keskiviikko 30. tammikuuta 2013

paljastelua

R: Saatiin vähän aikaa Sallalta haaste, jossa pitää paljastaa kahdeksan asiaa itsestä. Ollaan joskus, varmaan pariinkin otteeseen, blogihistorian aikana tehty samanlaisia, mutta nyt kun on tullut uusia lukijoitakin niin voisin tehdä tämän uudelleen. Eikä kukaan vanhoista lukijoista kuitenkaan muista niitä edellisiä paljastuksia..

 photo kuva4-2_zps7330bbc5.jpg

1. Tämän moni varmaan tiesikin, mutta Jenna on mua kahdeksan minuuttia vanhempi. Eli olen pikkusisko. Olin syntyessä ihan vähän pienempi, vaikka molemmat pieniä oltiinkin. Synnyttiin kuukausi etuajassa ja mun mielestä se on hyvä juttu, ihan vaan synttärien takia. Synttärit maaliskuussa katkaisee kivasti kesän odottamisen, se on hyvin siinä joulun ja kesän puolessa välissä.

2. Opiskelen sosiaalipolitiikkaa ja aloitin nyt tammikuussa gradun, vaikka en ole edes ihan varma olenko oikealla alalla. Viime aikoina olen alkanut tosissani harkita, että vaihtaisin pääainetta, mutta epäilen että ei se ruoho kuitenkaan ole vihreämpää siellä aidan toisella puolella. Valtiotieteiden maisterin tutkinto on kuitenkin sellainen, että sillä voi hakea monia töitä, pääaineen vaihtaminen ei välttämättä avaisi mitään uusia työmahdollisuuksia, tulisi vaan lisää hommia opiskeluajaksi.

 photo kuva2-2_zps2b5f86c4.jpg

3. Tykkään kaupassa kurkkia ihmisten ostoskärryihin, kiinnostavaa nähdä mitä muut ostaa. Joskus kyllä alkaa vähän ahdistaa kun näen ihmisiä (mm. lapsiperheitä), jotka ostavat kamalasti herkkuja. Perjantaina kaupassa törmäsin monta kertaa erääseen perheeseen, joiden kärryissä oli mm. kolme jättikokoista pussia irtokarkkeja, monta pussia sipsejä, pullaa, eineksiä, vaaleeta leipää, limuja, vanukkaita jne. Ei yhtään hedelmiä/kasviksia tai muuta vihreää. Saattoihan viikonloppu vaikuttaa herkkujen määrään, ja toivonkin niin, mutta pelottavalta se näytti. Kyllähän mun omatkin ostokset näyttää viikonloppuisin vähän eriltä kun arkisin.

4. Putous on mun suosikkiohjelma. Lauantain kohokohta! Mua ärsyttää ne ihmiset jotka dissaavat mm. Putousta, kun siinä on muka niin järjetöntä ja huonoa huumoria. Kerran töissä kuuntelin kun kaksi muuta työntekijää dissasivat varmaan vartin Putousta ja miettivät millaiset ihmiset sitä oikein katsovat. Jälkeen päin harmitti etten sanonut että tällaiset kun minä. Putous menee ehkä vähän samaan kategoriaan kun Salatut elämät, eihän kukaan sivistynyt, kouluttautunut ja fiksu ihminen sellaista ala-arvoista viihdettä katso. Tai ei ainakaan myönnä katsovansa.

 photo kuva1-1_zps7994ebfb.jpg

5. Haluaisin urheilullisen, lihaksikkaan ja terveen näköisen kropan. Ei siis mitään överi-isoja bodarilihaksia, vaan sellaset, että huomaa että jotain on tehty, mutta ei mitään liian isoja käsiä/reisiä kuitenkaan. Saa nähdä miten tässä tavoitteessa onnistun, ainakin kesän jälkeen on edistystä tapahtunut huomattavasti ja nyt tämän vuoden puolella aloin kiinnittää entistä enemmän huomiota monipuolisen liikunnan lisäksi myös ruokavalioon. Kaikkea voi syödä kohtuudella esim. herkkupäivinä, mutta suurimman osan ajasta pyrin syömään proteiinipitoista, terveellistä itsetehtyä ruokaa. Sen olen nyt huomannut, miten tärkeää riittävä syöminen on, että jaksaa treenata. Kauhistuttaa oikeen kun ajattelin mun vanhoja ruokailutottumuksia (tai juomatottumuksia).

