torstai 10. tammikuuta 2013

Lontooseen? Halvalla? Vinkkejä täällä!

J: Melkein aina kun kirjoittelen jotain Lontoosta, niin monet teistä ihanista kommentoi, että haluaisi joskus päästä Lontooseen. Mä uskon sen, sillä Lontoo on ehdottomasti yksi maailman parhaista kaupungeista.. Ainakin mun mielestä, jos ette sitä vielä tienneet. Ajattelin antaa teille vähän vinkkejä tänne reissaamiseen, jotta mahdollisimman moni pääsisi todistamaan mun hehkutuksen todeksi ja ihastumaan tähän kaupunkiin!

Ensiksi kannattaa miettiä, millon haluaa matkustaa. Jos vaan on mahdollista, niin välttäkää viikonloppuja. Viikolla saa lähes poikkeuksetta halvempia lentoja kuin viikonloppuna. Olen huomannut, että esim. ti/ke-la menolennot ja ma/ti paluulennot ovat usein niitä halvimpia. Viikolla hotellit ovat usein myös halvempia ja nähtävyyksiin sun muihin on lyhyemmät jonot. 

Lentoja kannattaa katsella ajoissa. Mitä aikaisemmin varaat, sitä halvemmalla saat. Lontooseen pääsee halvalla Tampereelta Ryanairilla (yhyy, Turun lennot loppuivat syksyllä!) ja Helsingistä esim. :illa* tai Norwegianilla. Tarjouksia kannattaa bongailla ajoissa! Tällä hetkellä mm. :lla* ja Norwegianilla on ainakin menossa tarjouskampanjoita, joissa on halpoja lentoja Lontooseen. Hyviä sivuja lentojen vertailuun on mm. Skyscanner.fi* ja Poptravel.com tai ehkä monille tuttu Ebookers*, josta voi samalla varata myös hotellin. Ebookersilla on myös kätevä +-3 päivän lentohaku, jolla löytyy helposti se halvin vaihtoehto.


Hotellit on Lontoossa aika, tai siis tosi, kalliita. Viimeksi olin sellaisessa hotellissa kun Tune Hotel Paddington, joka oli hintaansa nähden ihan mahtava! Huone oli pieni, mutta todella siisti. Henkilökunta oli myös erittäin mukavaa ja avuliasta, jopa sillon kun menin lähtöaamuna kellon kymmeneltä, jolloin siis huone olisi pitänyt luovuttaa kyselemään saisko olla pidempään! Tune Hotelit on ehkä vähän kuin omena hotelleja, eli kaikki maksaa ylimääräistä. Pyyhkeet, tv, netti.. Me varattiin in* kautta ja sillon hintaan kuului automaattisesti kaikki mahdollinen. Jos varaa Tune Hotelin nettisivuilta, saa itse päättää mitä haluaa maksaa ja mitä ei. Kätevää, jos vaikka tietää pärjäävänsä esimerkiksi ilman nettiä tai tv:tä. Tai ikkunaa. :D
Majoitus on yleensä se, josta kannattaa säästää jos on pienellä budjetilla liikenteessä. En tajua, mitä järkeä on muutaman päivän kaupunkilomalla maksaa monia satoja jostain hienosta hotellista, jos käy siellä lähinnä vain nukkumassa. Mutta jokainen siis tyylillään.. Jos siis haluaa majoittua halvalla, niin suosittelen hostellia. Esimerkiksi Hostels.comista löytyy iso valikoima eritasoisia hostelleja. Mä voin lämpimästi suositella esimerkiksi YHA London Centralia. Olin siellä kaksi vuotta sitten ja sen jälkeen kaikki Lontoon hostellit ovat olleet pettymyksiä..


Kun on lennot ja majoitus varannut, kannattaa alkaa miettiä, miten pääsee lentokentältä keskustaan.  Taksi on kallis mistä tulet ja minne menetkään, joten kannattaa ottaa selvää junista ja busseista, niitä kulkee todella hyvin jokaiselta lentokentältä keskustaan ja takaisin kentälle päin. 
Ryanair lentää Stansteadille, josta halvin tapa matkustaa keskustaan on bussi. Terravision ja National Express kuljettaa kätevästi Stratfordiin, Liverpool Streetille tai Victoria asemalle. Kaikista näistä on metroyhteydet muualle kaupunkiin. Matka maksaa £6-9 kellonajasta riippuen ja kestää noin 1h30min.
Heathrowilta pääsee kätevästi metrolla esimerkiksi aivan keskustaan Piccadilly linella (se tummansininen ;)). Matka kestää noin tunnin ja maksaa £6. Matkan voi maksaa Oyster cardilla, johon voi ladata rahaa ja käyttää kaikissa julkisissa kulkuvälineissä. Nopeampi vaihtoehto on juna. Heathrow Connect Paddingtonin asemalle kestää noin 30min ja maksaa £10. Nopein on taas Heathrow Express, joka vie vai noin 15min, mutta maksaa melkein £20.
Gatwickilta pääsee Gatwick Expressillä Victoria asemalle (junia kulkee vartin välein, matka kestää puolisen tuntia ja maksaa noin £18) tai junalla pääsee myös reilussa puolessa tunnissa London Bridgen asemalle. Se on hieman halvempi, £10,90 ja sieltäkin on hyvät metroyhteydet muualle keskustaan. Junien aikataulut näkyy mm. täällä.

Huh, nyt olette päässeet keskustaan saakka ja voikin miettiä, että mitä tekis. Vinkkejä Lontooseen löytyy sivupalkin Lontoo tagin alta, suosittelen. ;) Toivottavasti joku jaksoi lukea tai hyötyi tästä. Nyt sitten varailemaan reissua vaikka pääsiäiseksi!

*merkityt mainoslinkkejä :)

9 kommenttia:

 1. Hotelleja olen varannut jo vuosia Pricelinen name your own price-toiminnolla. http://www.priceline.com/Customerservice/FAQ/howitworks/hotel.asp?session_key=5463010A5064010A20130110142559928d00211637&plf=pcln

  Hotellin saa tietää vasta kun oma tarjous on mennyt läpi, päivät, alueen ja luokituksen voi päättää tarjousta tehdessä, olen ollut aina hotelleihin tyytyväinen. Tosin olen vain varannut vähintään 3½* hotelleja, kun en lomalla halua asua huonommin kuin kotona. Joitan vuosia siten olin huhtikuussa korttelin päässä Oxford Streetiltä 4* hotellissa, 2 hh maksoi muistaakseni n. 50€! Tämä on tosin taitaa olla yksi parhaista hinta/laatusuhteista, jonka olen koskaan löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kuulostaakin kätevältä, varsinkin jos on valmis maksaa vähän enemmän :) Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Mun Lontoo kuume vaan kasvaa kasvamistaan....

  VastaaPoista
 3. Lovely post my dear!


  Kisses from Bucharest,

  Silvia

  www. rock-and-roses.blogspot.ro

  VastaaPoista
 4. matkakuume nousee taas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenellä ei nousisi! Nyt siis niitä lentoja varailemaan ;)

   Poista
 5. Oi ihanaa! Just puhuttiin huvikseen tunti englantia ja haaveiltiin, että sitten kun päästään Lontooseen... mutta matkoja emme varaa vielä, vaan meillä on ensin muutama missio selvitettävänä, ja palkinnoksi siitä suuntaamme Lontooseen. Pitää tämmösiä minipalkintoja ottaa ja tulla aina näitä postauksia lukemaan :

  Lotta Pop
  http://theartofesteticdesign.blogspot.fi/

  VastaaPoista