keskiviikko 16. tammikuuta 2013

mikä saa minut matkustamaan? Matkahaaste!

R: Sain vähän aikaa sitten (okei, aika kauan sitten) ihanalta Inkalta matkailuun liittyvän haasteen, jossa tarkoitus oli listata syitä mikä saa minut matkustamaan ja mikä saa minut jäämään kotiin. Jos matkailu kiinnostaa, niin kannattaa muuten lukea Inkan archie gone lebanon-blogia, ihan mielettömiä reissuja tulossa tytöllä! Mutta, nyt siihen haasteeseen. Olen aina sillon tällöin mietiskellyt tätä haastetta ja tällaisiin perusteluihin päädyin..

Photobucket

Mikä saa minut matkustamaan?

-Halu nähdä maailmaa ja uusia kulttuureja. Tähän mennessä nähdä maailmaa on tarkoittanut lähinnä nähdä Eurooppaa, sillä olen ainoastaan kerran ollut Euroopan rajojen ulkopuolella, Jenkeissä. Joskus tulevaisuudessa haluaisin matkustaa muualle useammin. Nyt kun matkabudjetti on melko pieni ja haluan reissata useammin kun kerran vuodessa, niin Euroopassa reissaaminen riittää hyvin.

-Se vapauden tunne, joka tulee kun lentokone nousee ja edessä on loma! Saa unohtaa hetkeksi arjen, koulujutut ja muut ikävät asiat. Parasta on kun saa vaan olla, rentoutua ja tehdä ihan sitä mitä haluaa. Joskus kaupunkilomilla rentoutuminen on kyllä kaukana kun yrittää kiireessä ehtiä katsomaan jokaista nähtävyyttä, mutta silti kaupunkilomatkin on omalla tavallaan rentouttavia.

Photobucket

-Because I can. Opiskelijan on helppo lähteä halvalla reissuun kesken lukuvuoden, kun muut on töissä. Meillä ainakin opinnot on tosi itsenäisiä, joten harvemmin niiden takia joutuu vaihtamaan matkan ajankohtaa. Tästä aion ottaa ilon irti niin kauan kun opiskelen, työelämässä tilanne onkin toinen. 

-Jossain on jotain, mitä Suomessa ei ole. Kesällä matkustettiin Kreikkaan, koska siellä oli lämmin ja täällä ei. Kuukauden päästä matkustan Lontooseen, koska Jenna on siellä. 1,5 vuotta sitten reissattiin Liettuaan, koska siellä oli koriksen em-kisat. Jotkut matkustaa Alpeille, koska siellä on laskettelumahdollisuudet, jota täällä ei ole. Toiset matkustaa Italiaan, koska sieltä saa hyvää ruokaa, jota täältä ei saa. Yleensä siis matkustan, koska haluan kokea tai nähdä sellaista, joka kotimaassa ei ole mahdollista.

-Joku muu ehdottaa reissua tai ehkä jopa maksaa sen. Ai reissu joululahjaksi? No kukapa kieltäytyisi! En minä ainakaan.. Toukokuussa lähdetään poikaystävän perheen kanssa Lissaboniin, matka oli lahja. Can't wait. 

Photobucket

Miksi joskus pitää jäädä kotiin?

-Raha. Tätä ei varmaan paremmin tarvitse perustella? Mä reissaisin vielä nykyistäkin enemmän, jos rahaa olisi enemmän. Opiskelijalla rahaa ei kuitenkaan rajattomasti ole (ihan kun jollain olisi..) ja kaikki onkin kiinni siitä, mihin sitä rahaa haluaa käyttää, millaisissa oloissa haluaa matkalla asua ja mistä haluaa maksaa.

-Ajanpuute. Vaikka aikaa toisaalta on, niin silti joskus on jäätävä kotiin. Esimerkiksi ensi kesälle en voi suunnitella mitään matkoja, koska ajattelin tehdä harjoittelun sillon.

-Joulu. Mä olen niin jouluihminen, enkä haluaisi jouluksi reissuun, vaikka äiti sitä joskus onkin ehdottanut. Muut juhlapäivät onkin sellaisia, että ne voisin mielelläni viettää reissussa, mutta jouluna haluan olla Suomessa, vaikka sillon olisikin aikaa matkustaa. Tälleen "vanhempana" olen kyllä huomannut, että juhannuskin on ihan kiva viettää Suomessa mökkeillen.

Photobucket

Näitä oli kieltämättä ihan hauska miettiä, aika vaikea keksiä syitä miksi jäisi kotiin? Mä olen joskus miettinyt, miksi jotkut eivät matkustele? Kertokaa jotain syitä! Tällaisen matkailuhullun on joskus vaikea ymmärtää, miksi jotkut eivät esim. nuorina käytä tilaisuutuutta hyväkseen ja matkusta, näe maailmaa.. Ja en siis sano tätä millään pahalla, haluaisin vaan ymmärtää niitäkin ihmisiä. Omassa kaveripiirissäni oikeastaan kaikki tykkäävät matkustaa (yhdessäkin ollaan tehty reissuja) ja muutamat kavereistanu reissaavat paljonkin! Nyt siis mielipiteitä tulemaan..

Kuvat on arkistojen (aka facebookin) aarteita..

4 kommenttia:

 1. ihania kuvia! ja kyllä matkustaminen on vaan niin kivaa :))

  VastaaPoista
 2. Mä olen aloittanut matkustelun "myöhäisellä" iällä, vasta 23-vuotiaana. Sitä ennen harrastin kilpatasolla sellaista lajia, josta poissaolot sallittiin vaan hautajaisten tai omien häiden takia. Sen jälkeen kun vaihdoin joukkuetta, niin aikaa oli paljon enemmän ja viimesten 4 vuoden aikana onkin tehty 1-5 reissua per vuosi ja koko ajan on matkakuume päällä! :) Harmi etten oo enää opiskelija, niin työt vähän haittaa reissujen suunnittelua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo noi toi on kyllä yksi syy miksi voi olla hankala lähteä matkalle. Mäkin pelasin korista tosissaan ja sillon oli aika mahdoton lähteä usein mihinkään, kun aina oli pelejä ja treenejä!

   Poista