maanantai 25. helmikuuta 2013

Laivaan, mars!

J: Mä oon ihan pienestä saakka haaveillut laivaristeilystä! Enkä nyt puhu mistään Turku-Tukholma-Turku bileristeilystä, inhoan niitä, vaan luksusristeilystä jossain lämpimässä. Sellaisesta, jossa voisi vaan makoilla kannella aurinkotuolissa, juoda drinkkejä, käydä lenkillä laivan kannella ja pelata minigolfia. Aamuisin laiva ankkuroitaisiin aina uuteen satamaan ja pääsisi tutustumaan uuteen kaupunkiin.. 

Mun haaveilu nousi ihan uusiin lukemiin kun bongasin vähän aikaa sitten jostain Olympian mainoksen ja eksyin firman nettisivuille lukemaan eri risteilyjen reittejä. Suosikiksi nousi risteily Australiasta Uuteen-Seelantiin. Reitti Singapore – Sydney – Melbourne – Milford Sound – Doubtful Sound – Dusky Sound – Dunedin – Akaroa – Wellington – Tauranga – Rotorua – Auckland kuulostaa melko täydelliseltä! Matka kestää 20 päivää ja kustantaa yli 6300€, joten ei mulla ihan äkkiä ole rahaa (tai aikaa) lähteä tuollaiselle reissulle. 


Vähän realistisemmalta kuulostaa Istanbulin ja Mustanmeren risteily, jossa pääsee vajan parin viikon aikana tutustumaan Turkin lisäksi esimerkiksi Bulgariaan ja Kreikkaan. Varmaan tulisi tuollaisella risteilyllä nähtyä vähän erilaisia juttuja, kun vaan rantalomalla! Tuollainenkin reissu maksaa melkein 3000€ (sis. lennot, kuljetukset, hytin..), joten haaveeksi jää vielä toistaiseksi sekin. Aina saa, ja pitää, kuitenkin haaveilla.

Monet noista risteilyistä taitaa olla enimmäkseen vähän varttuneemmalle väelle suunniteltuja (tai niin mä ainakin olen kuvitellut), mutta se ei kyllä taida pitää paikkaansa? Onko joku ollut tuollaisella risteilyllä? Haluisin oikeasti kuulla kokemuksia, vaikka tuskin ikinä itse reissuun pääsenkään. Tai ehkä jos menen joskus naimisiin. niin lähden luksusristeilylle häämatkalle. Tai jos voitan lotossa, niin pidän hääni laivalla.. (okei nyt tuli mieleen se Salatut Elämät -leffa, ehkä en siis kuitenkaan toteutua tätä jälkimmäistä suunnitelmaa vaikka lotossa voittaisikin..)

6 kommenttia:

 1. Mä haluaisin kanssa jonnekin vastaavalle reissulle. Mä tiedän yhden, joka oli häämatkalla jossain Karibian risteilyllä ja siellä oli kuulemma ollut nuoria aika vähän. Blogeista olen löytänyt Karibian risteilyltä kokemuksia täältä: http://katariina-sunkissed.blogspot.fi/search/label/Karibian%20risteily

  VastaaPoista
 2. Oi risteily <3 ite unelmoin Karibianmeren risteilystä:)

  www.trucollection.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Citydealissa oli joku aika sitten joku aivan ihana risteilytarjous, joka mielestäni lähti jostain rapakon toiselta puolelta. Nyt siellä näyttää olevan joku toinen risteilytarjous: "Seitsemän yön All inclusive -risteily Välimerellä sis. lennot sekä vierailut kuudessa eri kohteessa vain 1195€/hlö". Se amerikan puolelta lähtenyt risteily oli myös hämmentävän halpa, siihen kuului lennot ja kaikki ja silti mun mielestä hinta oli vaan parin tonnin luokkaa :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vieläkin siellä!! :D Jos en nyt olisi rahaton aupair, niin varmaan ostaisin sen diilin. Ois niin siistiä!

   Poista