maanantai 17. joulukuuta 2012

matkahaaveita vol miljoona

R: Lupasin vähän aikaa sitten kirjoittaa matkahaaveistani. Mulla tosiaan on kymmeniä paikkoja joihin haluaisin matkustaa, mutta tässä nyt jotain mihin ihan oikeasti voisi olla mahdollista päästä lähivuosina. 


Lissabonin matkasta olen haaveillut jo jonkin aikaa. Mietittiin vuosi sitten pitkään mennäänkö Lissaboniin vai Budapestiin, mutta päädyttiin parempien lentoaikojen takia lopulta Budapestiin. Lissabon (ja Portugali yleensäkin) kiinnostaa kovasti, sinne olisi kiva päästä keväällä, jolloin siellä olisi jo lämmin. Voisi kivasti yhdistää kaupunki- ja rantaloman!


Kööpenhamina olisi lyhyen lentomatkan päässä, täydellinen kohde viikonlopuksi! Lennotkin on melko edullisia, joten sinne olisi helppo lähteä budjettireissulle. Kööpenhaminasta olen kuullut pelkkää hyvää, haluaisin itse päästä kokemaan kaupungin rennon tunnelman. Lisäksi Kööpenhaminasta taitaa löytyä aika paljon hyviä shoppailupaikkoja ja ihania kahviloita. Niin ja katumuotikuvien perusteella sieltä löytyy myös paljon tyylikkäitä ihmisiä..


Amsterdam vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta, sinnekin olisi helppo lyhyen lentomatkan ansiosta lähteä vaikka pidennetyksi viikonlopuksi. Haluan nähdä, onko siellä oikeasti niin paljon polkupyöriä kun aina sanotaan.. Lisäksi punaisten lyhtyjen alue ja coffee shopit olisi mielenkiintoisia nähdä, vaikka ne huumeet ei mua kiinnostakaan.


Miamiin haluaisin! Olen käynyt vaan yhden kerran Euroopan rajojen ulkopuolella, New Yorkissa. Haluaisin päästä jenkkeihin aika moneenkin kaupunkiin, Miami on yksi mielenkiintoinen kohde, jossa varmasti riittäisi tekemistä. Pitäisi varmaan alkaa jo nyt säästää, niin vuoden päästä voisi olla mahdollista päästä sinne. Miami olisi täydellinen kohde rennolle lomalle, voisi hyvin yhdistää rantaloman ja shoppailun! Ja ehdottomasti pitäisi päästä katsomaan NBA-peliä..


Thaimaa olisi tosi varma vaihtoehto, jos talvella haluaa lämpimään. Pitäisi alkaa säästää ja ottaa tavoitteeksi että ihan oikeasti pääsisi vuoden päästä jonnekin lämpimään, vaikka sitten Miamiin tai Thaimaaseen pariksi viikoksi. Talvet on Suomessa niin pitkiä ja pimeitä, että reissu tekisi kyllä hyvää. Harmi että tänä vuonna ei taida päästä minnekään lämpimään. Jos lähtisin Thaimaaseen, haluaisin olla ensin jonkin aikaa jossain pienessä, ei niin tunnetussa rantalomakohteessa, ehkä käydä muutamassakin eri paikassa ja sitten mennä viimeisiksi päiviksi Bangkokiin shoppailemaan ja kokemaan suuren kaupungin menoa.

Sellaisia haaveita, onko joku käynyt näissä paikoissa? Tai varmasti on, sen verran matkailusta kiinnostuneita taitaa siellä ruudun toisellakin puolella olla.. Millaisia matkahaaveita teillä on?

8 kommenttia:

 1. heh sattuipa hassusta, kirjoitin just kanssa aiheesta :D

  thaimaa on kyllä näkemisen arvoinen paikka :) ite olin siellä parilla pikkusaarella ja sitten niissä turistirysissä ja todellakin minimestoja suosittelen ;) tosin koh tao ja phangan taitaa nekin nykyään olla aika täynnä turisteja vaikka pieniä onkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo mä näinkin että olit kirjoittanut matkajuttuja, paras aihe ;) Oioi, olisi niin siistiä kyllä päästä Thaimaaseen.

   Poista
 2. Ah, Miami! <3 Tuota paikkaa ei voi muuta kuin suositella ;) Ensi syksynä olisi tarkoitus päästä taas sinne :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavia mestoja! Thaimaata lukuunottamatta oon käyny noissa kaikissa, ja mun suokkari noista on ehottomasti Lissabon! Miami jäi taas mun mieleen vähän tylsänä paikkana, missä ei tekemistä rantahengailun ja shoppailun lisäksi juuri ollut, mutta toisaalta kylmästä suomesta ko tulee, riittää varmana neki. :)

  Thaimaa on kyllä semmonen että sielä on pakko käyä jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä pari viikkoa aina saisi kulumaan shoppailen ja auringossa maaten ;)

   Poista
 4. Sanonpahan vaan, että ihan todella epäreilua linkitellä tällaisia postauksia noihin uudempiin, kun lukijalle nousee aivan järjetön matkakuume ! Ainakin itselleni kävi näin.. Ensi viikolla on onneksi tiedossa muutaman päivän reissut Brysseliin ja Amsterdamiin (asun siis läntisessä Saksassa), mutta eiks se vähän ole niin, että jos ei lentokoneella mene, niin ei se tunnu oikealta reissaamiselta ! (: Ja kuten tuossa postauksessa mainitsitkin Amsterdamin, niin voin siellä kaksi kertaa pikaisesti käyneenä sanoa, että pyöriä todellakin riittää, mutta riittää myös muuta tekemistä, joten ehdottomasti pidennetyn viikonlopun arvoinen kohde ! Mikäli mahdollista, niin suomalaisen vapun aikoihin järjestettävä Queen's Day siellä on melkoinen elämys - koko kaupunki on pukeutunut oranssiin ! (:

  -Laura-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, voi anteeksi ;) Ja joo, Amsterdamissa tulikin jo helmikuussa käytyä, oli kyllä mukava kaupunki! Sinne voisin mennä uudelleenkin, ehkä keväällä/kesällä tällä kertaa ettei ole niin kylmä..

   Poista