sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Saturday in London

J: Mulla ei ollut viikonlopuksi mitään kummempia suunnitelmia, eli kun yksi uusi au pair halusi lähteä Lontooseen tutustumaan, niin olin innoissani mukana! Lopulta meidän porukkaan liittyi espanjalaisen Marían lisäksi myös ranskalainen tyttö ja espanjalainen poika. Mulla ei ollut mitään toiveita ja mielipiteitä minne mentäis, vaan annoin muiden päättää ja toimin lähinnä oppaana metrossa.. Tulikin vähän erilainen, mutta tosi kiva, Lontoo päivä..


Ensimmäiseksi otettiin suunnaksi Buckinghamin palatsi ja vahdinvaihto. Vahdinvaihto suoritetaan päivittäin 11.30 ja on aika iso juttu turistien keskuudessa.. Eilen lauantaina oli ainakin tosi paljon jengiä katsomassa. Me päästiin puolivahingossa tosi hyville paikoille ja sain kivoja kuvia otettua! Koko tapahtuma kesti noin puolisen tuntia, me tosin lähdettiin jo vähän aikasemmin pois.Seuraavaksi suunnattiin St James Parkin läpi kohti Big Beniä ja London Eyetä, jonka tytöt halusivat nähdä. Bongattiin matkalla ylisöpöjä oravia! María oli ihan innoissaan, espanjassa ei kuulemma törmää oraviin kaupungeissa! Lisäksi neiti selitti ihan innoissaan, miten oli nähnyt puistossa jäniksiä.. Lontoossa on muuten ihan supernättiä tähän aikaa vuodessa, kun lehdet alkaa kellastumaan, mutta maa on kuitenkin ihan vihreä vielä. Ei niin kaunis kun Suomi joskus syksyllä, mutta kiva kuitenkin! Jos siis Lontooseen eksytte, niin suosittelen ehdottomasti poikkeamaan johonkin puistoista. On tosin St Albanskin nätti, pitäisi varmaan joku päivä lähteä kameran kanssa kävelylle ja kuvailla teille englantilaista syksyä..
Ei muuten koskaan selvitty Big Benille saakka, sillä törmättiin mielenosoitukseen joka tukki koko alueen Big Benillä päin ja ei päästy ylittämään siltaa London Eyelle, eli jäi se näkemättä! No, mutta kokemus sekin! Käveltiin siinä mielenosoittajien vierellä Trafalqar Squarelle saakka, josta jatkettiin Sohon läpi Covent Cardeniin syömään Jacket potatoet..


Testasin perunaa cheddarjuustolla ja baked beanseillä.. Oli aika jännä yhdistelmä, mutta hyvää! Covent Cardenista hypättiin metroon ja mentiin Tate Moderniin. Luulin koko ajan, etten oo käynyt siellä, mutta karu totuus iski vasten kasvoja kun tajusin mihin tultiin! Kyllä me joskus Riikan kanssa siellä pyörähdettiin, muttei oikein iskenyt meihin.. Tällä kertaa siellä oli ihan mielenkiintoisiä näyttelyitä, täältä voi käydä tsekkaamassa jos kiinnostaa. Käveltiin parin tunnin museovisiitin jälkeen pitkin poikin Southbankia ja ihastuin niihin maisemiin. Ei Jenni turhaan niitä kehu aina! 
Illalla sorruin vielä vähän shoppailemaan Primarkissa ja Forever21:ssä. Mukaan lähti tosin vain kaikkea tarpeellista, kuten alusvaatteita, pipo ja yksi toppi.. 

Tosi kiva päivä oli kyllä taas kerran. Seuraavaksi olenkin Lontoossa parin viikon päästä peräti kolme yötä, todella loistavassa seurassa ja mikä parasta, (ainakin toivottavasti) kivassa hotellissa! En malta odottaa.. Ennen sitä kaikkea muuta kivaa tiedossa, kuten esimerkiksi Suomen loma! Alle viikko, niin pääsen näkemään kaikki rakkaat, jee! 

4 kommenttia:

 1. onpas kivat kuvat, tuo ruoka vaan näyttää vähemmän kivalta... :)

  VastaaPoista
 2. lontookuume vaan kasvaa ! haha ja toi papukasa, nam:D

  VastaaPoista
 3. hui kun tuli kauhea hinku mennä lontooseen!!

  VastaaPoista
 4. Anonyymu: Se oli hyvää :D ulkonäkö pettää..

  Senja: Lontooseen siis! ;) Pavut on hyviä, nami!

  Laura K: Uskon!;) Mun elämäntehtävä on kasvattaa ihmisten Lontoo kuumetta..

  VastaaPoista