torstai 29. marraskuuta 2012

arjen luksusta

R: Näin Reetan blogissa postauksen, jossa ideana oli listata asioita, jotka ovat arjen luksusta. Päätin tarttua haasteeseen ja listata itsekin asioita, jotka ovat mun mielestä sitä arjen luksusta, eli jotka piristävät tylsän, harmaan arjen keskellä ja tuovat jopa jollain tapaa sellaista ylellisyyden tuntua.

Photobucket

1. Se kun joku muu tekee ruoan valmiiksi. Ihan sama onko se poikaystävän tekemä makaroonilaatikko, salaatti ravintolassa vai kotiin haettu subi, parasta on kun pitkän päivän jälkeen ei tarvitse itse alkaa laittaa ruokaa!

Photobucket
Photobucket

2. Lahjat ja pienet yllätykset. Mä en edes muista mistä tämä perinne sai alkunsa, mutta meillä on ollut jo kauan Jannen kanssa tapana ostaa "torstailahjoja". Torstailahjoja on kaikki sellaset pienet yllätykset, joita toinen ei osaa odottaa. Niitä ei siis osteta todellakaan joka torstai, ei edes joka viikko tai joka kuukausi, vaan sillon tällöin ihan yllätyksenä. Vähän aikaa sitten sain torstailahjaksi uusimman muumimukin, eli tämän talven kausimukin. Mun mielestä tämä muki on yksi näteimmistä kausimukeista, toi kuva on niin ihanan talvinen ja jouluinen.

Photobucket
Photobucket

3. Tälleen joulun alla on pakko sanoa että arjen luksusta on kynttilät ja joulukoristeet. Kynttilät piristää niin kivasti pimeitä iltoja! Ja kaikki jouluvalot myös. Siis mä en ymmärrä niitä ihmisiä jotka valittaa siitä kun joku laittaa jouluvalot jo marraskuussa, sillonhan niitä kuuluukin käyttää kun on pimeä. Mä olen ihan ihastunut kaikenlaisiin kynttilöihin (oon perinyt tämän varmaan äitiltä), uusimmat kynttilät tilasin H&M Homelta, eikö ne olekin ihanat?

Photobucket

 4. Se kun opinnot etenee, eli samalla se kun huomaa saaneensa jotain aikaiseksi. Voi miten piristävä onkaan avata nettiopsu ja huomata että on päässyt tentistä läpi! Sitä tunnetta tulee varmaan ikävä sitten joskus kun valmistuu.. Vähän aikaa sitten mulla tipahti postiluukusta kirje jossa oli todistus kandidaatin tutkinnosta, se piristi kivasti päivää vaikkei mikään yllätys ollutkaan.

Photobucket
Photobucket

5. Matkailu ja se että on mahdollisuus matkustaa. Nykyään löytää niin helpolla tosi halpoja lentoja ja hostelleja, että opiskelijabudjetillakin pääsee hyvin tekemään reissuja sillon tällöin kunhan sitten säästää muissa asioissa. Matkailu on yksi tärkeimmistä asioista mun elämässä, ennemmin olen ostamatta vaatteita kun matkustamatta. Mun on vaikea ymmärtää miksi joku maksaa tuhat euroa laukusta, kun sillä hinnalla pääsee helposti jo viikoksi New Yorkiin. Mä kannan mielelläni kamojani kangaskassissa, kunhan pääsen matkustamaan.

Mitkä asiat teidän mielestä on arjen luksusta? Mä olisin voinut jatkaa tätä listaa vielä pidempäänkin, mm. herkut ja urheilu kuuluu tietenkin myös tähän listaan. Ja oikeastaan monet muutkin asiat, jotka arkisin piristää..

16 kommenttia:

  1. Arjen luksusta on hyväntuoksuinen saippua. Ja rauhallinen, oma hetki jolloin voi hyvillä mielin tehdä mitä huvittaa. Ja tuoksukynttilöiden polttaminen. Ja lumisade?! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyväntuoksuinen saippua unohtui mun listasta, se on ehdottomasti luksusta! Ja onhan toi lumisadekin ihan kiva, koko päivän on pyörinyt joululaulut päässä :D

      Poista
  2. ihana postaus :) mä tykkään näistä hyvänmielenjutuista, siitä että bloggarit ettii ihan arjesta iloja. ja ei pelkästään se, että jonkun muun tekemää ruokaa vaan se, että creenzin lohisalaatti;D pysykuulolla postausta tulossa hahaa

    VastaaPoista
  3. Mun arjen luksusta on se, kun lapset ensin inisee ettei halua spagetin kanssa kastiketta ja lopulta haluaa lisää, kun oli niin hyvää. :)

    VastaaPoista
  4. Toi oli hyvä että miks maksaa laukusta 1000 euroa, kun sillä pääsee jo nykiin viikoksi, itse säästin yhteen your facen laukkuun koska odotin että se olisi tullut myyntiin, no tarvitsin uuden laukun enkä löytänyt sitä mistään, ostin toisen halvemman laukun ja pistin loput säästöön uutta Lontoon matkaa varten.

    Kaverini sitten totesi 'miksi ostaa parinkympin laukku, kun voi ostaa yhden kalliimman' tosiaan tällä hän viittasi siihen, kun en omista louis vuittonin laukkua. Totesin vain, että 'opiskelijalla ei ole rahaa, jos haluaa elää nuoruutta eikä kitistä kiikkustuolissa kun ei ole tehnyt mitään muuta kuin töitä, ja että mä pidän mun laukusta, vaikka se onkin sun mielestä vain parinkympin laukku' meni hiljaseksi.

    Mutta mun arjen luksusta on ollu viime päivät se, että oon saanu kouluhommia tehtyä hyvin ja palautettua myöhässä olevat. Huomenna varmasti se, kun siivoan ja nään miten kiva tää huone on kun täällä on siivottu :-)

    Niin ja tänään hain aivan ihanat kengät postista ja ne oli vielä sopivat!! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä on kuitenkin jokaisen oma asia mihin rahansa käyttää ja tosiaan, kyllähän niistä matkoista jää paljon enemmän ihania muistoja kun jostain laukusta! Mulla ainakin.. Nuorena on kuitenkin hyvät mahdollisuudet reissata ennen vakituista työtä ja lapsia jne, että suosittelen kaikille :) Laukkuja ehtii ostaa myöhemminkin jos haluaa!

      Poista
  5. Lovely!
    http://shannonhearts.blogspot.com/

    VastaaPoista
  6. Sain itse eilen postista ihan samanlaisen läpyskän, tosin eri yliopistosta ja tiedekunnasta :) Hyvä me!

    VastaaPoista
  7. Superihanat noi H&M:n Homen kynttilät! Arjen luksusta on se, kun on aikaa nukkua päikkärit :D taidankin nyt mennä nukkumaan ennen iltatreenejä ->

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä mielettömän kivat, ei raski polttaa ;)

      Poista
  8. Piti kommentoida tähän jo eilen, näköjään unohtui! Ihana tuo "torstailahja"-idea! Voisin ehdottaa sitä poikaystävälle ;) Nuo H&M:n kynttilät ovat kyllä tosi tyylikkäitä, olen monesti meinannut tilata niitä, mutta tuntuu hassulta tilata vain kynttilöitä H&M:ltä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun pitää joku kerta yllättää poikaystävä ostamalla lahja ja toivottaa vaan vaikka hauskaa torstaita, tai mikä päivä sitten sattuu olemaankaan ;) Mä tilasin samalla H&M Homelta muutakin, mutta noi kynttilät oli kyllä suurin syy tilaukselle, ne on niin kivat!

      Poista