valikosta voi valita haluamansa kaupungin lisäksi myös tietyn lentokentän, mutta koska mulle on aivan sama mistä lennän, niin laitoin vaan kaupungin. Poptravel hakee kumppaniensa sivuilta sopivat lennot ja tulokset tulevat sivuille hintajärjestyksessä. Ensimmäisenä näytetään halvin suota ja sen jälkeen vaihdon kanssa. Lähtöajan, saapumisajan ja kokonaiskeston pystyy itse määrittelemään itselleen sopivaksi, samoin kuin vaihtojen määrän. Jatka-nappia painamalla ohjautuu sivustolta automaattisesti sivustolle, josta lennot pystyy varaamaan. Poptravelin kumppaneita ovat mm. Supersaver, Travelstart, FlyHi, Ebookers, Travellink, Kilroy.. Eli siis oikeastaan kaikki suurimmat omatoimimatkoja tarjoamat firmat. Miinusta poptravel saa siitä, että valikoimasta ei löydy halpalentoyhtiöitä (esim. Ryanair, EasyJet) eikä sivuille voi myöskään asettaa omaa hintahälytystä.

Verrataan vielä Poptravelia Ebookersiin*, josta mulla oli ennen tapana hakea halvimmat matkat..


Ebookersin halvin lento on 181€, kun taas Poptravel.fi löysi saman Norwegianin lennon 163€:lla. Yllättävää, eikö? Mun uusimmaksi suosikiksi on noussut kuitenkin Skyscanner, joka toimii hyvin samalla tavalla kun poptravel. Sivuille syötetään omat lentokaupungit ja palvelu hakee kumppaniensa sopivimmat lennot ja järjestää ne hintajärjestykseen.


Skyscanner* ehdottaa halvimmaksi vaihtoehdoksi SAS:n lentoa Köpiksen kautta, joka muuten on tällä hetkellä se halvin. Tuo aikaisemmin vertaamani Norweigianin lento näyttää tuolla olevan 156€, MUTTA kun klikkaan siihen varatakseni lennon niin se muuttuukin 163€:hen, sillä hintaa ei ollut tarkastettu 14 tuntiin. Ei siis ihan reaaliaikaista tietoa, mutta se nyt on ihan luonnollista.


Hintojen nousujen ja laskujen takia onkin hyvä asettaa sivustolle oma hintavahti. Mä olen käyttänyt tuota palvelua paljon ja koen sen todella hyödylliseksi. Tällä hetkellä mulle tulee ilmoitus aina kun tuo kyseinen hinta nousee tai laskee. Samoin on hälytys perjantain iltalennoille ja Lontoo-Tku välille. Näistä kolmesta pidän siis eniten Skyscannerista*. Kävin myös pienimuotoista tutkimustani varten pitkästä aikaa Rantapallon sivuilla, jota monet bloggarit usein mainostavat.. Lentohaku oli paljon kätevämpi, mitä luulin!Rantapallon kumppanit ovat hyvin samoja kun vaikka Poptravelin ja hinnatkin luonnollisesti melkein samat. Se ei tosin yllättäen näyttännyt kuitenkaan halvimpaa SAS:in vaihtoehtoa, vaan muutaman euron kalliimpaa, jossa on yöpyminen Köpiksessä (se muuten alkoi hieman houkuttelemaan.. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla.. Pääsisin Suomeen ja minilomalle!).

Kuten siis varmaan huomaatte, lentojen metsästäminen on jännää puuhaa. Lentoyhtiön kautta varaaminen ei aina ole halvin vaihtoehto ja eri nettimatkatoimistojen sivuilla näkyy eri hintoja, riippuen esimerkiksi siitä paljonko yritys nappaa itselleen hinnasta ja onko halvimmat paikat jo mennyt. Myös maksutapa vaikuttaa hintaan. Heti varauksen yhteydessä nettipankin kautta maksettavat lennot saattavat olla halvempia kuin luottokortin kautta maksetut yms. Yleensä kaikkiin hintoihin kuuluu verot, mutta ei aina matkalaukku, ei varsinkaan halpalentoyhtiöillä. Laukkujen hinnat kannattaakin aina tarkistaa suoraan lentoyhtiöiden sivuilta, nämä lentoja myyvät yritykset eivät ole niistä vastuussa. Niin ja tietenkin lentojen varaamisessa kannattaa muistaa se, että välilennot usein laskevat hintaa, viikolla on halvempi lentää kuin viikonloppusin ja mitä aikaisemmin varaa, sen halvemmalla saa. Mä itse olen tainut unohtaa nämä kaikki, kun kerran etsin mieluiten suoraa lentoa lauantailla ja olen hieman myöhässä tämä asian kanssa, vaikka olen jo yli kuukauden tiennyt, millon pitää Suomeen lentää ;)

Huh, tulipas tekstiä. Toivottavasti joku edes hyötyisi tästä jotenkin! Ja niin kuin yleensäkin, *merkillä mainitut ovat mainoslinkkejä, muut linkit ihan vaan tavallisia.

8 kommenttia:

 1. Kiitti muistutuksesta tuon hintavahdin suhteen! Oon jotenkin unohtanu sen käytön ja käyn monta kertaa päivässä tsekkailee tietyt lennot eri sivuilta... Toisaalta, onhan sillä tavalla saanu hyvin työpäivän kulumaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta sekin :D Mut jos haluaa tehdä töitäkin joskus niin hintavahti on kyllä kätevä!:)

   Poista
 2. Hyvä postaus, uskon että tää auttaa monia!

  VastaaPoista
 3. Olikin todella hyödyllinen postaus :) Itse katselen lentoja yleensä juuri halppislentoyhtiöiden omilta sivuilta tai sitten juuri esim. ebookersista. En tiennyt edes että on tuollaisia sivustoja :O kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä:) Mä olen niiiin tyytyväinen, jos voin olla jollekin hyödyksi matkustamiseen liittyvissä jutuissa. :)

   Poista
 4. Jotenkin luulin tietäväni lähes kaikki kokeilun arvoiset sivut tällä saralla, mutta oikein häpeäkseni pitää myöntää, etten Poptravelista ollut eläessäni kuullut ! Ja nyt kun tuolla sivuilla on käynyt, ei voi kuin ihmeteellä, että miten se on mahdollista ! Tuli näiden halpojen lentojen yhteydessä mieleen, että postaus halvan majoituksen löytämisestä (esim. trivago , hotels.com jne.) olisi enemmän kuin tervetullut ! Olen varma, että teillä on enemmän ässiä hihassa noiden hotellienkin suhteen. (:

  -Laura-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi luit tuon :) pitää seuraavaksi siis kirjoitella hotelleista

   Poista