torstai 22. marraskuuta 2012

joulun merkkejä

R: Tiedättekö mistä tietää että saa virallisesti alkaa odottaa joulua? No siitä kun Stockalle tulee jouluikkunat ja kävelykadulle jouluvalot! Jostain syystä vaan tuntuu siltä että jouluvalot tulee joka vuosi aiemmin ja aiemmin. Mua se ei kyllä haittaa, joulu on aina niin nopeasti ohi että saahan sitä jo vähän etukäteenkin fiilistellä. Ja tuohan noi jouluvalot ihan erilaista tunnelmaa, sopii hyvin marraskuun pimeyteen. Kävin muutama päivä sitten kuvaamassa jouluvaloja ja muutenkin pimeää Turkua, sormet oli ihan jäässä kun pääsin kotiin, mutta sain sentään muutaman kivan kuvan. Ja sain myös suklaata, kävin samalla reissulla ostamassa pitkästä aikaa suklaata. Olen ehkä ennenkin sanonut, mutta mitä lähempänä joulu on, sitä enemmän mun alkaa tehdä mieli suklaata. Onneksi se on ihan sallittua aina sillon tällöin!
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Parista vikasta kuvasta tuli mieleen, en tiedä ovatko muut turkulaiset seuranneet keskustelua kirjastosillasta, mutta siis tohon kirjaston kohdalle suunnitellaan nyt aurajoen ylittävää siltaa. Mä itse en ole kovinkaan tarkkaan seurannut sitä keskustela, enkä siis ole nyt ihan varma onko mitään päätöksiä sillasta vieläkään tehty, mutta mä itse kyllä toivon että siltaa ei tule. Vaikka se nopeuttaisi mun kotimatkaa mm. salilta kotiin ja tekisi muutenkin kävellen/pyörällä liikkumisesta helpompaa, niin en silti halua mitään uutta siltaa pilaamaan tätä maisemaa. Mun yksi suosikkipaikoista Turussa on just toi tuomiokirkon ja aurasillan välinen jokiranta-alue ja se on ihan hyvä sellaisenaan.

Yksi varma joulun merkki jouluvalojen lisäksi on myös pikkujoulut, perjantaina on meidän ainejärjestön pikkujoulut, jee! En voi uskoa että tämä vuosi on mennyt näin nopeasti, ihan juurihan ne pikkujoulut vasta oli.. Mietin äsken mitä laittaisin päälle sinne ja tajusin että en ole käyttänyt kertaakaan viime vuoden pikkujoulujen jälkeen sitä ihanaa mekkoa jonka vuosi sitten ostin. En taida samaa kuitenkin laittaa, mutta johonkin toisiin pikkujouluihin voisin sen kyllä laittaa, ihana edelleen! Pitää keksiä perjantaille jotain muuta, onneksi vaihtoehtoja löytyy omasta kaapista ihan tarpeeksi.

Onko teillä ollut jo paljon pikkujouluja?

12 kommenttia:

 1. Mun muistaakseni kirjastosillalle on annettu toimeenpanolupa, ja ilmeisesti vuoden 2013 syksynä olisi tarkoitus olla silta valmiina. En tosin ihan varma tästä ole, mutta noin muistelisin. Itsekään en haluaisi enää lisää siltoja Turkuun, joki on niin kaunis ilman niitä! :) Ihania joulukuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja nyt näyttää pelottavasti siltä että sitä on jo alettu rakentaa, ainakin molemmille puolille tuotu paljon hiekkaa jne.. :S

   Kiitos :)

   Poista
 2. Minusta on naurettavaa laittaa siltaa tuohon, sillä ei Tuomiokirkkosilta ja Auransilta nyt niin kaukana toisistaan ole. Samoin on kyllä naurettava ajatus toriparkkikin.... että aikamoisia imbesillejä siellä päättäjissä tuntuu istuvan, vaikka kuinka yrittäisi äänestää toisin >:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Joo siis toriparkki on myös jotain niin järjetöntä, siinähän on Louhi ja monien tavaratalojen parkkihallit.. Laajentaisi sitten vaikka sitä Louhea jos jotain on PAKKO tehdä, mutta ajatus toriparkista on mun mielestä aika järjetön. Saa nähdä miten uusi valtuusto hoitaa hommansa!

   Poista
 3. hienoja kuvia olet ottanut! tekisi todella jo mieli laittaa kaikki jouluvalot :))

  VastaaPoista
 4. Turku näyttää kyllä todella kauniilta! :)

  VastaaPoista
 5. oi miten kaunis toi kävelykatu on. tänään mennään carlon kanssa illalla leffaan, niin pitää samalla poiketa ihastelemassa noita jouluvaloja. en ookaan vielä varmaa koskaan nähnyt stokkan jouluvaloja täällä turussa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä kaunis! Etkö viime vuonna nähnyt stockan valoja, etkö sä sillon kuitenkin asunut jo turussa..?

   Poista
 6. Vooi kylläpä tuli Turkuu ikävä, onneks pääsen jouluks kotiinkotiin! En kylläkään haluis uutta siltaa rakennettavan, mut eipä ihan liikaa voi siihen(kää) asiaan vaikuttaa 8). Kaunis Turku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turku on kyllä kaunis :) Ja oikea joulukaupunki, eli hyvä paikka viettää joulua!

   Poista