6. Mun mielestä maailman rasittavinta facebookissa on se, kun jotkut pariskunnat kirjottelee omia inside-läppiään tai hauskoja juttuja toistensa seinille. Kyllä joskus on kiva piristää vaikka kaukana asuvaa kaveria, jota ei ole pitkään aikaan nähnyt, kirjoittamalla jotain hauskaa tälle, mutta ne pariskuntien lässytykset on jotain niiin rasittavia. Varsinkin jos se toinen vastaa siihen suunnilleen heti omalta koneeltaan sieltä olohuoneen toisesta nurkasta? Eikö niitä voisi hoitaa vaikka inboxissa tai tekstarina?

 photo kuva3-2_zps11ea7510.jpg

7. Olen käyttänyt joulusta asti mun ihanaa sinistä jumpsuitia lähes joka päivä. Ihan oikeasti aloin miettiä asiaa ja tulin siihen tulokseen että joulun jälkeen on tainnut olla yksi (!) sellanen päivä, etten olisi pukeutunut Jumpiniin. Se vaan on maailman mukavin kotivaate. Vaihdan sen päälle aina heti kun tulen kotiin. Kevääksi pitäisi varmaan saada ohuempi, tämä on aika lämmin..

8. Mun kännykkälasku on aina ihan älyttömän pieni. Soitoista ja tekstareista ei yleensä tule euroakaan, nyt kun lähes kaikilla kavereilla on whatsapp. Laskua tulee eniten siitä, kun ostan aina joskus kännykällä limsaa automaateista yliopistolla. Se on muuten maailman kätevintä, kenellä nykyään on käteistä sillon kun sitä tarvitsisi?

Näitä "paljastuksia" on aina hauska miettiä, nytkin tämä postaus on ollut luonnoksissa jo jonkin aikaa ja olen aina tullut kirjoittelemaan kun olen keksinyt jotain tai kun on ollut aikaa. Mulla on nyt vielä ihan hullun kiireiset pari viikkoa tulossa, ensi viikon perjantaina olisi iso tentti ja gradun ideapaperikin pitäisi palauttaa ensi viikolla. Onneksi tasan kahden viikon päästä alkaa loma, jaksaa paremmin kun tietää että sitten saa olla yli viikon ajattelematta mitään opiskeluihin liittyvää! Koska olen jo henkisesti vähän lomatunnelmissa, niin kuvituksena on syksyisen St Albans+Lontoo-matkan kuvia.. Nyt mä lähden salille ja loppupäivän taidankin sitten viettää tenttikirjojen kanssa, heippa!

7 kommenttia:

 1. Minkä graduaiheen valitsit muuten : D?

  Ja oon miettinyt samaa sun ton kakkosen kanssa! Vähän vaan aina vaihtelee se, et mihin edes haluaisin vaihtaa sospolin ja ääh, vaikeeta. Lopulta tuun aina siihen johtopäätökseen, että kai mä nyt teen vaan loppuun ton VTM:n ku oon jo alottanutkin, hahah. Eiköhän se ura sitten selkene jossain vaiheessa, ehkä :'D...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis ideapaperissa vasta, että ei se aihe vielä ole ihan täsmentynyt, mutta hyvin todennäköisesti jotain lasten ajankäyttöön liittyvää.

   Mä kyllä aion ehdottomasti valmistua valtiotieteiden maisteriksi, mutta olen miettinyt jos vaihtaisi pääaineen taloussosiologiaan. Tuskin kuitenkaan ;)

   Poista
 2. Tohon kohtaan 4. vois lisätä myös BB:n, joka myös on kaikkien mielestä niin dorka ohjelma, että vain idiootit elämättömät imbesillit voi sitä katsoa. Eli sellaiset kuin minä :D Putous on munkin lemppari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä unohdin sen! BB ei kyllä ole mun suosikki, tai en koskaan jaksa katsoa sitä (tulee liian usein), mutta ei mua haittaa jos joku sitä katsoo :D

   Poista
 3. Saako kirjoitella inside-läppiä jos välimatkaa on tuhansia kilometrejä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, onhan se eri kun sieltä olohuoneen eri nurkista :D Mutta silti inbox kunniaan!

   Poista