maanantai 18. helmikuuta 2013

Dam Dam day1

Moii! Me päästiin tänään aamulla perille tänne Amsterdamiin. Bussimatka meni yllättävän nopeasti heti kun oli päästy passintarkastuksesta läpi ja kanaalin yli laivalla. Vähän aikaa meren ylittämisen jälkeen jouduttiin miettimään että missäs maassa nyt ollaan, mutta oltiin Ranskassa! Bussi ajoi Ranskasta Brysseliin ja sieltä tänne Amsterdamiin. Saatiin yllättävän hyvin nukuttua, mutta silti oli kyllä vähän sekaisin tänään aamulla että mikäs päivä ja kellonaika onkaan.. Starbucksin kahvien jälkeen jaksettiin lähteä etsimään hotellia ja löydettiinkin se ihan helposti. Hotelli (tai oikeastaan hostelli) on aika jäätävä ja täällä haisee kannabis, mutta tämä kelpaa oikeen hyvin meille! Budjettimatkailu kannattaa. Lähdettiin kiertelemään kaupungille heti kun oltiin jätetty tavarat hotellille, ensivaikutelma kaupungista on tosi positiivinen.. Kovinkaan kauan ei jaksettu kierrellä, vaan oli pakko tulla ottamaan päikkärit..Pitkäksi venyneiden päikkäreiden jälkeen lähdettiin vielä kaupungille kävelemään ja yllätyttiin miten hiljaista joka paikassa oli. Melkeen kaikki kaupatkin oli kiinni jo seiskan aikoihin! Palattiin vähän aikaa sitten hotlalle ja nyt on syöty herkkuja ja naurettu tyhmille jutuille.. Pian nukkumaan, vähän on univelkaa kertynyt.

Ensivaikutelma Amsterdamista on siis ihan positiivinen, pyöräilijöitä täällä on kamalasti, niitä pitää muistaa varoa ja monessa paikassa haisee kannabis! Täällä on tosi paljon kiinnostavaa katseltavaa ja kuvailtavaa katukuvassa, ikinä ei tiedä mitä nurkan takaa paljastuu. Huomenna jatketaan kaupunkiin tutustumista, toivottavasti ei ihan koko päivän sada vaikka sellaista onkin lupailtu. Heippa!

12 kommenttia:

 1. Sun blogisi täytyy lukea päivittäin niin mielenkiintoinen ja noi kuvat, niissä pääsee itsekin tunnelmaan.

  VastaaPoista
 2. Nyt iski matkakuume! Damissa haluisin päästä käymään :--)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, kiva kaupunki! Ja kesällä varmaan näyttää parhaat puolensa ;)

   Poista
 3. Missä hostellissa ootte? On tosi hienoja kuvia! Käykääpä ainakin kävelyllä Vondelparkissa, se on hieno iso puisto keskustassa museoiden vieressä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trianon, oli siinä ihan museoiden lähellä. Ja kiitos vinkistä, Vondelpark oli tosi kiva :)

   Poista
 4. Mä oon niin kummastellut tuota, et Lontoosta bussilla Damiin. Ei ois koskaan tullu itellä mieleen, et tollanen on ees mahollista! :D Kauanko dösämatka kesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, et ole ainut joka ihmettelee tota bussia ;) Lontoosta pääsee kätevästi myös mm. Pariisiin ja Brysseliin bussilla. Ja halvalla! Jos varaa ajoissa, niin matkan voi saada n. 10 punnalla. Me lähdettiin illalla ysiltä Lontoosta ja kokonaisuudessaan matka kesti noin 10h, siitä osa passintarkastuksessa, osa laivassa ja suurin osa bussissa.

   Poista
 5. ihania kuvia! mielenkiintoinen reissupostaus, odotan jo seuraavaa...

  VastaaPoista
 6. Oi miten kivoja kuvia! En ole Damissa koskaan käynyt, mutta aina kuvia siitä katsellessa tulee sellainen olo, että joskus pakko päästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Amsterdamiin kannattaa kyllä mennä jos tulee mahdollisuus, kivan erilainen kaupunki ja ihanan vapaamielinen :)

   Poista