maanantai 28. tammikuuta 2013

ihana ihana Turku Workout

R: Lauantaina oli tosiaan Turku Workout, iso ryhmäliikuntatapahtuma Logomossa. Mä päätin heti kun kuulin tapahtumasta, että sinne on ehdottomasti päästävä. Liput tapahtumaan maksoi 30 euroa, mutta me päästiin ilmaiseksi, kiitos Jennan uskomattoman tuurin arvonnoissa.. Me ei kaverin kanssa saatu varattua ennakkoon paikkoja kaikille tunneille joille oltaisiin haluttu, koska ne oli jo täynnä, mutta lopulta se osoittautuikin ihan hyväksi ratkaisuksi. Tuli nimittäin mentyä sellaisille tunneille, joille normaalisti en olisi mennyt. Mähän en normaalisti siis käy ryhmäliikuntatunneilla, ihan vaan siitä syystä että tällä hetkellä ei ole varaa maksaa niistä salin lisäksi ja tällä hetkellä haluan keskittyä salitreeniin. Ajattelin nyt kertoa vähän fiiliksiä joita treenipäivästä ja erilaisista tunneista jäi.

Ensimmäisenä mentiin CXWorxiin, joka oli yksi niistä tunneista joihin ehdottomasti halusin. Kyseessä on Les Milssin tehokas 30 minuutin tunti, jolla treenataan kesivartaloa, peppua ja vähän olkapäitäkin kuminauhan, "tuubin" avulla. Tunnistä löytyy lisää tietoa mm. täältä. Mä ihastuin tähän tuntiin! Sopivasti haastetta ja eniten tunnista saisi ehkä irti sitten kun olisi pari kertaa käynyt. Voisin hyvin kuvitella ottavani tämän treenin mun ohjelmaan, sitten kun hankin kortin myös ryhmäliikuntatunneille. Seuraavana päivänä vatsalihaksissa tuntui kivasti, uskon että osittain tämän tunnin takia.


Heti CXWorxin jälkeen mentiin Body Balanceen, joka on sekoitus joogaa, pilatesta ja tai chitä. Tämäkin tunti oli sellainen, jota ehdottomasti halusin testata, varsinkin sen jälkeen kun Jenna on kehunut pilatesta. Tunti oli ihanan rauhallinen, ehkä vähän liiankin rauhallinen mun makuun.. Tästäkin saa varmaan eniten irti sitten, kun liikkeet on tuttuja. Vaikka tunti ei noussut suosikkien listalle, niin haluaisin ehdottomasti kokeilla sitä (tai pilatesta) uudelleenkin. Rauhallisemmat tunnit olisivat kivaa vaihtelua kuntosalitreeneille ja ehkä niiden avulla voisin ehkä joskus olla vähän notkeampi. Tämäkin tunti otti hyvin keskivartalon lihaksiin, joissa mulla on ehkä eniten treenattavaa tällä hetkellä. Ja se lopun rentoutus oli kyllä ihana!

Kolmantena vuorossa pienen lepotauon jälkeen oli kahvakuula, jännitettiin vähän mahdutaanko tunnille, koska sitä ei oltu varattu ennakkoon, mutta hyvin mahduttiin! Kahvakuulatunnilla opetettiin hyvin tekniikkaa, oli kiva oppia perusliikkeitä. Kivasti sai myös hien pintaan kun tehtiin pareittain liikkeitä. Aion ehdottomasti ottaa kahvakuulaliikkeitä normaaliin saliohjelmaani ja joskus voisin ehkä alkaa käymään kahvakuulatunneillakin.

Neljäntenä oli villikortti, suuren suosion saanut tanssitunti Sh'Bam. Minä olen siis maailman rytmitajuttomin ihminen, joka ei todellakaan osaa liikuttaa kaikkia raajoja (tai edes muutamaa raajaa) eri suuntiin yhtä aikaa. Menin silti tunnille, ylitin itseni ja oli hauskaa. Niilläkin oli varmaan hauskaa jotka seurasivat mun menoa siellä tunnilla, mutta ei haittaa! Kivasti tuli hiki siinä hyppiessä ja pomppiessa, eikös se ole pääasia? Sh'Bam ei kyllä noussut suosikiksi, enkä ehkä menisi tunnille uudelleen, mutta tanssillisista tunneista pitäville suosittelen ehdottomasti! Ja muillekin, joskus voi yrittää poistua siltä omalta mukavuusalueelta.


Viides ja viimeinen tunti oli perinteinen Body Step, jossa siis steppilautaa apua käyttäen askelletaan ja hypitään. Olin alunperin suunnitellut, että menisin Grit-tunnille, mutta Body Step oli sopivasti alkamassa niin päätettiin mennä sinne. En ollut koskaan ennen ollut Body Stepissä, joten oli kiva päästä kokeilemaan. Tunti kuormittaa aika hyvin jalkojen lihaksia, kun koko ajan askelletaan tai hypitään. Body Step oli kyllä täydellinen lopetus päivälle, tuli hiki ja jalat meni ihan hapoille! Sen jälkeen todellakin tunsi tehneensä jotain.. Body Stepissä voisi olla kiva käydä aina sillon tällöin, mukava lisä jalkatreeniin!

Oli kyllä mahtava fiilis kävellä illalla viiden rankan ryhmäliikuntatunnin jälkeen Logomolta kotiin, oli jotenkin tosi väsynyt, mutta samalla mielettömän energinen olo. Meidän piti mennä jollekin luennollekin, mutta innostuttiinkin treenaamaan koko päivä.. Jos sama tapahtuma järjestetään myös ensi vuonna, niin aion ehdottomasti mennä sinne taas. Päätin myös, että pitää viimeistään syksyllä maksaa salikortin lisäksi ryhmäliikuntatunnit, varmasti hyvää vaihtelua salitreenille ja onhan niillä ohjatuilla tunneilla ihan erilainen fiilis kun yksin treenatessa.. Onko nämä mun testaamat tunnit tuttuja monille teistä? Mitkä on teidän suosikki tunteja?

4 kommenttia:

 1. hei mä haluun ens vuonna tonne myös! kuullostaa ihan huipulta :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo suosittelen! Oli mieletön päivä, just mietin että pääsispä huomennakin samanlaiseen rääkkiin :D Pitää ehkä mennä ihan vaan salille ja tehdä oma rääkkitreeni!

   Poista
 2. hei apua ollaan oltu samassa stepissä varmaankin! mua ihan nolottaa miten huonosti tein, ku se hiton logomon lattia oli niin huono steppiin että mun teki mieli viskata lauta ikkunasta ulos kun ei se ei vaan pysynyt paikallaan. paljon rakkautta, ja lämpöä gymin superyyberparhaalle lattialle :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa :D Mä olin siinä vaiheessa jo ihan loppu että tein siksi varmaan huonosti ;) Plus en ole ikinä ennen ollut stepissä niin vähän oli hakemista välillä askelsarjojen kanssa.. Mutta hauskaa oli ja hiki lensi, muulla ei niin väliä!

   Poista