maanantai 8. lokakuuta 2012

Stonehenge + Southampton

J: Kuten eilisessä postauksessa ja twitterissä jo mainitsinkin, tehtiin lauantaina päiväreissu Stonehengelle ja Southamptoniin. Stonehenge oli yksi mun "must see" -paikoista täällä Englannissa. Olin kuullut siitä paljon negatiivista, mutta pakko sinne oli silti päästä.. Lähdettiin siis Millan ja Idan kanssa ajelemaan sinne heti aamusta.. Matka St Albansista sinne kesti noin kaksi tuntia.


Stonehenge on siis tuhansia vuosia sitten syntynyt kiviröykkiö. Kukaan ei kai tarkalleen tiedä miten se on muodostunut, joidenkin mielestä se liittyy uskonnollisiin rituaaleihin. (Mä kyllä kannatan avaruusolioita!) Ihan vaikuttava se kuitenkin oli. Aivan kivien lähelle ei pääse kuin kerran vuodessa, kesäpäivänseisauksena. Jos haluaa vähän lähemmäs, joutuu maksamaan pääsymaksun. Me tyydyttiin ihastelemaan kiviröykkiötä aidan takaa, eikä siis maksettu siitä mitään. Se riitti ihan hyvin.. Tosin kuvien ottaminen osottautui vähän hankalaksi korkean aidan takia.

Stonehengen lisäksi ihasteltiin kauniita englantilaisia peltomaisemia ja lehmiä. Niin ihania maisemia. Jopa aidat oli ihania ;) Ihastelun jälkeen jatkettin matkaa Southamptoniin. Pelkästään Stonehengelle ei kannata lähteä, sillä se on aika äkkiä nähty..


Southampton on siis melko iso satamakaupunki etelässä. Monet saattavat muistaa sen Titanicin lähtöpaikkana.. Mä en tätä muistanut ennen kuin tytöt sivisti mua ;) Oltais haluttu löytää Titanicin muistomerkki ja museo, mutta eipäs löydetty. Bongattiin vaan joku insinöörien muistomerkki, hah.. Sen sijaan löydettiin kiva puisto ja Jane Austenin koti ihan sattumalta.
Southampton ei kaupunkina kyllä iskenyt. Siellä oli enimmäkseen melko uusia rakennuksia ja "vanhassa kaupungissa" oli jäljellä osa vanhaa muuria, joka aikoinaan on suojannut kaupunkia. Voikin siis sanoa, että osittain ruma ja osittain kaunis kaupunki. Kaupungissa kiertelyn lisäksi käytiin syömässä eräässä pubissa ja täytyy myöntää, että harvoin on niin täysi kun lähtee ravintolasta ulos.. Mahat täynnä kotimatka sujuikin oikein leppoisasti. Ei edes ajettu pahasti harhaan kertaakaan.

Seuraava matkakohde on vielä auki. Oon näiden viiden ja puolen viikon aikana nähnyt englantia enemmän kuin jotkut au pairit varmaan koko vuoden aikana. Haluan ottaa kaiken irti täällä olosta, matkustella ja nähdä uusia paikkoja.. En voisi kuvitellakaan, että viettäisi viikonloppuni vaan clubeilla ja pubeissa pyörimällä tai darrassa kotona! Eli mitäs kohdetta suosittelette seuraavaksi?

8 kommenttia:

 1. Oxfordiin kannnattaa mennä. Olin siellä kuukauden kielikurssilla ja kaupunki hurmasi minut täysin. Vanhat yliopistorakennukset ja puistojen vehreys, sinne haluan vielä joskus palata!

  VastaaPoista
 2. These pictures are lovely, everything looks amazing; I so want to go on a vacation after seeing these pictures, I bet you girls had a great time and you look so beautiful. Your girls have a lovely blog by the way and I am a new follower on GFC and Bloglovin! Hope you will like my blog and follow back!

  Also make sure and enter my Shopbop giveaway for a chance to win a 100$ giftcard to spend on designer goods!

  Pop Culture&Fashion Magic

  VastaaPoista
 3. Apua!! Sä aiheutat mulle huonon omatunnon, mutta voi vitsi miten siistiä, että jaksat ja ehdit matkustaa näin paljon!! :) Ja seuraavaksi raahaa mutkin mukaan jonnekin ihanaan paikkaan, joohan? ;)

  VastaaPoista
 4. Hitto siel näyttää niin ihanan lämpimältä!:) verratuna siihen, että täällä sataa varmaan viitenä päivänä viikossa hahh

  VastaaPoista
 5. Mageen näköstä! Toi kuva susta pellolla näyttää ihan siltä, kun olisist vaan photoshopannu ittes johonki kivaan maisemakuvaan :DD

  VastaaPoista
 6. ää.ää, itkettää toi stonehengen esittelysi :(( t. arkeologian opiskelija

  ps. miten menitte stonehengen luo, autolla vai julkisilla? osaatko sanoa, onko auton vuokraus lontoossa helppoa?

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: Kiitos vinkistä! Sinne meen ehdottomasti pian.

  Sara: Thanks! You definitely should go there:>

  Liza: Mitäs turhaa! Ehit säkin reissaa, oot täällä kauemmin kuitenkin kun mä.. ;)

  jutta: Täällä OLI:D

  Senja: Juu niin on!:)

  Miffa: ahaha, niinpäs näyttää:D

  Anonyymi: Ei oo vahvin ala, ja tuskipa ketään kiinnostaa edes se.

  Mentiin kaverin autolla. Mulla ei valitettavasti oo mitään hajua autonvuokrauksesta. :/ En välttämättä suosittele sitä, jos ei ole ennen ajanut vasemmanpuolisessa liikenteessä. Iso riski lähteä liikenteeseen vuokra-autolla. :) Mut jos kokemusta löytyy, niin googlesta varmaan löytää vinkkejä autonvuokraamiseen.

  VastaaPoista