perjantai 16. marraskuuta 2012

Melkein Tylypahkassa

J: Nyt taas vähän päiväretkivinkkejä Lontoossa majaileville! Kaveri vinkkasi mulle jokin aika sitten, että aivan St Albansin lähellä, Watfordissa, sijaitsee Warner Brosin studio, jossa Harry Potterit on kuvattu. Nyt kun kaikki elokuvat on saatu kuvatuksi niin lavasteilla on yllätys yllätys alettu rahastaa ja siellä järjestetään studiotoureja. Mä en ole itse kovin iso Potter fani.. Toki oon kirjat lukenut (osan useampaankin otteseen) ja ensimmäiset leffat nähnyt, mutta pakko toi oli silti kokea kun niin lähellä asun!


Varattiin siis Riinan kanssa liput tourille ja olihan se ihan siisti.. Enemmän olisi varmaan saanut irti, jos olisi katsonut elokuvat juuri ennen tuonne menoa.. Toisaalta, mä olen katsonut niitä nyt jälkikäteen ja kiva bongailla niistä "tuttuja" paikkoja. Lavasteista vaikuttavin oli varmaan Tylypahka, eli se linna. Oli muuten ihan erilainen, mitä leffoista voisi kuvitella.. Miten sen nyt sanoisi.. Aika pieni! Liput oli aika törkeän kalliit, £28. Ensin oli lyhyt opastus koko porukalle ja sen jälkeen sai kulkea lavasteet läpi omaan tahtiin. Meillä siihen meni noin kolme tuntia, mutta oltiinkin tosi hitaita.. Kuvia tuli otettua paljon, tosin aika monet niistä epäonnistui huonon valon takia. Ihan siisti kokemus kuitenkin. Voin suositella kaikille Harry Potter -faneille! Studiolle pääsee kätevästi bussikuljetuksella Watford Junction -juna-asemalta, jonne taas pääsee Lontoosta Eustonin asemalta tai St Albansista. Myös omalla autolla meno onnistuu!

Kiinnostuiko kukaan?

16 kommenttia:

 1. Minä!! :D Liput on kyl aika kalliit, mut oon sen verran ahkerasti lukenut Pottereita ja katsellut leffoja, että eihän tota voi jättää väliin. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää yhdistää toi St Albansin reissuun :D

   Poista
 2. Oon niin kade! Mä arvasin että olit käynyt tuolla, kun mainitsit viimeksi seuraavan postauksen liittyvän Potteriin. Minä kans! Pakko kyllä käydä kans tuolla seuraavalla Lontoon reissulla! Ja musta tuo 28 punnan hinta ei oo mistään kotosin, mielellään maksasin enemmänkin jos pääsisin vaan tuonne :D Tästä voi siis varmasti arvata mun Potter-manian suuruuden... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kannattaa, sä tosiaan vaikutat Potter-fanilta! :D

   Poista
 3. Oi, tonne pitää päästä, hyviä kuvia oot saanut otettua! Tuo 28 puntaa ei mun mielestä ole mitenkään hirveän kallis, Harry Potter-brändillä luulisi pystyvän rahastamaan jopa enemmänkin. Tosifanit (kuten minä :D) maksavat tuon summan varmasti oikein mielellään. :)

  VastaaPoista
 4. näyttää mahtavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä:) Oikeasti vielä siistimpi kun kuvissa!

   Poista
 5. Beautiful post!!! would you like to follow each other with GFC and Bloglovin?
  Besos, desde España, Marcela♥

  VastaaPoista
 6. Uuu, vanhana Potter-fanina ehdottomasti pitäisi joskus mennä tuonne :) Leffoista en niiiiiiin paljon ole tykännyt kun ihanista kirjoista, mutta silti olisi todella hauska paikka käydä! Pitää mennä kun seuraavaksi lähtee Lontooseen. Kaupunkinakin oli niin ihana paikka että pitää kyllä päästä uusiksikin :)

  ~ http://tartu-hetkeen.blogspot.fi/ ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa jos Lontooseen eksyt ja haluaa käyttää päivän (tai osan siitä) tuolla vierailuun ;)

   Poista