lauantai 23. helmikuuta 2013

Dam Dam day3

Tässä olisi kuvia viimeiseltä kokonaiselta Amsterdamin päivältä! Keskiviikkona käveltiin ihan älyttömästi pitkin kaupunkia ja otettiin tosi paljon kuvia. Käveltiin vähän liikaakin, aamu alkoi nimittäin pienellä eksymisellä. Ei meillä tullut mieleenkään että lähdettiin väärään suuntaan, eikä siksi katsottu karttaa.. Tajuttiin eksyminen siinä vaiheessa, kun oltiin jo ihan reippaasti kävelty, eikä maisemat näyttäneetkään sellaisilta kun olisi pitänyt. Siinä ei sitten auttanut muu kun kävellä samaa reittiä takaisin, mutta lopulta päästiin sinne minne haluttiin! Kivasti kuitenkin näki sitten samalla sitäkin osaa kaupungista ja saatiin ainakin kivoja kuvia.. Tietenkin raitiovaunuakin olisi voinut käyttää, mutta Amsterdam on kuitenkin niin pieni, että kyllä meidänkaltaiset reippaat nuoret helposti liikkuvat kävellen paikasta toiseen.


Kierreltiin Rembrandt-aukion ympäristössä, josta käveltiin Punaisten lyhtyjen alueelle ja ihmeteltiin menoa siellä.. Rohkeeta menoa ja nähtiin vahingossa vähän liikaakin paljasta pintaa. Punaisten lyhtyjen alueelta jatkettiin aika nopeasti matkaa, käytiin kahvilla (ja jätskillä) ja sitten jatkettiin kävellen kukkatorin ohi toiselle puolelle kaupunkia.Käytiin katsomassa Anne Frankin taloa (ei tosin menty jonon takia sisälle), lämmiteltiin isossa Westerkerk-kirkossa (oli pakko mennä ihan sisälle asti kun tuli vähän kylmä), ihasteltiin kanaaleja ja satoja värikkäitä polkupyöriä. Ohitettiin älyttömän monia coffee-shoppeja ja pohdittiin pitäisikö poiketa sisälle, ei kuitenkaan menty. Hassua miten vapaamielinen kaupunki Amsterdam on, vähän eri meno kun vaikka täällä Turussa.. Oli mukava nähdä tuollainen vähän erilainen kaupunki. Ja oli hassua ja vähän outoa, miten monet (miehet) tulivat esim. kadulla esittäytymään ja juttelemaan, missään muussa kaupungissa en ole noin usein törmännyt samaan ilmiöön. En tiedä olivatko nämä tyypit esim. poltelleet jotain, mutta ihan normaaleilta ja siisteiltä tapauksilta vaikuttivat.

Postaillaan varmaan lisää kuvia Amsterdamista vielä joskus, niitä tosiaan kertyi ihan mukava määrä molempien muistikorteille. Amsterdam oli kaunis kaupunki ja nähtävää riitti, ja kuten ensimmäisessä postauksessa sanoin, ikinä ei tiennyt mitä kulman takana odotti! Kiinnostavia museoitakin olisi ollut paljon, mutta me ei nyt tällä kertaa käyty yhdessäkään. Amsterdamista löytyy kyllä kaikille jotakin, vaikka biletys tai taide ei kiinnosta niin shoppailtavaakin löytyy ihan kiitettävästi.

12 kommenttia:

 1. Oi, näyttääpä siellä muuten jo todella keväiseltä! Onneksi kevät on tulossa tännekin kovaa vauhtia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! En malttaisi odottaa että on nahkatakkisäät ;)

   Poista
 2. Kivoja postauksia aja ehdottomasti lisää! Vietin puoli vuotta vaihdossa Hollannissa ja tuntuu ihanalta katsella "tuttuja" maisemia :) Ah, rakastan noita taloja, pyöriä, aurinkoa ja ystävällisiä ihmisiä.

  VastaaPoista
 3. ihana postaus ja Amsterdam näyttää tosi kivalta paikalta!

  VastaaPoista
 4. Mahtavan näköistä ku paistaa aurinko! Meidän reissulla vuosi sitte satoi kokoajan vettä. :( Ja silloin jäi ottamatta tuommoinen turistikuva kanaalisiltaa vasten pyörän vieressä, joten pakko mennä uudelleen! :D

  Ja se punaisten lyhtyjen alue on kyllä hämmentävän irstas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, teillä kävi huono tuuri.. Pääseeköhän yksikään turisti tuolta pois ilman että ottaa kuvia polkupyöristä? ;)

   Poista
 5. Oi miten ihania tuttuja maisemia :) Tuli ikävä Amsterdamiin, seuraavan kerran jos menette niin suosittelen ajelemaan ympäriinsä vespan kyydissä.. todella upea kokemus! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se olisi varmaan upea kokemus! Varsinkin kesällä :)

   Poista