lauantai 13. huhtikuuta 2013

matkahaaveiden toteuttamista..

R: Meidän Lissabonin matkaan on vielä melkeen kuukausi, mutta olen silti jo lueskellut matkaopasta ja miettinyt mitä kaikkea siellä voisi tehdä. Lissabon on ollut jo pitkään haaveissa, kirjoittelinkin siitä jo talvella, jos joku muistaa. Hauska muuten, että tuosta listasta yksi kohde (Amsterdam) on jo toteutunut ja toinen on nyt sitten toteutumassa. Lisäksi olen haaveillut että loppukesästä, harjoittelun päätyttyä, pääsisi kaupunkilomalla Kööpenhaminaan. Nyt mun matkahaave-listalle on noussut myös yksi uusi Euroopan kaupunki, Berliini. Oiskohan siihen syynä Emmin ja Jannin ihanat Berliini-postaukset?


Mutta, Lissabonista mun piti kirjoitella. Kiva kun matka osuu toukokuulle, niin siellä on varmaan jo lämmin. Ihana jos pääsisi rannalle! Tuskin auringonotolle haluaa aikaa uhrata, mutta olisin tyytyväinen, jos pääsisi edes vähän rannalle makoilemaan, nauttimaan auringosta ja ehkä uimaan. Nyt ainakin on syy vihdoin ottaa loppukiri bikinikunnon kanssa.. Onko Lissabonissa käyneillä jotain vinkkejä, onko siellä edes mitään kivoja rantoja melko lähellä keskustaa, vaikka silleen kun Barcelonassa?


Olen saanut pakkomielteen eräästä sillasta, josta näin kuvia jossain blogissa. Harmikseni en enää muista mikä se blogi oli, mutta pienen googlettelun jälkeen tulin siihen tulokseen, että se oli ihan varmasti Vasco Da Gama-silta, joka on Euroopan pisin silta. Näyttää mielettömän upealta, köyhän miehen (naisen) versio Golden Gatesta? Haluan päästä sinne kuvailemaan. Ja fiilistelemään. Sen lisäksi odotan muutenkin sitä, että pääsee taas tutustumaan kokonaan uuteen kaupunkiin. Vaikka Lontoo, jonne mun viimeisimmät matkat onkin suuntautuneet, on mieletön ja sieltä löytyy aina jotain uutta, niin silti parasta matkustelussa on usein se, kun pääsee kokonaan uuteen kaupunkiin. Se kun saa olla ihan turistina kartta ja kamera kädessä ja kaikki ympärillä on ihan uutta.

Nyt Lissabonissa käyneet, antakaa jotain hyviä vinkkejä mitä siellä kannattaa tehdä! Matkaan tosiaan on vielä melkeen neljä viikkoa, mutta jos aika menee yhtä nopeasti kun viime aikoina, niin istunkin taas jo pian lentokoneessa. Meidän Lontoon matkastakin on jo pian kuukausi, voisko joku kertoa mihin tämä aika katoaa? Heh, mun pitäisi kyllä osata vastata tuohon kun kirjoitin tänään just tentissä käteni kipeäksi mm. aikaköyhyydestä.. Mutta, kertokaa hei nyt jotain matkajuttuja tai vinkkejä Lissaboniin!

P.S Postauksen kuvat eivät ole Lissabonista, vaan muutaman vuoden takaiselta Barcelonan reissulta. Jostain syystä miellän Lissabonin ja Barcelonan tosi samanlaisiksi, vaikka tämä mielikuva taitaakin olla vähän väärä?

4 kommenttia:

  1. Me oltiin viime elokuussa Lissabonissa ja oli kyllä ihana kaupunki :) Mutta mä mieltäisin aika erilaiseks Barcelonan kanssa... Tykättiin tosi paljon pyöriä Alfamassa, varsinkin 28-ratikalla kannattaa ajella koko lenkki, se oli ihana reitti. Ehkä illalla sinne mahtuukin jo kyytiin? Meidän mielestä paras ranta oli Cascaisissa, n. 30min junalla. Vesi on kyllä nii helkkarin kylmää siellä suunnalla, ite pystyin menemään ehkä polviin asti veteen :D Ihanaa reissua teille, toivottavasti tykästytte kaupunkiin yhtä paljon kun me! :)

    VastaaPoista
  2. Molemmissa kaupungeissa käyneenä sanoisin että on ne erilaisia. Sama eteleä-Europpalainen tunnelma, mutta Barcelona on enemmän tunnelmaltaan metropoli, Lissabon on kotoisampi. Vaikka kummatkin on ihania :>

    VastaaPoista