perjantai 8. maaliskuuta 2013

Ei veny!

J: Tätä postausta inspiroi viime viikolla Hesarissa julkaistu Viivi ja Wagner. Mä niin tunnistan itseni tuosta Wagnerista.. 

Olen aina hokenut, että olen maailman kankein ihminen. Olen kyllä koko ikäni venytellyt. Koristreeneissä aina se pakollinen venyttely/juomatauko, pelin jälkeen loppuverryttelyssä ja joskus sitä innostui kotonakin venyttelemään vaikka lenkin jälkeen. En ole koskaan kuitenkaan saanut esimerkiksi sormen päitä lattiaan eteentaivutuksessa.. (Mulla jäi yläasteelta traumat, kun en koskaan saanut liikuntatesteistä täysiä pisteitä, kun olin niin huono eteentaivutuksessa) Muutenkaan en ole koskaan pitänyt venyttelystä, juuri siksi kun tiesin olevani siinä niin huono. Nyt tässä viimeisten kuukausien aikana mun silmät on kuitenkin avautuneet. En mä ole siinä huono, mulla on vaan todella jäykkä alaselkä! Se on osittain perinnöllistä (sama juttu Riikalla..), mutta osittain johtuu myös siitä, että nuorenpana venytellessä korvasin ne venytykset aina muilla, jotka olisi eniten auttanut tähän ongelmaan. Lisäksi nyt vanhempana ja varsinkin sillon opiskellessa liiallinen istuminen koneella ja opiskelu epäergonomisissa asennoissa on varmasti vaikuttanut tähän.

Olenkin nyt aloittanut operaation, joka koskee alaselän liikkuvuuden parantamista. Tähän iso apu on tietenkin jooga, jossa pyrin käymään pari kertaa viikossa. Harmikseni ne joogatunnit on aika usein sellaiseen aikaan, etten oikeen ehdi ja viime aikoina on tullut vähän taukoa. Joogan lisäksi pyrin lisäämään pilatesta, sillä siellä ne keskivartalon lihakset kehittyvät ja auttaa kehonhallintaan. Olen harkinnut joogamaton tai vastaavan ,ja jonkun DVD:n ostamista, jotta voisi harrastaa kumpaakin kotonakin varsinkin nyt kun monet liikkeet alkavat käydä jo tutuksi. Mulla ei oo mitään hajua millaisen hyvä joogamaton pitäisi olla. Päädyin selailemaan Pilateskaupan* sivuja ja siellä oli ainakin jotain kivannäköisiä mattoja ja jotain DVD:itä myös! 

Onko noissa matoissa jotain eroa? Tuolla Fitness firstillä, jossa käyn, on tosi huonoja mattoja. Niissä kädet liukuu tosi helposti (niin kun koko mattokin..) ja siksi suurin osa kuljettaa varmaan omaa mukana. Eli maton tulisi olla joku helposti mukana liikkuva, mutta kuitenkin tarpeeksi iso.. Toisaalta en kyllä tiedä, jaksaisinko mä sitä mukana kantaa kuitenkaan, mutta pääsispä ainakin kotona venyttelemään kunnolla! Inhoan ylikaiken venytellä kovalla lattialla..

Voin myöhemmin raportoida miten tämä mun venyvyysprojekti etenee!

*=mainoslinkki

12 kommenttia:

 1. Ihana tuo sarjis! :D

  VastaaPoista
 2. Voivoi, tämä teksti on kuin suoraan mun elämästä :D Mun kanssa pitäisi rohkaistua noille jooga tunneille, nimimerkillä notkea kuin näkkileipä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Täällä FitnessFirsillä on ainakin aivan parhaat ohjaajat ja ottavat hyvin alottelijat huomioon :>

   Poista
 3. Haha, itselläni ei tanssijana ole tuollaisia ongelmia, mutta suosittelen joogaa lämpimästi :) Alaselän venyvyyteen auttaa paljon esimerkiksi sillan harjoittelu. Mene siis silta-asentoon ja sitten yrita saada jalat ja kädet mahdollisimman lähelle toisiaan. Muita hyviä vinkkejä on esim. kobra-asento, jossa yrität saada jalat päähän kiinni. Myös spagaatit venyttävät alaselkää. Treenaamisen iloa :)

  Itselläni on perus Karhun joogamatto cittarista, halpa ja hyvin ajaa asiansa!

  Visit My Blog One Less Lonely Dancer

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä :) Siltaa on tullut testattua, se auttaa tosi hyvin! Spagaattiin ei ihan pääse. :D Vielä, ehkä joskus!

   Poista
 4. Mä ostin oman mattoni Halpa-hallista :D Halusin samanlaista materiaalia kuin mitä matot ovat salillani, ja löysin tosi hyvän maton Halpa-hallista. Esim. Stadiumissa ei ollut yksikään (huomattavasti kalliimmista) matoista yhtä hyvän oloinen. Se ostamani matto on sopivan tahmea ja "painava", eikä liiku varmasti mihinkään vaikka olisi missä asennoissa!

  Niinä päivinä kun en ehdi salille, teen jumppaa (esim. juuri pilatesta) kotona, mutta toistaiseksi olen löytänyt esim. youtubesta niin hyviä (pitkiäkin) ohjelmia ettei minkään dvd:n ostoon ole ollut tarvetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa :D Pitääkin mennä nyt lomalla käymään jossain Halpa-hallissa tai vastaavassa!

   Poista
 5. Mäkin oon aivan huono venyttämää juuri tuota alaselkää, eteentaivutuksella en pysty koskettamaan yhtäkään sormilla lattialle :D

  VastaaPoista