tiistai 23. huhtikuuta 2013

matkasuunnitelmia ja panikointia

J: Mun piti tänään ajoissa nukkumaan, mutta jumitankin koneella katselemassa lentoja, hostelleja, busseja, junia.. En edes oikeen tiedä minne, oikeastaan vähän joka puolelle! Varasin nyt pahimpaan matkakuumeeseen ensi viikonlopuksi bussiliput Oxfordiin, jonne pääsen kolmen ihanan opiskelukaverin kanssa. Tytöt lentävät tänne perjantaina ja Oxfordin lisäksi ollaan tietenkin Lontoossa ja maanantaina he suunnittelivat reissua St Albansiin. Tai siis mä suunnittelin heille.

Kahden viikon päästä onkin Bank Holiday ja olen siihen yrittänyt keksiä jotain minireissua. Olen kuitenkin vähän liian myöhässä suunnitelmieni kanssa ja kaikki halvimmat lennot, bussit ja hostlat yms ovat tietty jo menneet aikoja sitten. Lisäksi siihen kyseiselle lauantaille olisi suunnitteilla pientä vapun juhlintaa ja lätkän katsomista jossain Lontoon pubissa, joten taidan ehkä pysytellä ihan vaan täällä päin maata.


Toukokuun toiselle viikolle bongasin ihan törkeän halvat lennot Dubliniin. Lähtö olisi lauantai aamulla, tai no melkein yöllä ja paluu sunnuntai illalla. Olin jo ihan varaamassa lentoja, mutta kuitenkin aloin taas miettimään liikaa ja suljin vaan sivun. Olishan se siistiä lähteä, mutta saako Dublinista mitään irti vaan yhdessä yössä? Kokemuksia? 
Toukokuun loppuun osuu toinen Bank Holiday. Jos en saa erästä ihanaa vierasta tälle siksi viikonlopuksi, niin lähden ehdottomasti Pohjois-Englantiin. Haluaisin käydä uudestaan Kendalissa ja Lake Districtin alueella, jossa reissailin 5,5v sitten kielikurssilla. Ihastuin sillon palavasti koko seutuun, tai no oikeastaan koko Englantiin. Olisi aika legendaarista päästä takaisin sinne! Postauksen kuvat on muuten juuri kyseisen kuukauden reissun aikana otettuja. 


Kesäkuussa mulla on täällä enää neljä viikonloppua, joista viimeisenä on tiedossa ainakin juhannuksen/mun läksäreiden juhlintaa ja pariksi muuksi viikonlopuksi on sovittu jotain pientä ohjelmaa. Yhteensä enää yhdeksän viikonloppua, joista kolme on kokonaan ilman suunnitelmia. Paniikki! Toisaalta haluan jo takaisin Suomeen, mutta toisaalta alkaa iskeä ahdistus, etten ole tehnyt vielä mitään tai nähnyt tarpeeksi! Tosin koskaan ei ole nähnyt tarpeeksi maailmaa ja mulla on vielä aikaa matkustaa. Tulla vaikka takaisin tänne jos niin haluan. Tuskin kyllä ihan äkkiä, mutta joskus ihan varmasti! Ennen sitä on vielä monta muuta kohdetta tutkittavana (ja gradu valmistettavana..)

Tiedän muuten, että blogia lukee moni Englannissa oleskeleva, joten saa vinkkailla jostain kivoista (päivä)retkistä, jota vaikka Lontoosta voisi tehdä :) Mä jatkan ehkä reissujen suunnittelua huomenna, nyt kutsuu nukkumatti. Ei varmaan tarvitse tänään illalla kauan lampaita laskeskella.. 

3 kommenttia:

  1. En tiiä miten kaukana Lontoosta New Forest ja Bournemouth on mut New Forest on ainaki ihan käymisen arvonen paikka :) Siellä on hevosia, aaseja ja lehmiä vapaana siellä metsissä :)

    VastaaPoista
  2. Oon ite ollu au pairina Lontoossa; twickenhamissa(5zone itään) ja voin kertoa että jos ei Lontoon ytimessä viihy aina niin se puoli Lontoosta on myös mukavaa seutua :)! Kingston oli yksi ehdoton suosikki; kaikki kaupat(ilman turisti rysää) ja tk max!!!! Sen lisäks thamesin rannassa oli ihania ruokapaikkoja.. Lisäksi kaatuvat puhelinkopit oli sielä myös. Oot kyllä voinu käyä sielä, mutta en muista törmänneeni sellaseen postaukseen :) jollekkin se saattaa olla mitään sanomaton, mutta mie ihastuin!

    VastaaPoista
  3. Jos eet oo käynyt Torquayssa niin käy ihmeessä siellä! Muistaakseni joku parin tunnin bussimatka Lontoosta. Kävin siellä pari vuotta sitten kielikurssilla ja se oli aivan ihana paikka. Ei turhaan kutsuta Englannin Rivieraksi, ei ois uskonut kesällä ainakaan et ois jossain sateisessa Englannissa! Sellanen ku Oddicombe beach oli ihana paikka :-)

    VastaaPoista