sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Brussels day 2

J: Vika Bryssel postaus! Tästäkin on jo reilu viikko aikaa, enkä enää oikein edes muista mitä kaikkea siellä touhusin.. Eli nyt siis enimmäkseen kuvia! Heräsin aamulla aikaisin ja suuntasin kävellen keskustaan. Matka oli noin 3km ja siinä näki vähän erillä tavalla maisemia, mitä aikasemmin..

Päädyin Parc de Bruxellesiin ja kuninkaanlinnan ympäristöön. Puisto oli kuitenkin ruma! Petyin. Yleensä rakastan puistoja, mutta toi oli vaan harmaa ja pieni. Tässä vaiheessa olin jo niin jäässä, että päätin mennä erääseen museoon lämmittelemään.. Sisäänpääsy oli kuitenkin melkein kympin ja en edes tiennyt mikä muse oli kyseessä, joten hetken eteisessä lämmittelyn (ja kuvailun) jälkeen jatkoin matkaani. 


Kävelin ihan keskustaan, Grand-Placelle joka on siis Brysselin sydän, aika mahtava tori. Talot ovat niin upeita. Ihastelin ja kuvailin toria taas hetken ja lopulta siirryin pieneen vohvelikahvilaan lämmittelemään. Söin liian kalliin vohvelin turistien täyttämässä kahvilassa, jossa palvelu oli huonoa ja kahvi pahaa. Suosittelenkin lämipimästi välttämään niitä Grand-Placen ympäristön kahviloita.. Vohvelin syönnin jälkeen lähdin käymään hostellilla lisäämässä pari paitaa, jotta selviäisin loppupäivästä jäätymättä.


Hostellilta suuntasin katsomaan Parc du Cinquantenairen riemukaarta. Se oli ihan siisti! Tarkoituksena oli kävellä sieltä europarlamentille, mutta jotenkin onnistuin eksymään siinä puolen kilsan matkalla ja pyörin vähän enemmänkin keskellä uusia, lasirakennuksia, jotka kaiki taisi olla jotain EU:n hallintorakennuksia. Lopulta löysin oikein rakennuksen ja samalla koripallokentän. Harmi, ettei ollut palloa mukana ;)

Illalla pyörin vielä keskustassa vähän aikaa, ostin vähän tuliaisia ja kävin syömässä niitä kuuluisia ranskalaisia. Huomasin samalla, että Brysselissä ei toimi melkein missään Visa Electron. Onneksi oli puntia, mitä pystyin vaihtamaan euroiksi. Käteistä siis reilusti mukaan, jos tuonne lähdette! Seuraavana aamuna heräsin ajoissa, kävin aamupalalla ja suuntasin kohti bussipysäkkiä. Edessä oli kahdeksan tunnin bussimatka, joka lopulta myöhästymisen takia venyi melkein yhdeksään tuntiin. Aika meni kuitenkin nopeasti nukkuessa, musaa kuunnellessa ja maisemia ihastellessa..

Kokonaisuutena Bryssel oli ihan jees, mutta en mä sinne heti ainakaan uudestaan menisi. Paljon nähtävää jäi vielä, vaikka tuollainen kaksi-kolme päivää oli kyllä aika maksimi, mitä jaksoin kaupungissa yksin pyöriä. Kuviakin on vielä aika paljon julkaisematta, saa nähdä jos niitä joskus innostun vielä postailemaan. Jos on muuten Brysseliin liittyviä kysymyksiä, niin antaa tulla! Vastailen mielelläni :)

2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia olet ottanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :> Itse en oikeen tykkää, jotenkin harmaita! Tai no tästä voi syyttää vähän harmaata ilmaa..

      Poista