keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Englannin rumin kaupunki?

J: Harrastin viikonloppunna hieman kotiseutumatkailua. Olen kuullut tähän saakka muilta auppareilta vain huonoa Lutonista, joten pakkohan se oli itse hypätä junaa ja lähteä katsomaan, että onko se oikeasti niin kamala paikka mitä puhutaan.

Luton sijaitsee siis 50km Lontoosta pohjoiseen, eli St Albansista sinne tulee parikymmentä kilometria matkaa. Junalla se meni alle vartissa ja menopaluu maksoi onneksi vain £5,90. Syy reissulleni oli osittain myös se, että yksi parhaista kavereistani täällä on töissä Nextissä, joka sijaitsee lähellä Lutonin keskustaan. Jäinkin junasta pois yhden pysäkin ennen keskustaa ja kävelin paikalliseen Retail parkiin, josta Next löytyi. Se oli kyllä positiivinen yllätys (ehkä ainoa koko reissulla) ja löysin kaupasta nämä kivat korvikset. Sovittelin myös kivoja housuja ja hupparia, mutta jäi ostamatta..Nextistä jatkoin matkaa kohti keskustaa. Kävelymatka kesti noin 10minuuttia ja ehdin bongata matkalla pari roskakasaa, likaisen joen, liikaa autoja ja ränsistyneitä rakennuksia. Löysin jopa puiston jossa oli koripallokori, mutta edes tämä puistojen suuri ystävä ei uskaltanut poiketa päätieltä koirankakkojen valtaamalle puistopolulle. Graffitit puistonkyltissä pelottivat mut viimeistään takaisin tielle..
Keskustaan saavuttua päätin etsiä yliopiston, joka olikin ihan toisen nähtävyyden, eli valtavan ostoskeskuksen vieressä. Samalla kadulla sijaitsi myös kaunis kirkko, joka ei mielestäni sopinut kaupunkiin ollenkaan. Liian nätti!


Melkein heti kun pääsin keskustaan, niin alkoi kuin tilauksesta sataa vettä ja koko kaupunki näytti entistä synkemmältä. Siirryin sisälle ostoskeskuksen lämpöön ja sain kulutettua pari tuntia kaupoissa pyörien. Sade ei sinä aikana hellittänyt yhtään ja lopulta juoksin sateessa takaisin juna-asemalle. Lutonista mieleen jäikin vesisade, lukuisat "everything less than £5" -kaupat ja suuri ulkomaalaisten, eli siis ei-brittien määrä.. Tohon viimeiseen liittyen, luin äsken Wikipediasta, että Lutonissa on vuonna 2008 vuotaneen britiläisen tiedusteluraportin mukaan suuri määrä islamilaisia radikaaleja... Ei siitä kuitenkaan enempää. Lutonissa on muuten myös lentokenttä, siitä monet varmaan kaupungin tietävät!

Näin tiivistettynä: En kyllä suosittele kyseistä kaupunkia vierailukohteeksi jos jossain Englantilaisessa kaupungissa haluaa käydä. Seuraavaksi voisin hypätä junasta pois pari pysäkinväliä Lutonin jälkeen ja katson mitä sieltä löytyy.. Ennen sitä on vuorossa kuitenkin taas pitkästä aikaa Lontoo ja ihanat ystävät! Pari seuraavaa viikonloppua meneekin siis siellä, sen jälkeen jatkan reissaamista jossain ihan muualla. Missä, se on vielä auki! ;)

7 kommenttia:

 1. Hahah, tuttu paikka, anoppila nimittäin :D Tosin samanlaisia huomioita tein paikasta kun joskus siitä kirjotin täällä --> http://missbritannika.blogspot.co.uk/2012/06/sunnuntaibreikki-suurkaupungista.html

  Mutta on Lutonissa yks nätti asuinaluekin :) ja se lentokenttä on plussa! Tosin mä en kyllä koskaan käy tuolla Lutonin keskustassa muuta ku juna-asemalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä toi sun postaus :) Ehkän se Luton voisi olla kauniina päivänä vähän mukavampi paikka! En kyllä silti ihan äkkiä uudestaan mene. Niin paljon kivoja paikkoja vielö tutustumatta:)

   Poista
  2. Joo no en makaan kylla lahtis Lutoniin jos en tuntis sielta ketaan :D

   Poista
 2. Hih, hieno kirjoitus ja kaameet kuvat, hih. Tuo kuva yllä oikealla tuo mieleen
  jonkin kauhuleffan. Hih, oli kyllä hyvä varoitit muita ettei tee vaikkapa kesälomareissua Lutoniin.

  VastaaPoista
 3. Silti oon ihan pikkasen kade sulle siitä, että saat reissailla siellä ja tutustua paikkoihin! ;) Mutta eipä siellä tosiaan järin kauniilta näköjään näyttänyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, uskon kyllä:) Ei mullakaan kauan enää ole aikaa reissata ja elää huoletonta elämää :/

   Poista