keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Bath

J: Musta tuntuu, että oon pian käynyt kaikki Englannin vähänkin kiinnostavat kaupungit läpi ja olen ollut täällä vasta alle kolme kuukautta! No ei kyllä ihan vielä, mutta taas sai vetää yhden kaupungin mun "must see" -listalta yli. Tämän kertainen kohde oli Bath, jonne suunnattii viime viikolla Riinan kanssa yhdeksi yöksi.


Bath oli kyllä ihan mahtava kaupunki. Todella kaunis, ulkonäöltään aivan erilainen kun vaikka St Albans. Kaupungistä löytyi todella paljon pieniä kahviloita, ravintoloita, pubeja ja pikkukauppoja, joissa voi viettää aikaa, jos kävely mäkistä kaupunkia ja pikkukujia pitkin alkaa rasittaa. Kaupunki on alunperin saanut alkunsa kylpylän ympärille, joten jos todella haluaa rentoutua niin suosittelen pulahtamista kylpyyn! Meillä ei ollut valitettavasti aikaa, mutta ehkä ensi kerralla..
Illalla käytiin katsomassa Skyfall söpössä pienessä elokuvateatterissa, joka löydettiin vähän vahingossa. Ihanaa, että tuollaisia pieniä teattereita on vielä olemassa.


Bathin nähtävyyksiin kuuluu mm. muotimuseo, kerrankin museo mun makuun! Oma suosikkini oli sport and fashion -näyttely, vaikka koko museo oli todella mielenkiintoinen. Sisäänpääsy oli £7,50 ja hintaan sisältyi opastus, jota voi kuunnelta nauhalta omaan tahtiin. Muita suosittuja nähtävyyksiä on tietty se roomainen kylpylä (sinne olisi voinut otaa yhteislipun muotimuseon kanssa noin £15 hintaan), Jane Austen-museo, Bath Abbey (aika mahtava luostarikirkko), Royal Crescent (ylimmässä kuvassa näkyvä kaareva ja valtava rakennus, joka ei edes mahtunut yhteen kuvaan) ja mun toinen suosikki, Pulteney silta, joka on myös kuvissa.

Suosittelen Bathia päiväretkeksi esimerkiksi Lontoossa majaileville. Bussilla ja junalla matka sinne kestää noin 3h, omalla autolla hieman vähemmän. Koko kaupunki on niin pieni, että siihen voi hyvin tutustua jalan. Jos yöpyä haluaa, niin voin suositella St Christopher's Inn -hostellia aivan keskustan tuntumassa. Maksoin noin £16/yö yhdeltä ja siihen kuului englantilainen aamiainen.

Sellainen kaupunki tällä kertaa.. Nyt uutta reissua suunnittelemaan ;)

10 kommenttia:

 1. Great post! Really cute blog! Would you like to follow eachother? xx
  http://pastel-pink-lace.blogspot.com.au/

  VastaaPoista
 2. Nice pics :)
  Follow me in http://littlesweetsa.blogspot.com.es/

  VastaaPoista
 3. Näyttää niin ihanalta kaupungilta!

  VastaaPoista
 4. Taas kerran, upeita kuvia ja en tajua, miten ehdit! :D Mun blogissa on teille muuten tunnustus ja haaste. :)

  VastaaPoista
 5. Beautiful pictures!!!. Thanks for your coment in my blog, I follow you too.
  xoxo.
  Marta.

  VastaaPoista
 6. Mee käymään Newcastlessa :)

  VastaaPoista